σαλάτα με φράουλες και πεκάν
Νέα, Συνταγές

Σαλάτα με φράουλες και πεκάν

Γι’ αυτή τη σαλάτα με φράουλες, σπανάκι, πεκάν και βινεγκρέτ από φράουλες και ωμέγα λιπαρά θα χρειαστείτε:

Συστατικά:

Για τη σαλάτα

  • μπέιμπι σπανάκι
  • φρέσκες φράουλες σε φετούλες (2-3 ανά άτομο)
  • πεκάν
  • κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Τυρί φέτα

Για τη βινεγκρέτ φράουλας

  • 1 φλυτζάνι φράουλες
  • 2 κουτάλια σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι τσαγιού ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μέλι
  • 1/8 φλυτζανιού Udo’s Oil 3-6-9 Blend
  • ¼ κουταλάκι τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι τσαγιού αλάτι

 

Οδηγίες Παρασκευής:

1.Τοποθετήστε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ ή σε έναν μίνι επεξεργαστή τροφίμων και δουλέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το στην άκρη ή στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρισμα.

2.Τοποθετήστε τα φύλλα στο/στα μπολ. Συμπληρώστε με φρέσκες φράουλες σε φέτες, πεκάν και φέτα. Σερβίρετε με τη βινεγκρέτ φράουλας στο πλάι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η βινεγκρέτ μπορεί να γίνει νωρίτερα και να την απολαύσετε έως και 5 ημέρες μετά.

Στη θέση του ξυδιού από κόκκινο κρασί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηλίτη ή ξύδι σαμπάνιας.

Για να τονώσετε τη γεύση των ξηρών καρπών, ψήστε ελαφρά τα πεκάν. Απλώσετε τους ξηρούς καρπούς ομοιόμορφα σε μία στρώση, σε ένα ταψί και ψήστε για 5 έως 8 λεπτά στους 180 βαθμούς. Φροντίστε να έχουν κρυώσει πριν τα προσθέσετε στη σαλάτα σας.

Αυτή η σαλάτα με φράουλες και σπανάκι είναι μια εξαιρετικά νόστιμη σαλάτα, ιδίως την Άνοιξη, καθώς αξιοποιεί τη δροσερή γεύση από τις φρέσκες φράουλες και είναι εμπλουτισμένο με τα μοναδικά Ω-λιπαρά του Udo’s Oil.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σχετικά Νέα