Πολλές φορές υποκύπτουμε στις έτοιμες σάλτσες και τα dressing που βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Με βεβαιότητα, κανένα από αυτά δε συγκρίνεται με τα σπιτικά dressings, τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα.
Μόλις ασχοληθείτε στο να φτιάχνετε τις δικές σας βινεγκρέτ στο σπίτι, καταλαβαίνετε πόσο εύκολη πραγματικά είναι η δημιουργία τους. Είναι επίσης μια πολύ πιο οικονομική λύση! Το να φτιάξετε μια δόση dressing σε ποσότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και να έχετε φρέσκια βινεγκρέτ για όλη την εβδομάδα.
Δυστυχώς, πάρα πολλές σάλτσες του εμπορίου περιέχουν τα έλαια RBD (επεξεργασμένα κι εξευγενισμένα) που σας λέμε να αποφύγετε, γι’ αυτό μοιραζόμαστε συνταγές για διάφορα ντρέσινγκ, όπως αυτή, χρησιμοποιώντας το Udo’s Oil® 3∙6∙9 Blend, ένα μίγμα από βιολογικά ανεπεξέργαστα έλαια γεμάτα ωμέγα 3 λιπαρά.
Έχουμε πολλές υπέροχες συνταγές για φρέσκες βινεγκρέτ, γι’ αυτό μη διστάσετε να ελέγχετε συχνά την ιστοσελίδα μας, καθώς θα συνεχίσουμε να τις μοιραζόμαστε μαζί σας.
Εδώ είναι η συνταγή μας, για ένα ελληνικής έμπνευσης ντρέσιγκ – το χαριτολογώντας «My Big Fat Greek Dressing»*- χρησιμοποιώντας το βραβευμένο μείγμα ελαίων Udo’s Oil® 3∙6∙9 Blend, γεμάτο από τα καλύτερα λιπαρά.
Προσθέστε το πάνω από μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με ψιλοκομμένα αγγούρια, ντομάτες, πιπεριές, κόκκινα κρεμμύδια, ελιές Καλαμάτας και φέτα. Ή πάνω από ανάμεικτα χόρτα και λαχανικά ή ακόμα και σε ένα μακρομπόλ δικής σας έμπνευσης.
My big fat Greek dressing
Για περίπου 1 φλιτζάνι ντρέσινγκ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
¼ φλιτζάνι Udo’s Oil® 3∙6∙9 Blend
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
⅓ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
1 λεμόνι, χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη με πρέσα
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το Udo’s Oil® 3∙6∙9 Blend, σε ένα μικρό μπολ με σύρμα ή πιρούνι.
2. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα λάδια στο μείγμα του ντρέσινγκ ενώ χτυπάμε να γαλακτωματοποιηθούν.
3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μίγμα και φυλάγουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ σε ένα καλά κλεισμένο γυάλινο δοχείο στο ψυγείο (διατηρείται έως και μία εβδομάδα).
*Η συνταγή είναι της Usha Menard, και δική της είναι και η ονοματοδοσία της συνταγής