Φαλάφελ από το Pantry!

συνταγή για φαλάφελ
2,5 λεπτά

Δεν έχετε κάνει ψώνια τον τελευταίο καιρό; Αξιοποιήστε αυτά που υπάρχουν στο ντουλάπι σας! Για αυτά τα νόστιμα και θρεπτικά φαλάφελ χρησιμοποιούμε ρεβίθια, λαχανικά που διατηρούνται καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα και βότανα που μπορούμε είτε να μεγαλώσουμε στο σπίτι, είτε να τα διατηρήσουμε στεγνώνοντάς τα. Προσθέστε ένα ακόμα συστατικό «κλειδί» στο μείγμα – την πράσινη σκόνη του Beyond Greens! Δίνει σε αυτά τα falafels μια φρέσκια γεύση και μια υγιεινή γενναία δόση πράσινων λαχανικών και φύτρων ζυμωμένων με προβιοτικά!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια κονσερβοποιημένα ρεβίθια (περίπου 500 γρ. το καθένα) και κρατήστε το νερό τους
  • 1 φλιτζάνι ωμά καρύδια
  • 1 χούφτα φρέσκο ​​βασιλικό (ή 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σπασμένες με την πλευρά ενός μαχαιριού
  • 2 κουταλιές Beyond Greens της Flora
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ηλιόσπορου (ή ταχίνι)
  • 1,5 κουταλιά της σούπας από το νερό από τα ρεβίθια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές αλεύρι από ρεβίθια (ή περισσότερα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο

Οδηγίες

  1. Προσθέστε ρεβίθια, καρύδια, βασιλικό, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, το Beyond Greens της Flora, το βούτυρο ηλιόσπορου και το νερό των ρεβιθιών σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν. Γευτείτε και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τα γευστικά σας κριτήρια. Ξανά ανακατέψτε, ξύνοντας τα τοιχώματα.
  2. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Εάν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια σας. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τη ζύμη, με μια σέσουλα παγωτού σχηματίστε μπάλες περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας γκολφ.
  3. Χρησιμοποιήστε τις παλάμες σας για να σχηματίσετε τις μπάλες. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα φύλλο ψησίματος επενδυμένο με λαδόκολλα.
  4. Αφήστε τα φαλάφελ να κρυώσουν στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 ° C.
  5. Αλείψτε τα φαλάφελ με λάδι αβοκάντο και ψήστε για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
  6. Μετά από 15 λεπτά, ρυθμίστε το φούρνο στο γκριλ και αφού αλείψετε ξανά με λάδι τα φαλάφελ, μετακινήστε το ταψί στο δεύτερο ράφι από την κορυφή. Στη συνέχεια ψήστε για 4 λεπτά (παρακολουθείτε τα προσεκτικά, για να μην καούν).
  7. Τα φαλάφελ είναι έτοιμα όταν αποκτούν χρυσοκίτρινο χρώμα.
  8. Σερβίρετε αμέσως.

Σημειώσεις

Εάν χρησιμοποιήσετε ξηρά ρεβίθια, διατηρήστε το νερό που τα βράσατε. Εάν δεν είναι τόσο ζελατινώδες όσο αυτό της κονσέρβας, μειώστε μέσω βρασμού το υγρό σε μια κατσαρόλα, αφού αφαιρέσετε τα ρεβίθια.

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τη ζύμη και να την καταψύξετε, αφού έχετε ενσωματώσει το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Ξεπαγώστε όταν τη χρειάζεστε και συνεχίστε με τη συνταγή.

Διατηρείστε τα φαλάφελ για 4 ημέρες μετά το μαγείρεμα και έως και ένα μήνα στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο.

Λίγες πληροφορίες για το Beyond Greens της Flora

Το Beyond Greens της Flora παρέχει τη βάση για τη βέλτιστη διατροφή με ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η φύση. Βιολογικά καλλιεργούμενα σιτηρά, κριθάρι, μηδική, βρώμη και σίκαλη. Οι ωμοί βλαστοί δημητριακών προέρχονται από τα νεαρά πράσινα φυτά που, όταν ωριμάσουν, θα παράξουν κόκκους δημητριακών. Επειδή οι βλαστοί δημητριακών είναι λαχανικά, δεν περιέχουν γλουτένη. Κάθε μερίδα Beyond Greens περιέχει 2 μερίδες λαχανικών.

-Οι βλαστοί του ζυμώνονται με προβιοτικά για ευκολότερη πέψη και μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών

-Ένας εξαιρετικός συνδυασμός μπρόκολου, kale και μιας ποικιλίας άλλων πράσινων υπερτροφών που είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά

-Ένας εύκολος και βολικός τρόπος για να ενσωματώσετε τα πράσινα σε οποιαδήποτε δίαιτα

-Μη ΓΤΟ (non-GMO) + Βιολογικό + Χωρίς Σόγια + Χορτοφαγικό

Lindsey Young, Επιστημονικός συνεργάτης Flora Ltd., Canada

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share