Το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη σε Ωμέγα 3 λιπαρά!

φυτικά ωμέγα-3 λιπαρά ωμέγα 6 ω3-6
4,5 λεπτά

Εάν τρώμε μια τυπική δυτική διατροφή που αποτελείται από μεγάλες μερίδες κόκκινου κρέατος, τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, που συμπεριλαμβάνουν λευκή ζάχαρη, αλεύρι και φυτικά έλαια όπως καλαμποκέλαιο και σογιέλαιο, έχουμε πιθανότατα έλλειψη σε ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την υγεία. Ακόμα κι αν ακολουθούμε μια «υγιεινή» διατροφή, μπορεί ταυτόχρονα να έχουμε ανεπάρκεια αυτού του σημαντικού θρεπτικού συστατικού. Μπορείτε να μαντέψετε ποιο είναι αυτό το συστατικό; Είναι τα απαραίτητα Ωμέγα 3  λιπαρά οξέα!

Τι κάνουν τα απαραίτητα Ωμέγα λιπαρά οξέα (EFA’s)

Όπως τη βιταμίνη C, έτσι και τα απαραίτητα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, το σώμα μας δεν μπορεί να παράξει μόνο του. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να τα πάρουμε είναι από τις τροφές που τρώμε. Μερικά από τα οφέλη τους για την υγεία μας περιλαμβάνουν τα εξής:

– σχηματισμός υγιών κυτταρικών μεμβρανών

– ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος

– σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων

– ισορροπία και την παραγωγή των ορμονών

– ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, της ηπατικής λειτουργίας, των ανοσολογικών και φλεγμονωδών αποκρίσεων

– ρύθμιση της πήξης του αίματος

– διατήρηση των υγιών επιπέδων της χοληστερόλης

– υποστήριξη της υγείας της επιδερμίδας και των μαλλιών

Σήμερα τρώμε περισσότερα ωμέγα 6 και λίγα ωμέγα 3. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται καθώς τα ωμέγα λιπαρά που τρώμε καταλήγουν στο πιάτο μας οξειδωμένα και κατεστραμμένα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα στην οξείδωση και τη θέρμανση. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας των ωμέγα λιπαρών οξέων μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, κακή μνήμη, ξηροδερμία, καρδιακά προβλήματα, κατάθλιψη και κακή κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα γιατί:

«Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των κυτταρικών μεμβρανών σε όλο το σώμα και επηρεάζουν τη λειτουργία των κυτταρικών υποδοχέων σε αυτές τις μεμβράνες. Παρέχουν το σημείο εκκίνησης για την παραγωγή ορμονών που ρυθμίζουν την πήξη του αίματος, τη συστολή και τη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αρτηριών και τη φλεγμονή. Επίσης συνδέονται με υποδοχείς στα κύτταρα που ρυθμίζουν τη γενετική λειτουργία. Πιθανώς λόγω αυτών των επιδράσεων, τα ωμέγα 3 λιπαρά έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών, μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο του ερυθηματώδη λύκου, του εκζέματος και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και μπορεί να διαδραματίσουν προστατευτικό ρόλο σε καρκίνο και σε άλλες καταστάσεις.»

Η σωστή αναλογία ω3 και ω6 και τα επεξεργασμένα έλαια

Τα τελευταία εκατό χρόνια, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στην κατανάλωση λαδιού από σόγια. Το 20% των θερμίδων από τη διατροφή του μέσου Αμερικανού προέρχεται από σογιέλαιο και καλαμποκέλαιο. Τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια όπως από καλαμπόκι και σόγια που κάποτε διαφημίζονταν ως υγιή αποτελούνται κυρίως από ωμέγα 6 και πολύ λίγα ωμέγα 3. Εάν ξεκινήσετε να ελέγχετε τις ετικέτες των συστατικών των τροφίμων, θα δείτε ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε έτοιμες τροφές στο σουπερμάρκετ που να μην περιέχουν σογιέλαιο. Και εκτός εάν είναι πιστοποιημένα βιολογικά, αυτά τα έλαια προέρχονται επίσης από φυτά που είναι γενετικά τροποποιημένα για να αντέχουν στον ψεκασμό με φυτοφάρμακα.

