Προβιοτικά και εποχικές αλλεργίες

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
1.5 λεπτό

Τα συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας εμφανίζονται όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιλαμβάνεται κάποιες αβλαβείς πρωτεΐνες από γύρη ως ξένο εισβολέα και αποφασίζει να σημάνει αμυντικό συναγερμό. Αυτές είναι συνήθως μικροσκοπικοί, αερομεταφερόμενοι τύποι γύρης και όχι γύρη από φυτά που επικονιάζονται με έντομα. Τα δέντρα, τα χόρτα και τα ζιζάνια είναι μερικοί από τους κοινούς ένοχους. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα μας  προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη γύρη και στη συνέχεια ενεργοποιούν τα μαστοκύτταρα που απελευθερώνουν ισταμίνη, η οποία οδηγεί στη φλεγμονή και τη συμφόρηση.

Συμπτώματα της εποχικής αλλεργίας

Η συμφόρηση, το φτέρνισμα, η καταρροή, η φαγούρα, τα μάτια που δακρύζουν και η πολλή διαυγής βλέννα είναι τα ενοχλητικά συμπτώματα. Οι περισσότεροι από το 10-30% του πληθυσμού που αντιμετωπίζει αλλεργική ρινίτιδα κάθε άνοιξη, ψάχνουν για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση από τα δεινά της αλλεργίας. Τα φάρμακα μπορεί μερικές φορές να βοηθήσουν, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν σε μερικούς ανθρώπους είτε πολύ νύστα είτε υπερβολική διέγερση, ανάλογα με το ποιο φάρμακο παίρνουν.

Τα προβιοτικά ρυθμίζουν την ανοσολογική απόκριση

Τα προβιοτικά έχουν αποδειχθεί πολλά υποσχόμενα για τη ρύθμιση της ανοσολογικής απόκρισης των πασχόντων από εποχικές αλλεργίες. Μελέτες υποστηρίζουν ότι τα προβιοτικά Lactobacillus και Bifidobacterium βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με αλλεργική ρινίτιδα. Το πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό μας σύστημα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ποικιλία των βακτηρίων στο έντερό μας. Η κατανάλωση προβιοτικών και μεγάλης ποικιλίας φρέσκων τροφίμων μπορεί με την πάροδο του χρόνου να μας βοηθήσει να αυξήσουμε αυτή την ποικιλομορφία και να υποστηρίξουμε πιο ισορροπημένες ανοσοποιητικές αντιδράσεις.

Η χρήση προβιοτικών είχε ως αποτέλεσμα λιγότερη συμφόρηση, σύμφωνα με μελέτη

Μόλις τον περασμένο μήνα, βγήκε μια μεγάλη συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση*  για τα προβιοτικά και τις εποχικές αλλεργίες. Κάλυψε 28 μελέτες σε άτομα ηλικίας 2-65 ετών. Τα προβιοτικά χρησιμοποιήθηκαν από 6 εβδομάδες έως 6 μήνες και περιλάμβαναν αυτά από την ομάδα Lactobacillus (π.χ. L. rhamnosus, L. reuteri, L. plantarum, L. acidophilus) και την ομάδα Bifidobacterium (B. bifidum, B. longum και B. . infantis). Συνολικά, η μετα-ανάλυση διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά είχαν σημαντική επίδραση στην υποστήριξη της υγείας του ανοσοποιητικού για τη ρύθμιση των απαντήσεων στις εποχικές αλλεργίες. Σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, η χρήση προβιοτικών είχε ως αποτέλεσμα λιγότερη συμφόρηση, φτέρνισμα και φαγούρα στα μάτια για παράδειγμα.

Η συμβιωτική σχέση που έχουμε με το μικροβίωμα του εντέρου μας, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων προβιοτικών, είναι πραγματικά εκπληκτική και η έρευνα συνεχίζεται για να αποκαλύψει τι είδους συστημικές, κλιμακωτές επιδράσεις και οφέλη έχουν πέρα ​​από το πεπτικό μας σύστημα. Εάν ενδιαφέρεστε για τη συνέργεια μεταξύ των υγιεινών διατροφικών επιλογών και του μικροβιώματος του εντέρου σας, ρίξτε μια ματιά στην άλλη ανάρτηση της ιστοσελίδας μας σχετικά με τη σχέση μεταξύ πρεβιοτικών και προβιοτικών.

Η Flora έχει να προτείνει μια σειρά από 7 εξειδικευμένα προβιοτικά για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας. Με αυστηρή επιλογή βιβλιογραφημένων καλλιεργειών και υψηλό επίπεδο παρασκευής, εγγυάται τον αριθμό των ζώντων-ενεργών βακτηρίων που περιέχει κάθε χορτοφαγική κάψουλα μέχρι και την τελευταία ημέρα της λήξης τους.

*The Efficacy and Safety of Probiotics for Allergic Rhinitis: A Systematic Review and Meta-Analysis

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share