Χλορέλα, η σούπερ τροφή!

χλορέλα χλωρέλλα
2 λεπτά

Το πιο διακεκριμένο χαρακτηριστικό της chlorella (χλορέλα), και παράλληλα αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες «σούπερ τροφές», είναι η αποδεδειγμένη δυνατότητά της να βοηθά τον οργανισμό να αποτοξινώνεται από τα βαρέα μέταλλα και τα χημικά που προσλαμβάνει από αέρα, νερό και τροφές (παράγοντες που συμβάλλουν σε πολλές εκφυλιστικές ασθένειες).
Στην Ιαπωνία, η χλωρέλλα είναι – με διαφορά – το πιο δημοφιλές διατροφικό συμπλήρωμα, με περισσότερους από επτά εκατομμύρια καθημερινούς καταναλωτές. Αυτή η ευρεία αποδοχή της οφείλεται κατά ένα μέρος στην κατάταξη της από την κυβέρνηση σα μια «λειτουργική τροφή» (δηλ. μια τροφή που επιστημονικώς αποδεδειγμένα είναι ευεργετική για την υγεία, όταν συμπεριλαμβάνεται στην ανθρώπινη διατροφή).

Οι ιδιότητες της chlorella (χλορέλα)

Η χλωρέλλα δεν παράγει κάποιο «άμεσο» εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά είναι ένα εργαλείο που βοηθά να κατακτήσουμε και να διατηρήσουμε την υγεία μας σε καλή κατάσταση. Οι πιο πολλοί καταναλωτές ξεκινούν να νοιώθουν τα πραγματικά ευεργετικά αποτελέσματα της χλωρέλλας, από την στιγμή που την καταναλώνουν καθημερινά για 2 ή 3 μήνες. Σα μια πηγή αφομοιώσιμων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, η χλωρέλλα έχει ελάχιστους -αν υπάρχουν- ανταγωνιστές. 19 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ «βασικών», υπάρχουν σε εξαιρετικές αναλογίες, οι μεγαλύτερες ποσότητες σε χλωροφύλλη και RNA/DNA που έχουν ποτέ βρεθεί σε φυτική πηγή, μια αφθονία βιταμινών και μετάλλων και επιπλέον ακόρεστα απαραίτητα λιπαρά οξέα – όλα αυτά καθιστούν τη χλωρέλλα ένα μικροσκοπικό αλλά εξαιρετικά θρεπτικό εργοστάσιο δύναμης. Η χλωρέλλα περιέχει και άλλα πολύτιμα στοιχεία εκτός αυτών των εξαιρετικών θρεπτικών συστατικών. Η μοναδική φωτοχημική ουσία γνωστή ως CGF (Chlorela Growth Factor) πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για πολλά από τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς από επιστημονικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο.

Η χλωρέλλα είναι μια φυσική ολική τροφή και όχι χημικό- συνθετικό προϊόν με πολυβιταμίνες.

Η διαφορά ανάμεσα στη χλωρέλλα και στα πράσινα φύκια

Πολύς κόσμος ρωτάει για τις διαφορές μεταξύ της chlorella (χλορέλα) και του «γαλαζοπράσινου» φυκιού ή αλλιώς κυανοβακτήρια. Η χλωρέλλα είναι ένα αληθινό φυτό που έχει κυτταρικό τοίχωμα από κυτταρίνη. Η άλγη δεν προσφέρει αυτόν τον μοναδικό αποτοξινωτικό μηχανισμό. Το μικροσκοπικό μέγεθος της χλωρέλλα (κάθε κύτταρο της είναι μόλις μεγαλύτερο από ένα ανθρώπινο ερυθρό αιμοσφαίριο) επιτρέπει ένα πολύ λεπτό φιλτράρισμα, το οποίο εμποδίζει την είσοδο σε κάθε ενδεχόμενη τοξική επίθεση από φύκια ή άλλη ανόργανη ουσία, διασφαλίζοντας έτσι πάντα μια εξαιρετικά αγνή και ‘καθαρή’ σοδειά. Το γαλαζοπράσινο φύκι είναι κατά πολύ μεγαλύτερο και έτσι δε διασφαλίζεται η ποιότητα της κάθε εσοδείας. Η επιστημονική νομιμοποίηση για την τακτική χρήση της χλωρέλλα σαν προληπτικό διατροφικό συμπλήρωμα δε συγκρίνεται με κανένα άλλο είδος φυκιού. 

Η Χλωρέλλα στα προϊόντα Flora

Η χλωρέλλα μαζί με ένα ευρύ φάσμα άλλων πολύτιμων υπερτροφών και ζυμωμένων πράσινων βλαστών βρίσκεται στο Beyond Greens της Flora. Tα συστατικά του Beyond Greens® παρέχουν άμεσα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, δρομολογούν τη διαδικασία της ορθής απορρόφησής τους, βελτιώνουν την πέψη και την κινητικότητα του εντέρου, ενώ αυξάνουν την ενεργητικότητα, την αντοχή, την εγκεφαλική δραστηριότητα και την ανοσία.

Το Beyond Greens είναι ιδανικό για ανθρώπους που τρέχουν όλη μέρα και χρειάζονται ένα στιγμιαίο θρεπτικό γεύμα. Έτσι, γίνεται εύκολο και βολικό για οποιονδήποτε να επιτύχει μια καλή και ισορροπημένη διατροφή.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share