Όμορφη επιδερμίδα το καλοκαίρι

όμορφη επιδερμίδα καλοκαίρι ενυδάτωση ωμέγα λιπαράλάμψη
2 λεπτά

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας. Ο κύριος ένοχος είναι η έκθεση στον ήλιο, η οποία ευθύνεται για τη μερίδα του λέοντος στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Επιπρόσθετα το χλώριο από τις πισίνες και το αλμυρό νερό από τη θάλασσα μπορούν επίσης να απορροφήσουν την υγρασία από το δέρμα μας, καθιστώντας το ξηρό, τραχύ και με «λέπια». Εμείς όμως επιθυμούμε να διαθέτουμε μια όμορφη επιδερμίδα το καλοκαίρι, αλλά και μετά.

Τι να κάνουμε όσοι αγαπάμε το καλοκαίρι; Γνωρίζουμε ότι για να προστατευτούμε από τον ήλιο χρησιμοποιούμε αντηλιακό. Και η ενυδάτωση της επιδερμίδας εξωτερικά με την αγαπημένη μας λοσιόν είναι κάτι που χρειάζεται. Αλλά η πραγματική βοήθεια για μια όμορφη καλοκαιρινή επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση από μέσα, πίνοντας πολύ νερό και καταναλώνοντας άφθονα ωμέγα λιπαρά οξέα.

Καλοκαιρινή πρόκληση για την επιδερμίδα μας #1: Ο ήλιος

Αγαπάμε τον ήλιο, και όχι μόνο επειδή κάνει δυνατή τη ζωή στη Γη. Τον αγαπάμε γιατί μια ηλιόλουστη μέρα μας ανεβάζει τη διάθεση και χαλαρώνει την ψυχή μας. Η διασκέδαση όμως τελειώνει αν πάθουμε ηλιακό έγκαυμα. Όχι μόνο γιατί πονάει, αλλά γιατί ένα κακό έγκαυμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές μας για καρκίνο του δέρματος στο μέλλον. Χρησιμοποιούμε λοιπόν αντηλιακό με προστασία από UVA και UVB, επιλέγουμε SPF 30 ή υψηλότερο και βεβαιωνόμαστε ότι χρησιμοποιούμε αρκετό, ενώ το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες.

Καλοκαιρινή πρόκληση για την επιδερμίδα μας  #2: Χλώριο

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που απολαμβάνουν μια βουτιά στην πισίνα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτό το γαλάζιο νερό υποβάλλεται σε επεξεργασία με χλώριο, κάτι που είναι καλό, καθώς σκοτώνει τα μικρόβια. Και λαμβάνοντας υπόψη πόσοι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτό το νερό… ναι, η απολύμανση φαίνεται καλή ιδέα. Αλλά το χλώριο έχει μια σκοτεινή πλευρά: μας αφυδατώνει πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνουμε ντους μόλις βγούμε από το νερό και στη συνέχεια να ενυδατωθούμε αμέσως.

Καλοκαιρινή πρόκληση για την επιδερμίδα μας #3: Αλατόνερο

Υπάρχει κάτι μαγικό στο να μπαίνεις στη θάλασσα με το δροσερό νερό να σε αγκαλιάζει. Είναι όμως καλό για το δέρμα μας ή κακό; Αποδεικνύεται ότι είναι και τα δυο. Τα μέταλλα στο θαλασσινό νερό, ειδικά το μαγνήσιο, μπορεί να θρέψουν το δέρμα μας. Αλλά το νερό της θάλασσας είναι επίσης πολύ αλμυρό και το αλάτι -το μαντέψατε – στεγνώνει. Όπως και με το κολύμπι στην πισίνα, το κλειδί είναι το ντους και η ενυδάτωση μετά τη θάλασσα. Και επειδή το αλάτι δεν ξεπλένεται εντελώς, η απαλή απολέπιση μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα.

Περισσότερες καλοκαιρινές προτάσεις για την υγεία της επιδερμίδας

Για να προλάβετε πραγματικά το ξηρό δέρμα, υπάρχουν δύο ακόμη πράγματα που πρέπει να κάνετε.

  1. Μείνετε ενυδατωμένοι. Θυμάστε τι σημαίνει η ενυδάτωση από μέσα; Είναι πραγματικότητα. Το δέρμα μας παίρνει νερό από αυτά που πίνουμε και τρώμε. Το να μένουμε ενυδατωμένοι σημαίνει να πίνουμε άφθονο νερό και να τρώμε ενυδατικά τρόφιμα όπως αγγούρια, μαρούλι, φράουλες ή καρπούζι. Τα smoothies και οι κρύες σούπες είναι εξαιρετικοί τρόποι για να διατηρηθούμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας.
  2. Πάρτε τα ωμέγα σας. Ο δεύτερος τρόπος για να ενυδατωθούμε εσωτερικά είναι να πάρουμε πολλά ωμέγα λιπαρά οξέα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και τη λειτουργία της επιδερμίδας μας. Τα ωμέγα υπάρχουν στην επιδερμίδα μας, όπου βοηθούν το δέρμα μας να διατηρήσει τη δομική του ακεραιότητα (που σημαίνει ότι αποτρέπουν τη χαλάρωση της γήρανσης) καθώς και τη λειτουργία φραγμού του (που σημαίνει ότι συγκρατούν καλά πράγματα – όπως το νερό- μέσα στα κύτταρα της επιδερμίδας και κακά πράγματα- όπως ρύπους – έξω).

Ο καλύτερος τρόπος για να εμπλουτίσουμε με ωμέγα την επιδερμίδα μας δεν είναι να τα αλείψουμε, αλλά να τα λάβουμε εσωτερικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων αυξάνει τα επίπεδα τους στην επιδερμίδα. Μόλις βρεθούν εκεί, μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό των βλαβών από τον ήλιο, να κλειδώσουν το νερό και να μειώσουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Το Udo’s Oil 3-6-9 Blend

Όπως παρατηρήσατε γράψαμε ωμέγα-3 ΚΑΙ ωμέγα-6. Γιατί στην επιδερμίδα χρειάζονται και τα δύο! Το Udo’s Oil 3-6-9 Blend, παρέχει μια αναλογία ω-3 και ω-6, 2:1. Παρασκευασμένο με μη επεξεργασμένα έλαια λιναριού, σουσαμιού, ηλίανθου και νυχτολούλουδου, το Udo’s Oil 3-6-9 Blend είναι 100% φυτικό, ψυχρής πίεσης σε απουσία φωτός και οξυγόνου για διατήρηση της φρεσκάδας, μη ΓΤΟ, βιολογικό, vegan, και φιλικό στην κετογονική διατροφή. Με άλλα λόγια, η τελειότητα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share