Προστατέψτε το πεπτικό σας από καλοκαιρινές περιπέτειες

Προστατέψτε το πεπτικό στις καλοκαιρινές διακοπές
2 λεπτά

Τα πεπτικά προβλήματα μπορεί πραγματικά να χαλάσουν τις διακοπές μας. Προβλήματα όπως η διάρροια του ταξιδιώτη μπορούν να σας αναγκάσουν να ψάχνετε τουαλέτα στη μέση του ταξιδιού σας, σε βενζινάδικα και καφέ. Αυτές οι στάσεις σας εμποδίζουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε όλα όσα σας περιμένουν στο καλοκαιρινό σας ταξίδι. Προστατέψτε το πεπτικό σας προσέχοντας μερικά βασικά πράγματα.

Η διάρροια του ταξιδιώτη μπορεί να προέρχεται από ένα από τα πιο αγαπημένα πράγματα που περιλαμβάνει ένα ταξίδι: το φαγητό. Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές καθώς και να δοκιμάζουμε νέα πιάτα και την τοπική κουζίνα.

Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί: Το 80% όλων των περιπτώσεων διάρροιας του ταξιδιώτη προκαλούνται από βακτήρια που κρύβονται σε μολυσμένα τρόφιμα ή πόσιμο νερό.

Εκτός από τις πολλές επισκέψεις στην τουαλέτα, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε κοιλιακές κράμπες, ναυτία και φούσκωμα. Τα καλά νέα; Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο πρόβλημα με αυτά τα τέσσερα απλά βήματα: 

1. Αποφύγετε τα ωμά τρόφιμα όπως τις πράσινες σαλάτες με πράσινα φύλλα.

Μπορούν να φιλοξενήσουν βακτηρίδια για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων το ότι δεν πλένονται σωστά. Μπορείτε να φάτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έχουν ξεφλουδιστεί ή πλυθεί με καθαρό νερό. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κρέατα είναι καλά μαγειρεμένα. Και πείτε όχι στα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

2. Πίνετε καθαρό νερό ή άλλα ποτά.

Βεβαιωθείτε ότι η πηγή νερού είναι ασφαλής πριν γεμίσετε το ποτήρι σας. Εάν οι καλοκαιρινές σας διακοπές σας είναι εκτός της χώρας ή δεν είστε σίγουροι για την πηγή νερού, πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και βουρτσίζετε τα δόντια σας με εμφιαλωμένο νερό. Και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν παγάκια στα ποτά σας.

3. Πάρτε ένα καλό προβιοτικό.

Το Super Adult Microbiota της Flora μειώνει τον κίνδυνο διάρροιας του ταξιδιώτη και υποστηρίζει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Είναι αποτελεσματικό έναντι των παθογόνων στελεχών του Ε. Coli καθώς και των τοξινών που παράγονται από αυτά τα “κακά” βακτηρίδια. Περιέχει 17 δις από επιλεγμένα ζωντανά βακτήρια, που αποδεδειγμένα αποικίζουν τις ανθρώπινες βλεννογόνους. Είναι καλό να το λαμβάνετε όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και πριν ξεκινήσετε τις διακοπές σας, ώστε να έχετε ήδη συμπληρώσει με φιλικά βακτήρια το έντερό σας και να έχετε ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

4. Πλένετε τα χέρια σας.

Πλένοντας τα χέρια σας, θα απομακρύνετε τα επικίνδυνα βακτήρια. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν από κάθε γεύμα και κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά.

Αν εσείς έχετε πάρει τα μέτρα σας αλλά καταλήγετε με διάρροια του ταξιδιώτη, μπορείτε να κάνετε κάτι για να ελαφρύνετε το πρόβλημά σας:

-Αποφύγετε την καφεΐνη και άλλα διεγερτικά

-Πίνετε άφθονα καθαρά υγρά όπως νερό ή χυμό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι

-Φάτε ήπια, χαμηλής περιεκτικότητας σε ίνες τρόφιμα, όπως αυτά της διατροφής BRAT: Μπανάνες, Ρύζι, Μηλοχυμό και Φρυγανιές

-Παραλείψτε τα τρόφιμα που θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών τροφίμων, των πικάντικων τροφίμων και των ακατέργαστων φρούτων και λαχανικών (εκτός από τις μπανάνες)

Ευτυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις διάρροιας του ταξιδιώτη εξαφανίζονται σε λίγες μέρες. Εάν τα συμπτώματα παραμείνουν περισσότερο, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Με αυτά τα τέσσερα απλά βήματα, μπορείτε να αποφύγετε τη διάρροια του ταξιδιώτη και να απολαύσετε κάθε στιγμή από τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share