Γιατί λοιπόν το σογιέλαιο έχει γίνει τόσο δημοφιλές; Πέρα από το υψηλό σημείο καπνού που το καθιστά ιδανικό για τηγάνισμα και την ήπια του γεύση, το σογιέλαιο είναι ιδιαίτερα οικονομικό στην παραγωγή και, ως εκ τούτου, στην αγορά. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, σε συνδυασμό με τις τοξικές επιπτώσεις από κακές μεθόδους επεξεργασίας και μαγειρέματος, καθιστά τα τρόφιμα που το περιέχουν επιβλαβή για την υγεία μας.

Είναι απλό: οι περισσότεροι από εμάς τρώμε πάρα πολλά επεξεργασμένα ωμέγα 6 και δεν παίρνουμε αρκετά ωμέγα 3. Και αυτό μας αρρωσταίνει. Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 90% από εμάς έχουμε έλλειψη σε ωμέγα 3, ενώ περίπου οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες έχουν τουλάχιστον μία ασθένεια που σχετίζεται με τη διατροφή, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη τύπου 2.

Ο Chris Kresser, M.S., L.Ac, ειδικός με επιρροή στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της λειτουργικής διατροφής εξηγεί ότι το πρόβλημα έγκειται στην αναλογία των λιπών που τρώμε: «Η ανθρωπολογική έρευνα δείχνει ότι οι πρόγονοί μας κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες κατανάλωναν ωμέγα 6 και ωμέγα 3 λιπαρά σε αναλογία περίπου 1:1. Υποδεικνύει επίσης ότι τόσο οι αρχαίοι όσο και οι σύγχρονοι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες ήταν απαλλαγμένοι από τις σύγχρονες φλεγμονώδεις ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης, που είναι οι κύριες αιτίες θανάτου και νοσηρότητας σήμερα».

Ο Chris Kresser μας διδάσκει επίσης ότι: «Για βέλτιστη υγεία, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τη σωστή ισορροπία ωμέγα 3 και 6 λιπαρών οξέων στη διατροφή μας, προκειμένου η υγεία μας να λάμπει.»

Οι κύριες διατροφικές πηγές ωμέγα 3 περιλαμβάνουν τρόφιμα όπως:

Σολομός

Σκουμπρί

Σαρδέλες

Γαύροι

Σπόροι Chia

Καρύδια

Λιναρόσποροι

Για όσους δεν τους αρέσει ή προτιμούν να μην τρώνε ψάρι, προτείνουμε το Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend. Το Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend είναι ένα πολυβραβευμένο μείγμα πιστοποιημένων οργανικών φυτικών ελαίων που περιέχουν την ιδανική ισορροπία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 βασικών λιπαρών οξέων σε αναλογία 2:1. Αυτό σημαίνει διπλάσια ποσότητα ωμέγα 3 από ωμέγα 6. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε όλοι!

Από τι είναι φτιαγμένο το Udo’s Oil;

Το βραβευμένο Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend διαμορφώθηκε και δημιουργήθηκε από τον Dr. Udo Erasmus, ειδικό στο θέμα των απαραίτητων λιπαρών οξέων και συγγραφέα του βιβλίου “Fats That Kill”. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, διαπίστωσε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία προήλθαν από την ανάμειξη ελαίων, ώστε να παρέχουν ωμέγα 3 προς ωμέγα 6 σε αναλογία 2:1. Έχοντας αυτό κατά νου, ανέπτυξε το Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend.

Τα έλαια στο Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend εξάγονται από λινάρι, σουσάμι, ηλιόσπορους, καρύδα. Περιέχει επίσης έλαια νυχτολούλουδου, φύτρο ρυζιού, φύτρο βρώμης και καρύδας, όλα παρέχοντας την αναλογία 2:1 ωμέγα 3 προς 6 που θα λατρέψει το σώμα σας. Περιλαμβάνει ακόμη και οργανικά MCTs (Μεσαίας Αλυσίδας Τριγλυκερίδια) από λάδι καρύδας τα οποία πρόσφατα ήρθαν στο προσκήνιο ως εξαιρετική πηγή λιπών για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας.

