Χορτοφάγοι και ωμέγα λιπαρά: Πώς τα αποκτούν;

χορτοφάγοι ωμέγα λιπαρά
2 λεπτά

Το ακούτε συνέχεια: εάν θέλετε να αποκομίσετε μέγιστα οφέλη από τα ωμέγα λιπαρά οξέα για την υγεία σας, πρέπει να τρώτε τακτικά ψάρια ή να παίρνετε ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Όχι! Και αν είστε χορτοφάγοι πού βρίσκετε τα ωμέγα λιπαρά;

Ίσως το καλύτερα κρυμμένο μυστικό των φυτών είναι ότι πολλά από αυτά είναι γεμάτα με ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε δύο τρόπους με τους οποίους οι χορτοφάγοι και οι vegan μπορούν να λάβουν τα ωμέγα τους σε επάρκεια, χωρίς να στραφούν στα ψάρια.

Μέθοδος #1: Τρώτε πολλές φυτικές τροφές πλούσιες σε ωμέγα λιπαρά

Ωμέγα-3: Στα φυτά, τα ωμέγα-3 εμφανίζονται συνήθως ως άλφα-λινολενικό οξύ ή ALA. Στα ψάρια, εμφανίζονται ως EPA και DHA. Επειδή το σώμα μπορεί να μετατρέψει το ALA σε EPA και DHA, θεωρείται «ουσιώδες», ενώ το EPA και το DHA δεν είναι. Στην πραγματικότητα, το ALA είναι το μόνο ωμέγα-3 που έχει συνιστώμενη πρόσληψη που ορίζεται από το Ινστιτούτο Ιατρικής, τον επιστημονικό φορέα που αναπτύσσει τα RDA. Οι συστάσεις για τη δοσολογία σε ALA είναι οι εξής:

-Γυναίκες:         1,1 γραμμάρια/ημέρα

-Έγκυες:           1,4 γραμμάρια/ημέρα

-Θηλάζουσες: 1,3 γραμμάρια/ημέρα

-Άνδρες:         1,6 γραμμάρια/ημέρα

Το ALA είναι άφθονο σε καρύδια, σπόρους chia, σπόρους κάνναβης και σπόρους λιναριού.

Ωμέγα-6: Πολλά φυτά είναι πλούσια σε ωμέγα-6 ως λινολεϊκό οξύ ή LA. Μερικά από αυτά επικαλύπτονται με αυτά που περιέχουν επίσης ωμέγα-3, όπως τα καρύδια, οι σπόροι κάνναβης και οι σπόροι λιναριού. Άλλες φυτικές τροφές που παρέχουν LA περιλαμβάνουν φυτικά έλαια, τόφου, φυστικοβούτυρο, αμύγδαλα και κάσιους. Απλώς θυμηθείτε: θέλετε να διατηρήσετε την αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 στο 2:1, επομένως μην υπερβάλλετε σε αυτά τα τρόφιμα!

Ωμέγα-9: Το πιο κοινό ωμέγα-9 λιπαρό οξύ είναι το ελαϊκό οξύ, ή ΟΑ, που βρίσκεται σε αφθονία στο ελαιόλαδο. Σε αντίθεση με τα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, τα ωμέγα-9 δεν θεωρούνται «απαραίτητα», επειδή μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό. Αλλά είναι καλή ιδέα να τα καταναλώνετε ούτως ή άλλως, καθώς έχουν τα δικά τους κλινικά μελετημένα οφέλη για την υγεία.

Μέθοδος #2: Πάρτε ένα Vegan (κατάλληλο για χορτοφάγους) συμπλήρωμα με ωμέγα λιπαρά

Η λήψη αρκετών ωμέγα-3 και ωμέγα-6 μέσω μιας vegan διατροφής μπορεί να είναι δύσκολη. Χρειάζεται επίσης προσεκτικός σχεδιασμός για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την ιδανική αναλογία 2:1 των ωμέγα-3 προς ωμέγα-6, καθώς τα ωμέγα-6 φυτικής προέλευσης είναι πολύ πιο εύκολο να βρεθούν από τα ωμέγα-3 φυτικής προέλευσης. Γι’ αυτό η προσθήκη ενός vegan συμπληρώματος ωμέγα λιπαρών στη διατροφή σας είναι μια καλή και ασφαλής κίνηση.

Το βραβευμένο Udo’s Oil® περιέχει φυτικής προέλευσης, οργανικά έλαια που παρέχουν μια σειρά από βασικά λιπαρά οξέα που χρειάζεται το σώμα σας αλλά δεν μπορεί να τα φτιάξει μόνο του. Τα ωμέγα-3 και τα 6 παρέχονται στην ιδανική αναλογία 2:1, μαζί με τα ωμέγα-9 που είναι υγιή για την καρδιά.

Τα προϊόντα Udo’s Oil® περιέχουν ένα μείγμα ελαίων λιναριού, ηλιόσπορου και σουσαμιού, μαζί με λάδι καρύδας, έλαιο νυχτολούλουδου, έλαιο πίτουρου ρυζιού και βρώμης και βιταμίνη Ε ως μικτές τοκοφερόλες. Παράγονται σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, ελεγχόμενης θερμοκρασίας και χωρίς οξυγόνο για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της θρεπτικής αξίας.

Τα προϊόντα Udo’s Oil® ταιριάζουν σε όλους τους τρόπους ζωής, καθώς είναι μη ΓΤΟ, βιολογικά, vegan και φιλικά προς την κετογονική διατροφή.

Μίγμα Udo’sOil® Omega 3-6-9 Υγρό

Μια κουταλιά της σούπας του εμβληματικού μας υγρού μείγματος ωμέγα 3-6-9 φυτικής προέλευσης παρέχει γενναιόδωρα 6 γραμμάρια ωμέγα-3 (ως ALA), 3 γραμμάρια ωμέγα-6 (ως LA) και 2,5 γραμμάρια ωμέγα-9 (ως ΟΑ). Μπορείτε να το πάρετε σκέτο ή να το χρησιμοποιήσετε στις παρακάτω συνταγές για ντρέσινγκ σαλάτας, κρέπες, αλείμματα, σάλτσες, ακόμη και τρούφες. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες… και νόστιμες!

Κάψουλες Udo’s Oil® Omega 3-6-9

Εάν χρειάζεστε έναν βολικό τρόπο για να πάρετε τα φυτικά ωμέγα σας εν κινήσει, οι κάψουλες Udo’s Oil® είναι για εσάς. Περιέχουν τα ίδια ακριβώς έλαια με το υγρό Udo’s Oil. Δύο χορτοφαγικές κάψουλες παρέχουν 840 mg ωμέγα-3, 420 mg ωμέγα-6 και 350 mg ωμέγα-9.

Και τώρα ξέρετε πώς να πάρετε αρκετά ωμέγα λιπαρά σε μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share