Τα χαρακτηριστικά του λιναρόσπορου που μας κάνουν να χαμογελάμε!

λιναρόσπορου flaxseed
2 λεπτά

Τι είναι αυτό που κάνει αυτούς τους μικροσκοπικούς σπόρους τόσο θρεπτικούς; Το έλαιο του λιναρόσπορου είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές Ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων ALA (α-λινολενικό οξύ). Το ALA είναι η πρώτη ύλη από την οποία το σώμα μας συνθέτει τα παράγωγά της: τα μακράς αλύσου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ΕΡΑ (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ).

Εκτός από Ω3 λιπαρά ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες και ίνες

Ο λιναρόσπορος είναι μια πλούσια πηγή λιγνανών, ευεργετικά φυτοθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται κυρίως σε σπόρους και δημητριακά. Παρέχουν φυτικές ίνες για το πεπτικό σύστημα κι έχουν μελετηθεί ως αντιοξειδωτικά και ως φυτοοιστρογόνα για την ισορροπία των ορμονών. Οι λιγνάνες είναι μια κολλώδης ουσία που σχηματίζει ίνες που βοηθούν στη μορφοποίηση των κοπράνων. Αυτό μπορεί να ωφελήσει τους πάσχοντες τόσο από διάρροια όσο και από δυσκοιλιότητα. Μπορούν επίσης να παρέχουν μια γευστική πηγή πρεβιοτικών που τρέφουν τα βακτήρια του εντέρου μας. Η άλεση των σπόρων καθιστά πιο εύκολη την αφομοίωσή τους και είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταναλώνονται αυτές οι λιγνάνες.

Ο λιναρόσπορος περιέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες ίνες. Στην ουσία είναι η δύσπεπτη συνιστώσα των υδατανθράκων. Η διαλυτή ίνα απορροφά το νερό και έχει μια μαλακή ζελατινώδη υφή που βοηθά να μαλακώνουν τα κόπρανα. Δεσμεύεται επίσης με τα χολικά οξέα στο έντερο και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης καθώς απορροφά τοξίνες και απόβλητα και τα απομακρύνει από τον οργανισμό. Από την άλλη πλευρά, οι αδιάλυτες ίνες συχνά χρησιμοποιούνται ως καθαρτικές και διευκολυντικές της απέκκρισης των κοπράνων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του χρόνου διέλευσης των τροφών που ταξιδεύουν μέσω του πεπτικού μας συστήματος. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην προώθηση της κανονικότητας και τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης της δυσκοιλιότητας.

Το έλαιο του λιναρόσπορου

Το έλαιο του λιναρόσπορου πρέπει να καταναλώνεται ωμό, επειδή η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα οφέλη των Ωμέγα λιπαρών, ενώ οι σπόροι πρέπει να  αλέθονται έτσι ώστε να μπορούν να χωνευτούν οι φυτικές ίνες και οι λιγνάνες. Ολόκληρος ο λιναρόσπορος είναι δύσκολο να αφομοιωθεί, απλά θα διέλθει μέσω της πεπτικής οδού και θα χαθεί ένα μεγάλο μέρος των θρεπτικών ουσιών του. Οι σπόροι τοποθετούνται σε μορφή πίτας, η οποία πιέζεται σε μικρές παρτίδες για να εκχυλιστεί το έλαιο και πρέπει να προστατεύεται προσεκτικά από τη θερμότητα, το οξυγόνο και το φως που μπορούν να καταστρέψει τα οφέλη για την υγεία.

Tο λινέλαιο της Flora στο Udo’s Oil 3.6.9

Η Καναδική εταιρία Flora είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή φρέσκου λινέλαιου στη Βόρεια Αμερική από το 1985 και συνεχίζει να αποτελεί πρότυπο. Ένα ειδικό σύστημα ατμοσφαιρικού ελέγχου εξασφαλίζει την απουσία  οξυγόνου, φωτός και θερμότητας για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στα εύθραυστα ΕΡΑ. Το λινάρι που παράγεται στον Καναδά είναι το ανώτερο ποιοτικά παγκοσμίως, λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών, που επιτρέπει τη συγκομιδή του παγωμένο, μόλις έρχονται τα κρύα του φθινοπώρου και περιέχει στο μέγιστο όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Ονομάζεται Χρυσό Λινάρι, έχει νόστιμη γεύση καρυδιού και μπορεί επίσης να προστεθεί σε δημητριακά, σαλάτες, σούπες ή λαχανικά.

Το έλαιο από το λιναρόσπορο είναι το βασικό συστατικό του Udo’s Oil 3.6.9, το κορυφαίο συμπλήρωμα πιστοποιημένων βιολογικών Ω-λιπαρών, αποκλειστικά από φυτικές πηγές, ασφαλές για παιδιά και για μακροχρόνια χρήση.

Από την Kelly Hoang, ειδικό της Flora εδώ και 8 χρόνια.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share