Γιορτινές διατροφικές υπερβολές

Γιορτινές διατροφικές υπερβολές
2 λεπτά

Δεν χρειάζεται να έχουμε ενοχές που το «ρίχνουμε λίγο έξω» στις γιορτές. Οι διατροφικές υπερβολές που κάνουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι στο πρόγραμμα. Χρειάζεται όμως να προβλέψουμε το πώς θα προστατέψουμε τον οργανισμό μας.

Η αλήθεια είναι ότι στην περίοδο των γιορτών κάνουμε ταυτόχρονα πολλά από αυτά που επιβαρύνουν το ήπαρ μας, όπως:

─Τρώμε πολλά επεξεργασμένα και κορεσμένα λιπαρά

─Καταναλώνουμε πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες

─Πίνουμε περισσότερο αλκοόλ ή καφεΐνη

─Δε κοιμόμαστε αρκετά και δε δίνουμε χρόνο ξεκούρασης στον οργανισμό μας

─Δεν τρώμε αρκετά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν το ήπαρ στην αποτοξινωτική του λειτουργία

 

Αν σκεφτόμαστε να βοηθήσουμε το ήπαρ, η πιο κατάλληλη εποχή είναι τώρα!

Η βοήθεια έρχεται από μια ουσία που περιέχει το γαϊδουράγκαθο και λέγεται σιλυμαρίνη. H σιλυμαρίνη αποτελεί μια ισχυρή προστατευτική ουσία για το ήπαρ και περιέχεται σε πολύ αφομοιώσιμη μορφή στο τιτλοδοτημένο εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου, πικραλίδας και αγκινάρας, το Milk Thistle Plus της Flora.

Η σιλυμαρίνη αποτρέπει τη διείσδυση των τοξινών στο ήπαρ, βοηθά στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων και μεγάλων τμημάτων ιστών, ενεργοποιώντας την πρωτεϊνική σύνθεση στα ηπατικά κύτταρα.

Σύμφωνα με πολλές κλινικές μελέτες, το γαϊδουράγκαθο βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών βλαβών από αλκοόλ. Επίσης, η μακροχρόνια χρήση του φαίνεται να αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης σε ασθενείς με ηπατικές βλάβες. Στις ιδιότητές του συγκαταλέγονται ότι:

-μεταβάλλει ευνοϊκά τα επίπεδα των ηπατικών ένζυμων (τρανσαμινάσες) σε ασθενείς με κίρρωση, ιογενή ηπατίτιδα και λιπώδη διήθηση

-βελτιώνει τα συμπτώματα της προκληθείσας τοξικής βλάβης σε όργανα (ναυτία, αδυναμία, απώλεια όρεξης, κόπωση και πόνος)

-βοηθά στην αποτροπή βλαβών από χημικές και φαρμακευτικές ουσίες

-αυξάνει τη ροή των γαστρικών υγρών που ανακουφίζουν τη δυσπεψία και βελτιώνουν την εντερική λειτουργία

-υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα στην αποτοξινωτική του λειτουργία και αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης (που έχει και αποτοξινωτική δράση), συμβάλλοντας στη μείωση των πονοκεφάλων που συνδέονται με τη συμφόρηση των οργάνων αποτοξίνωσης και τη βελτίωση της ακμής και άλλων δερματικών διαταραχών – όπως ψωρίαση (όσοι πάσχουν από ψωρίαση έχουν συνήθως χαμηλά επίπεδα γλουταθειόνης).

Τα συστατικά του Milk Thistle Plus της Flora αποτοξινώνουν το ήπαρ, ενισχύουν την άμυνά του ενάντια σε ιούς, φάρμακα, βαρέα μέταλλα και αλκοόλ, υποστηρίζουν την αναπαραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων και την υγεία του παχέος εντέρου, συντελούν στη διατήρηση χαμηλών λιπιδίων, παρουσιάζουν αντιδιαβητική δράση, βοηθούν στην έκκριση χολής και μειώνουν τη δυσπεψία.

Με αυτόν τον τρόπο ανακουφίζεται το ήπαρ από συστηματικές επιβαρύνσεις, όπως φάρμακα, χημικές ουσίες, κ.ά., ώστε να επιτελέσει επιτυχώς τις εκατοντάδες λειτουργίες του, ενδεικτικά: να φιλτράρει το αίμα (την ημέρα), να αποβάλλει τις τοξίνες (τη νύχτα), να διασπά το λίπος για να απελευθερώσει ενέργεια, να παράγει χολή, να συμμετέχει στον μεταβολισμό του σακχάρου και να το διατηρεί σε σταθερό επίπεδο και πάρα πολλές ακόμα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share