Μύρτιλο – παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο

παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο
1.5 λεπτό

Το Μύρτιλο περιέχει τις ανθοκυανίνες, μια συγκεκριμένη κατηγορία πολυφαινολικών ενώσεων με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Το μύρτιλο είναι πιο γνωστό για τις προστατευτικές ιδιότητες του ως προς την υγεία των αγγείων και της όρασης, έχει όμως πολλές ακόμα δράσεις. Έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή¹ και αντιοξειδωτική δράση. Το μύρτιλο έχει θετική επίδραση στον οργανισμό σε σχέση με την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο (δυσλιπιδαιμία, υπεργλυκαιμία, διαβήτη), τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον καρκίνο, την άνοια και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22593936/

Μείωση γλυκόζης και λιπιδίων

Έρευνα για την αντιδιαβητική και αντιλιπιδαιμική δράση των μύρτιλλων έδειξε ότι τα συμπληρώματα με μύρτιλο οδήγησαν σε σημαντική μείωση της γλυκόζης και των λιπιδίων. Το μύρτιλο μείωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη, μείωσε τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης, της «κακής» χαμηλής πυκνότητας LDL χοληστερόλης, της πολύ χαμηλής πυκνότητας VLDL λιποπρωτεΐνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ απέτρεψε τη μείωση της «καλής» HDL χοληστερόλης (2) .

2 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25704796/  

Παχυσαρκία -μεταβολικό σύνδρομο

Οι πολυφαινόλες των μούρων μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας αναστέλλοντας τα πεπτικά ένζυμα, όπως η λιπάση, μειώνοντας έτσι την απορρόφηση λίπους. Η κυανιδίνη-3-γλυκοσίδη που περιέχουν τα μούρα έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την ανάπτυξη παχυσαρκίας (η διατροφή με μούρα περιόρισε την αύξηση βάρους σε ποντίκια που ακολούθησαν μια διατροφή με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά) και ότι ρυθμίζει τη λειτουργία των ανθρώπινων λιποκυττάρων.  Είναι σημαντικός ο ρόλος που παίζουν οι ανθοκυανίνες στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, μια ολοένα και πιο συχνή κατάσταση που σχετίζεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, την υπέρταση και τη δυσλιπιδαιμία που συχνά εξελίσσεται στον διαβήτη τύπου 2.

Το οξειδωτικό στρες, η φλεγμονή και οι αυξημένες ποσότητες αυξητικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του IGF-1, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο καρκίνου και είναι υψηλοί σε εκείνους με διαβήτη τύπου 2. Ο συνδυασμός των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και υπογλυκαιμικών δράσεων ενός βοτάνου ή μιας λειτουργικής τροφής θα έφερνε σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη, ιδιαίτερα σε εκείνους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, και ασφαλώς δικαιολογούνται οι μελέτες για το μύρτιλο που εστιάζουν σε αυτές τις δράσεις γι’ αυτήν την ομάδα (3)

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92770/#ch4_sec5

Beyond Grape Seed: μια βόμβα ανθοκυανιδών

Το Beyond Grape Seed της Flora είναι μια φόρμουλα από τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού (OPC’s), μύρτιλων και κράνμπερις.

To πλήρες φάσμα των φλαβονοειδών του, έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό, υποστηρίζει την υγεία των αγγείων, της όρασης, του ουρογεννητικού, προφυλάσσει το DNA από φθορές και δρα αντιγηραντικά.

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share