Γιατί πρέπει να επιλέγουμε τα προβιοτικά με βάση την ηλικία μας.

προβιοτικά με βάση την ηλικία
2 λεπτά

Για να παραμείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς πρέπει να διατηρούμε σε ισορροπία το σύνολο όλων των διαφορετικών ειδών μικροβίων μέσα στο έντερο μας (μικροβίωμα). Για να αποτρέψουμε την εντερική δυσβίωση, το έντερό μας χρειάζεται τα ωφέλιμα βακτήρια, γνωστά ως προβιοτικά. Όταν προσαρμόζουμε τα προβιοτικά συμπληρώματα στις πραγματικές και διαφορετικές ανάγκες των διαφόρων σταδίων της ζωής, βοηθούμε πιο αποτελεσματικά στην οικοδόμηση και την ενίσχυση της βλεννογόνου του εντέρου, την πέψη και το ανοσοποιητικό, ξεκινώντας από την παιδική ηλικία και συνεχίζοντας με τη βελτίωση της υγείας και την αποτροπή παθογενειών σε όλα τα στάδια της ζωής. Ναι, υπάρχουν πραγματικά πλεονεκτήματα για να πράττετε σύμφωνα με την ηλικία σας!

Ανάγκες σε προβιοτικά ανάλογα με την ηλικία:

Bρεφική ηλικία. Μέχρι τη στιγμή που ένα νεογέννητο αναπνέει για πρώτη φορά, μικρόβια κάθε είδους είναι ήδη εγκατεστημένα στη βλεννογόνο του εντέρου. Αυτά επιδέχονται πολλών διαφοροποιήσεων, ιδίως κατά τη διάρκεια των πρώτων λίγων μηνών ή και ετών ενός μωρού, που ο οργανισμός του είναι πολύ ευάλωτος. Μια καθημερινή συμπλήρωση με προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του χλωρίδας του εντέρου και να αποτρέψει την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων.

Παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της χλωρίδας ενός βρέφους περιλαμβάνουν:

  • Την πρώιμη επαφή και έκθεση σε μικρόβια: ο φυσικός τοκετός σε σχέση με μια καισαρική τομή, ο θηλασμός σε αντίθεση με το ξένο γάλα, η χρήση αντιβιοτικών, και το περιβάλλον του νοσοκομείου
  • Την κατάσταση του μωρού και την υγεία της μητέρας
  • Την τοποθεσία (το είδος βακτηρίων που ζουν στο περιβάλλον τους)
  • Τη διατροφή σε σχέση με την περιοχή (ποια είδη τροφίμων τρώει η μητέρα)
  • Τη γενετική προδιάθεση

Παιδική ηλικία. Τα στελέχη των προβιοτικών που χρειάζεται ένα παιδί είναι διαφορετικά από αυτά που είναι χρήσιμα στα μωρά. Για παράδειγμα, υπάρχουν στελέχη προβιοτικών που βρίσκονται στο έντερο ενός βρέφους αλλά δεν υπάρχουν πλέον στο έντερο μετά την ηλικία των πέντε. Επιπλέον, καθώς το μωρό μεγαλώνει σε μέγεθος, αντίστοιχα μεγαλώνει και η βέλτιστη ποσότητα των προβιοτικών που αποφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη (μεγαλύτερο σώμα, μεγαλύτερο έντερο). Εξ ου και η προβιοτική φόρμουλα που ωφελεί καλύτερα ένα παιδί είναι διαφορετική από αυτή που είναι καλύτερη για το μωρό.

Ενήλικη ζωή. Όταν ένα παιδί μπαίνει στην εφηβεία και στη συνέχεια την ενηλικίωση, το μικροβίωμα τείνει να σταθεροποιηθεί, αλλά λόγω του αυξημένου μεγέθους τους, οι ενήλικες χρειάζονται πολύ περισσότερα προβιοτικά από τα παιδιά για να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των μη φιλικών βακτηρίων. Στην πραγματικότητα, αυτά υπολογίζονται ότι είναι περίπου τρεις φορές περισσότερα.

Ενήλικες άνω των 55. Η έρευνα δείχνει ότι η χλωρίδα στο παχύ έντερο στους πιο ηλικιωμένους είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των νεαρών ενηλίκων. Συγκεκριμένα, υπάρχει μείωση των ευεργετικών bifidobacteria και αύξηση των εχθρικών μικροβίων, τα οποία συνδέονται με περισσότερα προβλήματα υγείας. Ακολούθως η πιο συχνή χρήση των αντιβιοτικών μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της χλωρίδας, γιατί τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τόσο καλά όσο και κακά βακτήρια, εκθέτοντας περαιτέρω τους ηλικιωμένους σε πιθανούς παθογόνους παράγοντες. Αυτός ο φαύλος κύκλος για τις 50+ ηλικίες μπορεί να αντιμετωπιστεί ή να προληφθεί με προβιοτικά συμπληρώματα, πλούσια σε bifidobacteria. Στο παχύ έντερο, τα φιλικά βακτήρια μετατρέπουν τις ίνες σε καλά λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου (SCFA), τροφοδοτούν τα κύτταρα της βλεννογόνου στο κόλον, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονής, του καρκίνου του παχέος εντέρου και τις μολύνσεις στους ηλικιωμένους.

Ανακαλύψτε τα εξειδικευμένα προβιοτικά Udo’s Choice με βάση την ηλικία, εδώ: Udo’s Choice Probiotics

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share