Ολική αποτοξίνωση (detox) του οργανισμού- Χρήσιμες συμβουλές

Ολική αποτοξίνωση (detox) του οργανισμού- Χρήσιμες συμβουλές
3 λεπτά

Η φυσική αποτοξίνωση του σώματος είναι μια καθημερινή διαδικασία που επιτελεί ο οργανισμός μας. Σκοπός της είναι η απομάκρυνση των τοξινών που αποκομίζουμε από το περιβάλλον (μέσω της τροφής, της αναπνοής, της επαφής του δέρματος ή της ακτινοβολίας) και από τα υποπροϊόντα των μεταβολικών διαδικασιών του οργανισμού. Μπορούμε να υποστηρίξουμε την ολική αποτοξίνωση του οργανισμού, με μια κατάλληλη για detox διατροφή, πολύ νερό, κινητοποίηση της λέμφου και συμπληρώματα για αποτοξίνωση.

Τι είναι αποτοξίνωση

Η αποτοξίνωση σηματοδοτεί τον εσωτερικό καθαρισμό του οργανισμού, δηλαδή την αποβολή των χημικών, των τοξινών και όλων των ουσιών που είναι ξένα με τον οργανισμό, ώστε να αποκαθίσταται η ισορροπία σε όλα τα κύτταρα και να μεγιστοποιείται η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Πώς λειτουργεί η αποτοξίνωση

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης ξεκινά με την αναγνώριση των «απορριμμάτων» του οργανισμού, ακολουθεί η αποσύνθεσή τους και κατόπιν η αποβολή τους μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα.

Ένας οργανισμός που λειτουργεί σωστά θα αποβάλλει όλες τις τοξίνες από μόνος του. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διακρίνει τις ουσίες που ανήκουν ή δεν ανήκουν στον οργανισμό. Οι ουσίες που αναγνωρίζονται σαν ξενοβιοτικά απομακρύνονται από την πλησιέστερη έξοδο. Πχ. Οι τοξίνες μέσω του ιδρώτα, τα βακτήρια μέσω της διάρροιας και του εμετού.

Επίσης, το ανοσοποιητικό είναι σε θέση να απενεργοποιήσει και να αποβάλει (καρκινικά) κύτταρα που έχουν μεταλλαχθεί ανώμαλα.

Πότε χρειάζομαι αποτοξίνωση

 Όταν η ποσότητα των τοξινών είναι μεγαλύτερη από αυτήν που το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί, οι πλεονάζουσες τοξίνες αποθηκεύονται σαν απορρίμματα σε όργανα, αρθρώσεις και συνδετικούς ιστούς. Κάποια στιγμή, αυτές οι τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Ένα υπερφορτωμένο ανοσοποιητικό σύστημα δε μπορεί πλέον να λειτουργεί σωστά.

Τα συμπτώματα της τοξικότητας περιλαμβάνουν:

κόπωση

πονοκέφαλους και άλλους πόνους

αέρια, φουσκώματα, όξινα ρεψίματα

συχνές μολύνσεις

κακή ποιότητα ύπνου

ρινική συμφόρηση

δυσθυμία

δυσκοιλιότητα ή διάρροια

φλεγμονές και ερεθισμοί

ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα/δερματικές αλλοιώσεις

σωματική οσμή

Tips/συμβουλές για ολική αποτοξίνωση του οργανισμού

-Πίνετε αρκετό νερό. Βοηθά όλες τις οδούς να αποβάλλουν τις τοξίνες και ιδιαίτερα τους νεφρούς.

-Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λίγο στυμμένο λεμόνι. Βοηθά ιδιαίτερα το συκώτι και το πεπτικό σύστημα.

-Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές για αποτοξίνωση όπως σταυρανθή λαχανικά -μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι- που βοηθούν την αποτοξίνωση στο ήπαρ.

-Κινηθείτε ώστε να κινητοποιήσετε τη λέμφο  –είναι το σύστημα που διώχνει τα απορρίμματα από το σώμα.

-Κοιμηθείτε 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Το σώμα αποτοξινώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου με φυσικό τρόπο.

