Όλη η αλήθεια για τα λιπαρά!

Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα
1 λεπτό

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι η αποφυγή όλων των λιπαρών είναι ο δρόμος για την αληθινή υγεία, αλλά η πλήρης αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δυο λιπαρά οξέα που είναι εξίσου αναγκαία όσο και οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Από τα πολλά είδη λιπών, μόνο αυτά που ονομάζουμε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας, επειδή κάθε ζωντανό κύτταρο του οργανισμού πρέπει να τα έχει για να επιβιώσει. Γι’ αυτό και ονομάζονται θεμελιώδη λιπαρά. Αλλά καθώς ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράξει, απαιτείται η άμεση λήψη τους από τη διατροφή μας.

Πιθανόν να μην είναι ευρέως γνωστό ότι περίπου κάθε 2 χρόνια, ο οργανισμός μας ανανεώνει πλήρως μέχρι και το τελευταίο κύτταρό του. Είναι σημαντικό ότι το βασικό δομικό συστατικό κάθε κυτταρικής μεμβράνης είναι τα Ω-λιπαρά.

 Από πού προέρχονται τα Θεμελιώδη Λιπαρά;

Η κύρια πηγή των Ω-3 είναι οι σπόροι λιναριού, κάνναβης και πράσινων φυλλωδών λαχανικών κατά κύριο λόγο. Τα EPA και DHA, (παράγωγα των Ω-3), βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο τόνος, οι σαρδέλες, ο σολομός, η ρέγκα, το σκουμπρί και στα krills που είναι μικρά μαλακόστρακα που ζουν στην Ανταρκτική. Τα Ω-6 βρίσκονται στους σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου και άλλων σπόρων και καρπών. H σάρκα των χερσαίων ζώων και των ψαριών είναι πηγή του αραχιδονικού οξέος (ΑΑ), παράγωγου των Ω-6.

Όταν αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε την καθημερινή λήψη τους μέσα από τη διατροφή μας, μπορούμε να εμπιστευθούμε τα ποιοτικά Ωμέγα λιπαρά της Flora. H Flora διαθέτει την εξαιρετική πηγή Ω-3 και Ω-6 λιπαρών οξέων  Udo’s Oil 3.6.9 , ένα μείγμα υψηλών προδιαγραφών, από έλαια ψυχρής έκθλιψης σπόρων λιναριού (κατά 70%), σουσαμιού, ηλίανθου, νυχτολούλουδου, καρύδας, φύτρων ρυζιού και βρώμης. Επίσης ως πηγή αγνών και συμπυκνωμένων EPA και DHA διαθέτει το O-Krill 3 Cardio Support που προέρχεται από krills και διαθέτει εγγύηση αειφόρου αλιείας και ιχνηλασιμότητα με αναγραφόμενο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της αλιείας τους.

Γιατί χρειαζόμαστε τα Θεμελιώδη Λιπαρά;

Τα Ω-λιπαρά επιτελούν πολλές λειτουργίες στις περίπλοκες διεργασίες του ανθρώπινου σώματος. Όταν λαμβάνονται στις κατάλληλες ποσότητες και αναλογίες από τις κατάλληλες πηγές, βοηθούν στο χτίσιμο και τη διατήρηση της υγείας μας, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Αυξάνουν την ενέργεια, τη ζωτικότητα και την αντοχή
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
  • Μειώνουν τους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο
  • Βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία: διάθεση, οξύνοια, συμπεριφορά και όραση. Η κατάθλιψη και άλλες εγκεφαλικές παθήσεις δείχνουν χαμηλά επίπεδα Ω-3.
  • Συμβάλλουν στη μείωση του βάρους
  • Ρυθμίζουν τη λειτουργία των οργάνων, των αδένων και των ορμονών, ανακουφίζουν από το ΠΕΣ και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
  • Επιταχύνουν την ανάρρωση και την επούλωση από τραυματισμούς
  • Υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη των παιδιών
  • Βελτιώνουν την πέψη και τη λειτουργικότητα του εντέρου
  • Λιπαίνουν τις αρθρώσεις, μειώνουν τις φλεγμονές, διατηρούν τα οστά δυνατά
  • Προστατεύουν το γενετικό υλικό
  • Διατηρούν ενυδατωμένη, όμορφη και υγιή την επιδερμίδα

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share