Στρες: τα φυτά ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς

στρες φυτά, stress ta fyta kseroun, δεκάλογος αντι-στρες
1.5 λεπτό

Τα φυτά γνωρίζουν αρκετά πράγματα για το στρες! Διαβιούν συνεχώς σε σκληρές συνθήκες, όπως τον έντονο καλοκαιρινό ήλιο, τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, την έλλειψη νερού σε περιόδους ανυδρίας και την προσβολή από παράσιτα. Ορισμένα φυτά, που εύστοχα ονομάζονται προσαρμογόνα, έχουν αναπτύξει προστατευτικές άμυνες απέναντι στο στρες, που τα βοηθούν να προσαρμοστούν σε αυτούς τους στρεσογόνους παράγοντες και να ευδοκιμήσουν. Και εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε από τη σοφία τους!

Το Stressveda™ συνδυάζει το Ashwagandha (Ασβαγκάντα), ένα από τα πιο πολύτιμα προσαρμογόνα βότανα της Αγιουρβέδα, με βιταμίνες φυτικής προέλευσης. Ο συνδυασμός που προκύπτει βοηθά στην αύξηση της αντίστασης του οργανισμού μας στο στρες και την αύξηση της ενέργειας σε περίπτωση ψυχικής και σωματικής κόπωσης που σχετίζεται με το στρες.

Πώς δρα το φυτό Ashwagandha εναντίον του στρες

Όταν καταναλώνουμε το Ashwagandha, οι οργανικές ιδιότητες των ενεργών του συστατικών συνεργάζονται με τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA) για να βοηθήσουν στην ισορροπία των συστημάτων μας. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει υπερβολική ποσότητα μιας ορμόνης, βοηθούν στη μείωση της. Αντίστροφα, εάν δεν υπάρχει αρκετή ορμόνη, βοηθούν στην αναπλήρωση των επιπέδων της.

Ο άξονας HPA είναι ένα πολύπλοκο σύστημα αδένων, ορμονών και υποδοχέων στο ανθρώπινο σώμα κι έχει κεντρικό ρόλο στην ομοιόσταση του σώματος, τις αντιδράσεις στο στρες και τον μεταβολισμό.

Η δράση του Ashwagandha αποδίδεται στο σύνθετο μίγμα των ενεργών του συστατικών και συγκεκριμένα στα αλκαλοειδή όπως η withanine, η somniferine και η tropine, καθώς και τις λακτόνες, που λέγονται withanolides. Για να μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως το Ashwagandha, κάθε ένα από αυτά τα συστατικά πρέπει να υπάρχει στην πλήρη φυσική του αναλογία. Μόνο ο πατενταρισμένος τύπος του Ashwagandha, το KSM-66® κατάφερε να τελειοποιήσει αυτή την ισορροπία, ενώ είναι τιτλοδοτημένο με το υψηλότερο ποσοστό withanolides  στον κόσμο μεταξύ όλων των βοτανικών εκχυλισμάτων.

Το Stressveda™  στη διαχείριση του χρόνιου άγχους και του στρες

Το Stressveda™ περιέχει το KSM-66® Ashwagandha, που ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αυτορρυθμίζει τα βασικά του συστήματα, ειδικότερα, το νευρολογικό, το ανοσοποιητικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Το KSM-66® είναι ένα απόλυτα ασφαλές συστατικό: είναι 100% οργανική φόρμουλα πιστοποιημένη από το USDA, μη γενετικά τροποποιημένη, κατάλληλη για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη και χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, το Stressveda™ έχει λάβει τον ειδικό αριθμό φυσικού προϊόντος (NPN) από το Health Canada, με εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και της ανησυχίας, την υποστήριξη αθλητικής δραστηριότητας και της υγιούς παραγωγής τεστοστερόνης.

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share