Η συμβολή των Ω-λιπαρών στην ανοσολογική άμυνα

ανοσολογική άμυνα ω-λιπαρά
2 λεπτά

Τα Ω-λιπαρά προστατεύουν το γενετικό μας υλικό (DNA) από βλάβες και φθορές. Δρουν σαν «αντιοξειδωτικά» στο λιποδιαλυτό σύστημα του οργανισμού, και επειδή είναι χημικά ενεργά, «θυσιάζονται» στη μάχη με ουσίες, οι οποίες διαφορετικά θα κατέστρεφαν ζωτικές δομές στα κύτταρα, υποστηρίζοντας έτσι την ανοσολογική άμυνα. Επίσης, το ανοσοποιητικό μας σύστημα τα χρησιμοποιεί δημιουργώντας «σφαίρες» οξυγόνου ώστε να εξαλείψει μολυσματικούς ξένους εισβολείς. Τα Ω-3 και τα παράγωγά του αντιμάχονται την ανάπτυξη όγκων.

Πως συμβάλλουν τα Ω-λιπαρά οξέα στην ανοσολογική άμυνα:

– αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό, το ρυθμό οξείδωσης και τη θερμοκρασία του σώματος.

– ενισχύουν την ανοσολογική λειτουργία, βελτιώνοντας την ικανότητα των ανοσοποιητικών κυττάρων να παράγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου (που δημιουργείται από την οξείδωση των απαραίτητων λιπαρών οξέων) το οποίο χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν μικρόβια.

– επιταχύνουν το ρυθμό των ανοσοποιητικών αντιδράσεων.

– βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ των ζυμομυκήτων, που υπάρχουν φυσιολογικά στον εντερικό σωλήνα, και των μικροβίων που φυσιολογικά δεν υπάρχουν. Είναι γνωστό πως μερικά αναερόβια βακτήρια, οι ζυμομύκητες, τα Candida κ.ά. ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με μειωμένη οξείδωση, χαμηλή θερμοκρασία σώματος και χαμηλό μεταβολικό ρυθμό (ο πυρετός αυξάνει το ρυθμό της οξείδωσης και τη θερμοκρασία του σώματος, κι είναι ένας από τους μηχανισμούς του οργανισμού μας για την καταπολέμηση λοιμώξεων). Ταυτόχρονα τα μικρόβια αντιπαθούν το οξυγόνο, ενώ η αυξημένη οξείδωση αναστέλλει την ικανότητά τους να πολλαπλασιάζονται εκτός ελέγχου.

– καθιστούν διαθέσιμη περισσότερη ενέργεια για τον κυτταρικό καθαρισμό.

-παρέχουν πολύ σημαντικά όπλα στο ανοσοποιητικό σύστημα, τόσο για να αντιμετωπίσουν τη φλεγμονή όσο και για να την εξαλείψουν. Μια ανεπάρκεια αυτών, ειδικά των Ωμέγα-3, μπορεί να εμποδίσει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει σωστά τη φλεγμονή.

-διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση της κένωσης του στομάχου, βελτιώνοντας την πέψη, και αφήνοντας λιγότερη αχώνευτη πρωτεΐνη κατά της οποίας μπορεί να δημιουργηθούν αντισώματα.

– βοηθούν στην κατασκευή ισχυρών κυτταρικών μεμβρανών και συνακόλουθα δρουν προληπτικά στην εισχώρηση άπεπτων πρωτεϊνών στο σώμα μας. Μπορούν επίσης να προστατεύσουν ορισμένες πρωτεΐνες από αυτοκαταστροφή μέσω του φυσιολογικού βιοχημικού συνδυασμού με αυτές τις πρωτεΐνες.

– μελέτες έχουν δείξει τις ωφέλειες της χρήσης των Ω3 λιπαρών οξέων στη θεραπεία της ελονοσίας και του σταφυλόκοκκου.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν αν συνδυάσουμε ένα πλήρες διατροφικό πακέτο το οποίο, εκτός από Ω-3 και Ω-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα, περιλαμβάνει ψευδάργυρο και βιταμίνες Α και C, που ενισχύουν τις ανοσοποιητικές λειτουργίες, καθώς και αντιοξειδωτικά για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που παράγονται από τον μεταβολισμό, τα μικρόβια και την οξείδωση των απαραίτητων λιπαρών οξέων.

Τα Ω-λιπαρά στο Udo’s Oil 3 . 6. 9

Τροφοδοτήστε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα Ω-λιπαρά επιλέγοντας το διάσημο πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν Ω-λιπαρών  Udo’s Oil 3 . 6. 9  της Flora. Είναι προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλο για παιδιά και ασφαλές για μακροχρόνια χρήση. Αποτελείται κατά 70% από έλαιο λιναριού και κατά 30% από 7 διαφορετικά είδη οργανικών  ελαίων, εγγυημένα μη οξειδωμένα και ανεπεξέργαστα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share