-Προσθέστε στη διατροφή σας μερικά ειδικά βότανα αποτοξίνωσης για να τονώσετε τη διαδικασία, όπως αυτά που περιέχονται στο Flor-Essence.

Για μια εύκολη αποτοξίνωση, εκμεταλλευτείτε τα 8 πικρά βότανα του Flor Essence:

Είτε χρειάζεστε αποτοξίνωση εντέρου, είτε έχετε ανάγκη από μια  αποτοξίνωση συκωτιού από φάρμακα, είτε απλά νιώθετε ότι είναι ώρα για μια εύκολη αποτοξίνωση το Flor Essence λειτουργεί χωρίς να στρεσάρει τον οργανισμό, ήπια αλλά αποτελεσματικά για έναν βαθύ καθαρισμό σε κυτταρικό επίπεδο.

Παρασκευάζεται από 8 πιστοποιημένα βιολογικά «πικρά» βότανα: Κολλιτσίδα, Φτελιά, Αγιάγκαθο, Λάπαθο, Νεροκάρδαμο, Κόκκινο Τριφύλλι, Τουρκικό Ραβέντι και Φύκι Kelp, που περιέχουν φλαβονοειδή, βιταμίνες, μέταλλα, λιγνάνες, ιχνοστοιχεία κ.α. Συνδυάζουν ανοσοδιεγερτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Δεν περιέχει οινόπνευμα, συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ή γλυκαντικές ουσίες. Είναι παρασκευασμένο με παραδοσιακή υδατική εκχύλιση για επίτευξη μέγιστης απορρόφησης και ασφαλές για μακροχρόνια, καθημερινή χρήση.

Η αξία της ολικής αποτοξίνωσης με το Flor Essence

Η αποτοξίνωση του οργανισμού από τοξίνες έχει  θετικό αποτέλεσμα, στην εντερική λειτουργία, τον ύπνο, την ποιότητα της επιδερμίδας, τις αρθρώσεις, την πέψη, τη διάθεση, τον έλεγχο του βάρους, τα επίπεδα ενέργειας και την αντοχή. Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να είστε ασθενείς για να γίνετε καλύτερα. Τόσο οι υγιείς όσο και οι ασθενείς μπορούν να ευεργετηθούν από την αποτοξίνωση του οργανισμού τους.

Δεδομένου ότι τα οργανικά συστήματα επανακτούν τη φυσική ισορροπία τους, η ανανεωμένη αίσθηση υγείας έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Άφθονη ενέργεια

Ποιοτικό ύπνο

Λαμπερό δέρμα

Μειωμένους πόνους/πονοκεφάλους και φλεγμονές

Ελάττωση της οσμής του σώματος

Καλύτερη διάθεση

Όξινη/αλκαλική ισορροπία

Κανονική κινητικότητα του εντέρου

Σωστή πέψη (λιγότερα αέρια, φουσκώματα, δυσπεψία)

Ισχυρό ανοσοποιητικό

Αποτοξίνωση οργανισμού και απώλεια βάρους

Αν και η αποτοξίνωση δε συγχέεται με το αδυνάτισμα, η αποτοξίνωση συμβάλλει στη σωστή απώλεια βάρους, καθώς βελτιώνει τον μεταβολισμό, κινητοποιεί τη λέμφο και μειώνει την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα. Παράλληλα, καθώς χάνουμε βάρος “αδειάζουν” τα λιποκύτταρα, απελευθερώνοντας στην κυκλοφορία όλα τα «σκουπίδια» που είναι αποθηκευμένα εκεί: μικροσωματίδια, βαρέα μέταλλα, τοξίνες, ξενορμόνες, χημικά κ.ά. δημιουργούν μαζική συμφόρηση στον οργανισμό, ο οποίος αδυνατεί να τα διαχειριστεί κι έχει μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας.

Δείτε εδώ πληροφορίες, αν χρειάζεστε μια αποτοξίνωση συκωτιού με γαιδουράγκαθο ή μια αποτοξίνωση από αλκοόλ.

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share