Όμορφο δέρμα με Ω λιπαρά!

δέρμα Ω λιπαρά
2 λεπτά

Στην επιδερμίδα μας αντανακλάται η υγεία μας και το τι τρώμε. Ένα από τα κύρια συστατικά της διατροφής που επηρεάζει τη φυσική μας εμφάνιση και το όμορφο δέρμα είναι τα Ω λιπαρά οξέα. Είναι όμως παράλληλα κι ένα από τα πιο παραμελημένα διατροφικά στοιχεία. Ο Udo Erasmus σημειώνει: «Η έλλειψη των απαραίτητων Ω λιπαρών οξέων αποτελεί την πιο παραμελημένη πτυχή ενός προγράμματος διατροφής για υγιή, λαμπερή επιδερμίδα».

Όταν από τη διατροφή μας λείπουν τα Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, γινόμαστε επιρρεπής σε:

• Ξηρότητα της επιδερμίδας
• Εμφάνιση πιτυρίδας
• Φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος
• Ηλιακά εγκαύματα
• Σκασμένες φτέρνες κι αγκώνες
• Ραγάδες κατά την εγκυμοσύνη ή την αύξηση βάρους

Τα Ωμέγα λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην υγεία των κυττάρων της επιδερμίδας

Ένα νεανικό δέρμα έχει κύτταρα φουσκωμένα, γεμάτα νερό. Η ικανότητα του κυττάρου να συγκρατεί νερό μειώνεται με το πέρασμα της ηλικίας. Ένα υγιές δερματικό κύτταρο διαθέτει υγιή μεμβράνη, η οποία έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό και τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό του και να αποβάλλει τα μη απαραίτητα. Είναι τα λιπαρά οξέα αυτά που διατηρούν υγιές το κύτταρο και τη λειτουργικότητα της μεμβράνης του. Όταν δε λαμβάνουμε αρκετά απαραίτητα λιπαρά οξέα, αυτό έχει ως συνέπεια ασταθείς κυτταρικές μεμβράνες, που αποτυγχάνουν να διατηρήσουν το ανοδικό σχήμα των κυττάρων και οδηγούν σε «γερασμένο» δέρμα.

Η ακεραιότητα των κυττάρων καθορίζεται από το είδος των λιπαρών που καταναλώνουμε. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες κορεσμένων ή υδρογονωμένων λιπαρών παράγει σκληρές κυτταρικές μεμβράνες που στερούνται ρευστότητας. Ενώ η διατροφή που είναι πλούσια σε Ωμέγα 3 και 6 λιπαρά παράγει κυτταρικές μεμβράνες με υψηλό βαθμό ρευστότητας, οδηγώντας τη λειτουργία της μεμβράνης στο μέγιστο.

Η φυσική ομορφιά της επιδερμίδας και η λάμψη της προέρχονται μέσα από τα κύτταρα του δέρματος μας, τα οποία χρειάζονται πρωτεΐνη, νερό, βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ωστόσο, με τη σύγχρονη διατροφή, πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές και υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά, στερούμαστε τα Ωμέγα 3 και 6 που χρειαζόμαστε.

Το έργο των Ω λιπαρών οξέων επιτελείται με τρεις τρόπους:

1. Επιτρέποντας στα κύτταρα να συγκρατούν το νερό, μένει ενυδατωμένη η επιδερμίδα εσωτερικά.
2. Τα Ωμέγα 6 συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας, την εμφάνιση και την αίσθηση της απαλότητας της επιδερμίδας.
3. Τα Ωμέγα-3 ως αντιφλεγμονώδη, βοηθούν στη μείωση των φλεγμονωδών καταστάσεων του δέρματος

Το Udo’s Oil Blend 3.6.9 περιέχει Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6 λιπαρά σε αναλογία 2:1 από οργανικά έλαια

Το Udo’s Oil Blend 3.6.9 παρέχει στα κύτταρα της επιδερμίδας μας τα απαραίτητα Ωμέγα λιπαρά οξέα που χρειάζονται, έτσι ώστε το δέρμα να μπορεί να φαίνεται και να αισθάνεται στα καλύτερα του.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share