Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ρεβίθια

Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ρεβίθια

Η παρακάτω σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ρεβίθια στέκεται και σαν ένα πλήρες γεύμα. Είναι εμπλουτισμένη με τα βιολογικά ωμέγα λιπαρά Udo’s Oil.

Υλικά για το ντρέσινγκ ψητού σκόρδου:

3/4 φλιτζανιού κουκουνάρι

2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο

1/3 φλιτζάνι βραστό νερό

3 κουταλιές της σούπας Udo’s Oil ® Omega 3∙6∙9 Blend

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Πιπέρι για γεύση

Υλικά για τη σαλάτα:

1 κονσέρβα ρεβίθια 400 γραμ

1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι

3-4 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών

1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο

Αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Προετοιμάστε τα λαχανάκια Βρυξελλών ξεπλένοντάς τα καλά και κόβοντας τις άκρες, ώστε να μπορείτε εύκολα να ξεχωρίσετε τα πέταλα μέχρι να φτάσετε στον σφιχτό πυρήνα, ρίχνοντάς τα σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Σε ένα ταψί, ρίξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών με λάδι αβοκάντο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των πετάλων. Όταν ψηθεί, ρίχνουμε μέσα το λευκό κρεμμύδι σε κυβάκια και το αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιώντας δύο τηγάνια, ετοιμάστε τα ψητά κουκουνάρια και τα ρεβίθια. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον κουρκουμά, τα ρεβίθια καθώς και αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε. Στο δεύτερο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο και το κουκουνάρι, ανακατεύοντας. Προσέχετε, ανακατεύοντας συχνά τα δύο τηγάνια για να αποφύγετε το κάψιμο από τη μία πλευρά. Αφαιρέστε τα κουκουνάρια από τη φωτιά μόλις ροδίσουν. Τα ρεβίθια θα χρειαστούν λίγο περισσότερο, περίπου 10-15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν αρχίσουν να ροδίζουν και να τρίζουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το καβουρδισμένο κουκουνάρι σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, ρίχνοντας και το αρωματικό λάδι. Κρατήστε το υπόλοιπο κουκουνάρι για γαρνίρισμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ και στη συνέχεια ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάλτε στο μπολ με τα λαχανάκια Βρυξελλών το κρεμμύδι με τα ρεβίθια, το ψητό κουκουνάρι και το dressing με την κρέμα σκόρδου και ανακατέψτε το πριν σερβίρετε.

Χρόνος: 30 λεπτά

Κάνει: 2-4 μερίδες

Η συνταγή και η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της Lindsay Young, @eatyoungnutrition

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share