Ανταλλάξτε το Stress με φροντίδα για τον εαυτό σας!

αλλάξτε το Stress
2 λεπτά

Οι περισσότεροι από εμάς –αν όχι όλοι- έχουμε άγχος, αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα κι έχουν αναπτύξει αποτελεσματικούς μηχανισμούς προσαρμογής, βγαίνουν κερδισμένοι. Εσάς πού σας «χτυπά» το stress; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό για να αμυνθείτε; Σκεφτείτε το για λίγο:

Για πολλούς, μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • το φαγητό
  • το αλκοόλ / φάρμακα
  • την τηλεόραση

Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ πολλές από αυτές τις γρήγορες «λύσεις» μπορούν να προσφέρουν μια στιγμιαία ανακούφιση, πιθανότατα θα σας αφήσουν κενούς και, ενδεχομένως, θα νιώσετε ακόμη χειρότερα, όταν έρθει η ώρα να γυρίσετε πίσω στην πραγματικότητα. Και έτσι, ο κύκλος του stress συνεχίζεται.

Όμως, υπάρχει ελπίδα, και βοήθεια, αν είστε έτοιμοι για να σπάσει ο κύκλος.

Tο καλό stress ξεκινά τώρα:

Προετοιμάσου

Αν η κατεύθυνση προς το ψυγείο ή το ντουλάπι είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όταν χτυπά το άγχος, προετοιμαστείτε γι’ αυτό. Κρατήστε ένα απόθεμα με  υγιεινά τρόφιμα, φροντίστε να έχετε φρέσκα φρούτα και φυσικά σνακς, έτσι ώστε όταν το stress σας οδηγήσει στο φαγητό, να μπορείτε να πάρετε κάτι ωφέλιμο από αυτό, χωρίς το hangover και την ενοχή που ακολουθεί μετά από την υπερκατανάλωση επιβαρυντικών τροφίμων ή/και φαρμάκων.

Κουνήσου

Μετά από μια κουραστική μέρα, όταν ο καναπές σας καλεί, να θυμάστε ότι η θέση μπροστά από την τηλεόραση βάζει απλά τα προβλήματά σας σε αναμονή. Χρειάζεστε κάτι περισσότερο από μια λύση – «ασπιρίνη». Όταν είστε ενεργητικοί, το stress μειώνεται και τα προβλήματα σας αποκτούν θετική προοπτική. Όπως εξηγεί το Anxiety and Depression Association of America, η άσκηση παράγει ενδορφίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε ενεργητικά δραστήριοι και να μειώσουν το άγχος και την κατάθλιψη.

Δεν είσαι μόνος

Ένας από τους πιο φυσιολογικούς τρόπους για να νικήσει κάποιος το άγχος είναι η  επαφή του με άλλους ανθρώπους. Μιλώντας για το τι συμβαίνει με κάποιον άλλο, μπορεί να σας ελαφρύνει το βάρος και να σας δώσει μια άλλη προοπτική.

Κι ένας καλός σύμμαχος

Για εκείνους που χρειάζονται μια φυσική βοήθεια υπάρχει το Stressveda. Αυτή η φυτική φόρμουλα από το  προσαρμογόνο βότανο Ashwagandha  παρέχει ουσιαστική ανακούφιση από ορισμένα κοινά συμπτώματα του στρες, συμπεριλαμβανομένων της χρόνιας κόπωσης και της αδυναμίας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share