Το Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend είναι:

– 100% φυτικής προέλευσης (vegan), φρέσκο ​​συμπιεσμένο και μη ραφιναρισμένο.

– Πιστοποιημένο βιολογικό.

– Μη ΓΤΟ.

– Χωρίς ψάρια, γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη.

– Kosher.

– Προέρχεται από βιώσιμες πηγές.

Γιατί το Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend δεν περιέχει ωμέγα 3 από έλαια ψαριών;

Όλοι έχουμε ακούσει ότι οι κάψουλες ιχθυελαίου είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα 3. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει ψάρι στο Udo’s Oil; Η παγκόσμια υπεραλίευση είναι μια σημαντική περιβαλλοντική ανησυχία αυτή τη στιγμή. Έχει αναφερθεί ότι πολλά είδη μπορεί να εξαφανιστούν μέσα στις επόμενες δεκαετίες εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που ψαρεύουμε. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τα ιχθυέλαια που έχουν μολυνθεί με υψηλά επίπεδα υδραργύρου ή τα ταγγισμένα έλαια λόγω κακής επεξεργασίας. Οι ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τα ταγγισμένα έλαια μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στο σώμα μας. Αυτό ακριβώς που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ακόμη ότι πολλά προϊόντα ιχθυελαίου αποτυγχάνουν να παρέχουν την ποσότητα και την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών που ισχυρίζονται στην ετικέτα τους. Επίσης, για πολλούς το ιχθυέλαιο είναι πολύ δύσκολο να χωνευτεί.

Όλα τα έλαια στο Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend παρασκευάζονται με βιώσιμα συστατικά και συσκευάζονται σε σκούρο γυάλινο μπουκάλι φιλικό προς το περιβάλλον, ώστε τα ευαίσθητα έλαια να παραμένουν φρέσκα. Είναι όλα τα καλά λιπαρά που χρειάζεστε, χωρίς κανένα από τα κακά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Πώς χρησιμοποιείται το Udo’s Oil 3 · 6 · 9 Blend;

Το Udo’s Oil είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Έχει μια ευχάριστη και ήπια, ξηρή, βουτυρώδη γεύση που συνδυάζεται καλά με σχεδόν οτιδήποτε. Απλώς προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ή περισσότερο ως αντικατάσταση ή συμπλήρωση στις καθημερινές σας πηγές λίπους. Είναι τέλειο για να το περιχύσετε σε σαλάτες, να το χρησιμοποιείτε ως βάση για ντρέσινγκ ή να το προσθέτετε στο καθημερινό σας smoothie. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε:

– Βρώμη ή πρωινά δημητριακά

– Ροφήματα πρωτεΐνης

– Πάνω σε λαχανικά ατμού, ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες

– Hummus

– Αλοιφές

– Γιαούρτι

-Σούπες (την περιχύνουμε μετά το σερβίρισμα)

-Μπορείτε ακόμη και να αναμείξετε το Udo’s Oil με ελαιόλαδο, να προσθέσετε μπαχαρικά, βότανα και λίγο ξύδι βαλσάμικο για ένα νόστιμο λάδι. Θα λειτουργούσε επίσης υπέροχα σε τσιμιτσούρι ή ταπενάδα ελιάς.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε: Το Udo’s Oil δεν πρέπει ποτέ να θερμαίνεται, να προστίθεται σε ζεστά τηγάνια ή φαγητά ενώ μαγειρεύονται. Η ζέστη καταστρέφει τα πολύ εύθραυστα λιπαρά οξέα που τόσο χρειαζόμαστε. Προσθέστε Udo’s Oil μόνο σε ζεστά φαγητά λίγο πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: onbetterliving.gr

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share