Πώς σχεδιάζονται οι φόρμουλες των προβιοτικών της Flora;

φόρμουλες προβιοτικών
2,5 λεπτά

Όλες οι φόρμουλες προβιοτικών της Flora περιέχουν μια βασική ομάδα στελεχών Lactobacillus και Bifidobacterium, συμπεριλαμβανομένων των L. acidophilus, L. casei, L. rhamnosus και B. bifidum. Ωστόσο, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες στα διαφορετικά στάδια ζωής, από τα μωρά μέχρι τους ηλικιωμένους. Η σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου μας αλλάζει φυσικά καθώς μεγαλώνουμε, όπως και το προβιοτικό μας.

Οι κατηγορίες που καλύπτουν τα προβιοτικά της Flora

ΒΡΕΦΗ

Το B. infantis, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα κοινό και σημαντικό στέλεχος ευεργετικών βακτηρίων που βρίσκεται στο έντερο των μωρών και των νηπίων. Ή τουλάχιστον, υπήρχε παλιά. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται στις ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν πλέον αυτό το στέλεχος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα αντιβιοτικά, οι καισαρικές τομές και η διατροφή με φόρμουλες γάλακτος μπορεί να έχουν εξαλείψει αυτό το κρίσιμο είδος. Ωστόσο, ερευνητές στο UC Davis έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατή η επιτυχής επανεισαγωγή του.[1] Γι’ αυτό το B. infantis περιλαμβάνεται στο  Toddler’s Probiotic.

ΠΑΙΔΙΑ

Το L. fermentum είναι ένα από τα στελέχη που περιέχονται στο παιδικό μας προβιοτικό Kid’s Probiotic επειδή βοηθά στην υγεία του αναπνευστικού και της επιδερμίδας σε παιδιά σχολικής ηλικίας.[2],[3] Τα οφέλη για το δέρμα ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτα σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Τα υπόλοιπα στελέχη βοηθούν στην απορρόφηση των μετάλλων, τη σύνθεση των βιταμινών Β και το ανοσοποιητικό.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Το να είσαι ενήλικας και να ισορροπείς ένα εκατομμύριο πράγματα ταυτόχρονα μπορεί να είναι αγχωτικό. Το  Super Adult Microbiota περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το L. plantarum, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι προάγει μια ήρεμη διάθεση.[4] Τα υπόλοιπα στελέχη συμβάλλουν στη φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου, το δυνατό ανοσοποιητικό, την ανοχή στη λακτόζη κ.ά..

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

Η λειτουργία του ανοσοποιητικού αποδυναμώνεται με την ηλικία. Δεδομένου ότι το B. breve έχει βρεθεί ότι ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού στους ηλικιωμένους, παίζει βασικό ρόλο στο προβιοτικό Senior Probiotic για τους ηλικιωμένους.[5],[6] Η φόρμουλα επίσης περιέχει καλλιέργειες που δρουν ευεργετικά ως προς τα επίπεδα της χοληστερόλης, του σακχάρου και των φλεγμονών και την ομαλοποίηση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας  και διάρροιας.

ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με συχνές μυκητιάσεις ή βακτηριακές λοιμώξεις υπάρχει το Super 8 Microbiota που περιλαμβάνει το L. Acidophilus, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγιούς ισορροπίας των μυκήτων στο ουρογεννητικό σύστημα. Είναι ένας από τους σημαντικότερους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο λεπτό έντερο, παράγει γαλακτικό οξύ που εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων όπως Salmonella, Shigella, S.Faecalis και E.Coli, καθώς και φυσικά αντιβιοτικά που ενισχύουν τις ανοσολειτουργίες, ενώ μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το Super Hi Potency Microbiota παρέχει μέγιστη υποστήριξη για το παχύ έντερο, καθώς περιλαμβάνει πολλά Bifidobacterium, όπως: το Bifidobacterium bifidum το οποίο είναι ευεργετικό στη μείωση των φλεγμονών του εντέρου και η συστηματική του χρήση βελτιώνει τις ανοσολογικές λειτουργίες και το Bifidobacterium longum το οποίο παίζει άμεσο ρόλο στην καταστολή της ανάπτυξης παθογόνων και σηπτικών βακτηρίων, αποδομεί τα χολικά άλατα, βοηθά στη σύνθεση των βιταμινών Β, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό  και βελτιώνει την πέψη της λακτόζης και τη δυσκοιλιότητα.

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το Super 5 Probiotic περιέχει το L.salivarius που υποστηρίζει τη στοματική υγεία, καθώς είναι φυσικός κάτοικος στο στόμα και το λεπτό έντερο και αντιμάχεται τα βακτήρια που προκαλούν το μάτωμα των ούλων, την άσχημη αναπνοή, τις άφθες και τα στοματικά έλκη.

Όλα τα προβιοτικά της Flora

Τα ενδεικτικά στελέχη που αναφέρθηκαν παραπάνω συνυπάρχουν σε κάθε προβιοτικό της Flora με άλλα στελέχη συμβιωτικών φιλικών βακτηρίων, ειδικά επιλεγμένα ώστε να αποικίζουν και να επιβιώνουν για μακρό χρονικό διάστημα στις ανθρώπινες βλεννογόνους, ώστε να ασκούν τις ευεργετικές τους δράσεις.

References

[1] Yehya NA. UC Davis Health. 2019 Nov 4. https://health.ucdavis.edu/health-news/newsroom/b-infantis-reduces-intestinal-inflammation-in-infants/2019/11

[2] Huang C, Chie W, Wang I. Nutrients. 2018 Nov;10(11):1678. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30400588/

[3] Wang I, Wang J. Clin Exp Allergy. 2015 Apr;45(4):779-87. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25600169/

[4] Chong HX. Benef Microbes. 2019 Apr 19;10(4):355-73. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30882244/

[5] Akatsu H, et al. J Parenter Enteral Nutr. 2013 Sep;37(5):631-40. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23192454/

[6] Namba K, et al. Biosci Biotechnol Biochem. 2010;74(5):939-45. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20460726/

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share