Κουκούτσια σταφυλιών, τα… ευεργετικά!

κουκούτσια σταφυλιών
3 λεπτά

Γνωρίζατε πως τα σταφύλια είναι από τα πιο ευεργετικά φρούτα για τον ανθρώπινο οργανισμό; Και ιδιαίτερα τα κουκούτσια των σταφυλιών; Κι όμως! Παραδοσιακά, η χρήση εκχυλισμάτων σπόρων σταφυλιού αφορά σε:

– Αλλεργίες

–  Νόσος Αλτσχάϊμερ

– Αντιγήρανση

– Αντιβακτηριδιακό

– Αντιμικροβιακό

– Αντιικό

– Αντιφλεγμονώδες

– Αντιοξειδωτικό

– Βρογχικό Άσθμα

– Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα

– Παθήσεις οστών και αρθρώσεων

– Μώλωπες

– Διαταραχές του κυκλοφορικού

– Χοληστερίνη

– Δυσλεξία

– Δυσπραξία

– Έκζεμα

– Οίδημα

– Διαταραχές όρασης

– Ασθένειες που σχετίζονται με ελεύθερες ρίζες

– Αλλεργικός πυρετός

– Λοίμωξη HIV

– Σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου

– Μείωση LDL χοληστερόλης

– Λεμφικές Διαταραχές

– Ενίσχυση Μνήμης

– Νόσος Πάρκινσον

– Διαταραχές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

– PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο)

– Δερματικά προβλήματα

– Ηλιακό έγκαυμα

– Οίδημα στους αστραγάλους

– Προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος

– Αγγειακές Διαταραχές

– Κατακράτηση νερού

– Ρυτίδες

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ;

Τα σταφύλια -Vitis vinifera L. [Φαμ. Vitaceae], είναι πλούσια σε πολύχρωμα φλαβονοειδή που ονομάζονται ανθοκυανίνες και τις άχρωμες πρόδρομές τους ουσίες που ονομάζονται ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες (OPCs). Οι ανθοκυανίνες και τα OPCs είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου, αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης καλύτερα από τη βιταμίνη C, αποτρέπουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων του αίματος καλύτερα από την ασπιρίνη και εμποδίζουν τα βακτήρια να προσκολληθούν στις μεμβράνες του ουροποιητικού συστήματος.

Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού Masquelier’s™ OPCs

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού Masquelier’s™ OPCs περιέχει 65% OPCs. Η ανακάλυψη των προανθοκυανιδινών έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1940 από έναν φοιτητή διδάκτορα, τον Jacques Masquelier, στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Μπορντό στη Γαλλία. Ο Masquelier απομόνωσε αρχικά αυτά τα πικρής γεύσης, άχρωμα φλαβονοειδή από τη φλούδα των φιστικιών και τα ονόμασε λευκο-ανθοκυανιδίνες («ωχρές ανθοκυανίνες»). Όταν ο Masquelier έδωσε στα ινδικά χοιρίδια το συμπυκνωμένο εκχύλισμα λευκοανθοκυανιδίνης, ανακάλυψε αξιοσημείωτα αποτελέσματα ενίσχυσης των τριχοειδών αγγείων- διπλασιασμό μέσα σε λίγες ώρες. Στη συνέχεια, ο Masquelier ανακάλυψε τα OPCs στους κουκούτσια σταφυλιών και απέδειξε περαιτέρω τα δραματικά τους αποτελέσματα που ενισχύουν το κυκλοφορικό. Βρήκε επίσης τα OPCs αποτελεσματικά για τη θεραπεία της κατακράτησης νερού, του πρηξίματος των αστραγάλων και των γονάτων και των διαταραχών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τον Masquelier, όλες οι προανθοκυανιδίνες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, αλλά μόνο τα OPCs είναι ενεργά στην επισκευή του κολλαγόνου και την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων και των τριχοειδών αγγείων. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού Masquelier’s™ OPCs δοκιμάστηκε διπλά τυφλά σε μια ομάδα ηλικιωμένων με εύθραυστα τριχοειδή αγγεία και το 89% είχε σημαντική βελτίωση μετά από δύο εβδομάδες με μόνο 100 έως 150 mg την ημέρα. Το Masquelier’s™ OPCs έχει επίσης ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και αποτρέπει την απελευθέρωση ισταμίνης προστατεύοντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού από την αποικοδόμηση από τα ένζυμα (σημαντικό για την ανακούφιση των αλλεργιών και του αλλεργικού πυρετού). Τα OPCs μπορούν επίσης να μειώσουν τη χοληστερόλη και να αποτρέψουν την οξείδωση της LDL. Το Masquelier’s™ OPCs έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στη θεραπεία: επούλωσης δερματικών πληγών, παγκρεατίτιδας, πολυοργανικής τοξικότητας από χημειοθεραπεία, αιμορραγικού σοκ, γήρανσης, τραυματισμού πολλών οργάνων, Αλτσχάιμερ και νόσου Πάρκινσον, γαστρεντερικών δυσλειτουργιών, AIDS και πάνω από 100 ασθενειών που σχετίζονται με ελεύθερες ρίζες.

