Ένζυμα, χώνεψη και… καλή υγεία!

χώνεψη
1.5 λεπτό

Το καλοκαίρι όλο και κάποιο έξτρα σνακ θα απολαύσουμε στην παραλία, το δεύτερο ορεκτικό θα βρει χώρο στο τραπέζι της ταβέρνας, και σίγουρα θα τιμήσουμε κι ένα δροσερό επιδόρπιο! Όλες όμως αυτές οι έξτρα διατροφικές επιλογές δυσκολεύουν τη χώνεψη προκαλώντας πολλές φορές την ενοχλητική δυσπεψία. Η λύση; Τα ένζυμα!

Ο ρόλος των Πεπτικών Ένζυμων

Κατά τη διαδικασία της πέψης, διαφορετικά ένζυμα διασπούν τις τροφές σε μικρότερα κομμάτια τα οποία οδηγούνται στο λεπτό έντερο. Εκεί τα συστατικά  απορροφώνται χωριστά από τα κύτταρα που βρίσκονται στον εντερικό μας σωλήνα (κύτταρα της βλεννογόνου), όπου και επανατοποθετούνται πάλι μαζί.

Γιατί χωνεύουμε;

Μπορεί να φαίνεται άσκοπο να διασπώνται οι τροφές μόνο και μόνο για να ανασυντεθούν και πάλι, αλλά είναι πραγματικά πολύ έξυπνο. Με τη διάσπαση των μορίων, το σώμα μας εξασφαλίζει ότι οι σύνθετες χημικές ουσίες (πρωτεΐνες) που απαρτίζουν τους ιστούς των άλλων ειδών ζώων ή φυτών που καταναλώνουμε δεν περνούν στο αίμα μας (οι ουσίες που προκαλούν αλλεργία είναι συνήθως πρωτεΐνες, όπως επίσης σύνθετα λίπη και υδατάνθρακες). Αν συνέβαινε αυτό, θα ενεργοποιούταν ένας μηχανισμός αντίδρασης και πολλά διαφορετικά είδη λευκών αιμοσφαιρίων (λευκοκύτταρα) – οι στρατιώτες μεταξύ των κυττάρων του αίματός μας – θα κινητοποιούνταν, θα κήρυτταν πόλεμο και θα κατέστρεφαν τα μόρια «εισβολείς». Η διάσπαση (πέψη) των μορίων στα συστατικά τους μέρη καθιστά περιττό για το σώμα μας να διεξάγει έναν τέτοιο “μοριακό πόλεμο” που, όπως και όλοι οι πόλεμοι, είναι εξαιρετικά αγχωτικοί, σπάταλοι και δαπανηροί για την μοριακή οικονομία, την αρμονία, την ακεραιότητα – δηλαδή για την υγεία.

Όταν, λόγω μηχανικής ή βιοχημικής βλάβης ή βιοχημικής (διατροφικής) ανεπάρκειας, ξένες ουσίες καταφέρουν να μπουν στο σώμα μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα δημιουργεί ένα μόνιμο στρατό αντισωμάτων έναντι μελλοντικής εισβολής από την ίδια ξένη ουσία. Το αποτέλεσμα είναι μία τροφική αλλεργία. Όταν καταναλώσουμε ξανά τη συγκεκριμένη ουσία, θα μπορούσαμε να εκδηλώσουμε μια μακρά σειρά πιθανών σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων των “μοριακών πολέμων” ή, σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, να πάθουμε αναφυλακτικό σοκ.

Ατελής πέψη = προβλήματα

Πιο συχνά μια κακή χώνεψη μπορεί απλά να οδηγήσει σε δυσάρεστα συμπτώματα, όπως φούσκωμα, καούρες, αέρια, όξινες αναγωγές κ.λπ.

Μια καλή λύση

Ένα συμπλήρωμα φυτικών πεπτικών ένζυμων όπως είναι το Ultimate Digestive Enzyme της Udo’s Choice βοηθά άμεσα και αποτελεσματικά τη σωστή διαδικασία χώνεψης καθώς περιέχει μείγμα ένζυμων στην κατάλληλη αναλογία και διασπά πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και ίνες. Απόλυτα ασφαλές για όλους παρέχει ένα εργαλείο για καλή πέψη και ορθή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τη διατροφή μας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share