Ενεργά συστατικά:

Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού περιέχει: 65% Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες. 30% μονομερή και διμερή κατεχίνης και επικατεχίνης και 3% γαλλικό οξύ.

Προτεινόμενη δοσολογία:

Η συνιστώμενη δόση για το εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών είναι 300 mg Masquelier’s™ OPCs ημερησίως για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες (ειδικά για την αντιμετώπιση σοβαρής στεφανιαίας νόσου και αλλεργιών), στη συνέχεια 100 mg ημερησίως στη συνέχεια. Σε μελέτες που αναφέρουν σημαντικά αποτελέσματα, οι μακροχρόνιες ημερήσιες δόσεις κυμαίνονται από 100 mg (για τη θεραπεία της φλεβικής-λεμφικής ανεπάρκειας) έως 300 mg (για την καταπόνηση των ματιών από τη χρήση τερματικού οθόνης βίντεο). Κλινικές μελέτες σε ανθρώπους υποδεικνύουν ότι 300 mg OPCs την ημέρα μπορεί να επιδιορθώσει γρήγορα τα σπασμένα, διαρρέοντα αιμοφόρα αγγεία και έτσι να ανακουφίσει την κατακράτηση νερού και το οίδημα (πρησμένα μάτια, πρησμένα πόδια, φούσκωμα που σχετίζεται με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο κ.λπ.)

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα:

Καμία γνωστή

Αντενδείξεις:

Καμία γνωστή

Παρενέργειες:

Καμία γνωστή

Βιβλιογραφικές αναφορές:

Duke, J. 1997: The Green Pharmacy, The Ultimate Compendium of Natural Remedies from the World’s Foremost Authority on Healing and Herbs. pp. 82; 99-100; 242; 560. Rodale Press.

Bagchi D, Ray SD, Patel D, Bagchi M. 2001. Protection against drug- and chemical-induced multiorgan toxicity by a novel IH636 grape seed proanthocyanidin extract. Drugs Exp Clin Res 2001; 27(1): 3-15.

Banerjee B, Bagchi D. 2001. Beneficial effects of a novel ih636 grape seed proanthocyanidin extract in the treatment of chronic pancreatitis. Digestion 2001; 63(3): 203-6.

Khanna S, Roy S, Bagchi D, Bagchi M, Sen CK. 2001. Upregulation of oxidant-induced VEGF expression in cultured keratinocytes by a grape seed proanthocyanidin extract. Free Radic Biol Med 2001 Jul 1; 31(1): 38-42.

Preuss HG, Wallerstedt D, Talpur N, Tutuncuoglu SO, Echard B, Myers A, Bui M, Bagchi D. 2000. Effects of niacin-bound chromium and grape seed proanthocyanidin extract on the lipid profile of hypercholesterolemic subjects: a pilot study. J Med. 2000; 31(5-6): 227-46.

Η αντιοξειδωτική φόρμουλα  Beyond Grape Seed

Η αντιοξειδωτική φόρμουλα Beyond Grape Seed της Flora βασίζεται στη δύναμη του συνδυασμού των ανθοκυανιδών από τα κόκκινα και μπλε φρούτα. Περιέχει τα αυθεντικά Masquelier’s ™ OPCs (ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες από κουκούτσια σταφυλιών),  cranberries και μύρτιλα και εξουδετερώνει άμεσα όλες τις ελεύθερες ρίζες. Είναι:

20 φορές πιο δραστικό από τη βιταμίνη C (στις υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες)

50 φορές πιο δραστικό από τη βιταμίνη Ε (στις λιποδιαλυτές ελεύθερες ρίζες)

Συμβάλλει στην αντιγήρανση  και υποστηρίζει την υγεία των αγγείων, των ματιών, της επιδερμίδας, του εγκεφάλου και της ουροδόχου κύστεως.

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share