Πώς επιλέγουμε ένα συμπλήρωμα διατροφής

flora συμπλήρωμα διατροφής
2,5 λεπτά

Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή να λάβουμε σοβαρά υπόψη την υγεία και την ευεξία μας. Γι’ αυτό συχνά βρισκόμαστε στο τμήμα με τα  συμπληρώματα διατροφής του φαρμακείου ή του τοπικού καταστήματος και εκεί τα χρώματα, οι γραμματοσειρές, οι εικόνες και οι δηλώσεις της κάθε συσκευασίας απαιτούν την προσοχή μας και προσπαθούν να υποδείξουν την ισχύ, την αξία και την ποιότητα του περιεχομένου τους.

Πώς να επιλέξω; Τι να ψάξω;

Η εξοικείωση και η εμπιστοσύνη μας προς μια εταιρεία χτίζονται με βάση τη γνώση μας για την εταιρεία και του τι συμβαίνει πίσω από τη «βιτρίνα», κυρίως κατά τη διαδικασία της παραγωγής των προϊόντων της. Στη Flora, έχουμε πάντα ως προτεραιότητα την ποιότητα και, καθώς πρέπει να ενημερώνουμε σωστά και με ειλικρίνεια τους καταναλωτές μας,  κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επικοινωνήσουμε τη διαδικασία της παραγωγής ενός προϊόντος Flora.

Τα υψηλά standards της Flora

 Στα πρότυπα

Οι εγκαταστάσεις μας ακολουθούν τα πρότυπα GMP (Good Manufacturing Practices) και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους. Τα αυστηρά πρότυπα των ελέγχων των συστατικών μας ακολουθούν τα προκαθορισμένα από το Health Canada, τον FDA (Οργανισμό Υγείας των ΗΠΑ), τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και τον ΕΜΑ (Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων).

Ταυτόχρονα όμως, θέτουμε τα δικά μας εσωτερικά πρότυπα υψηλότερα από εκείνα που καθορίζονται από τις Αρχές  – για παράδειγμα, τα πρότυπα μας για την τάγγιση στα προϊόντα των φυτικών ελαίων μας είναι κατά πολύ αυστηρότερα από τις αντίστοιχες  προδιαγραφές των παραπάνω αρμόδιων αρχών.

Οι έλεγχοι στις πρώτες ύλες

Προτού κάνουμε δεκτές τις πρώτες ύλες για χρήση στις φόρμουλες που παράγουμε, πρέπει να περάσουν από μια σειρά δοκιμασιών. Αυτές οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν οργανοληπτικούς ελέγχους (που διασφαλίζουν την ποιότητα μακροσκοπικά), ταυτοποιήσεις (αναλυτικές δοκιμές όπως TLC, HPLC και μικροσκοπικές αναλύσεις), αναλύσεις για την καθαρότητα (βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, κατάλοιπα διαλύτη, μικροβιολογικά, αλλεργιογόνα) και αναλύσεις για τη δραστικότητα (δραστικά συστατικά, προφίλ λιπαρών οξέων).

Οι έλεγχοι αυτοί είναι θεμελιώδεις και αποδεικνύονται εξαιρετικά σημαντικοί. Παρόλο που ελέγχουμε προσεκτικά τους προμηθευτές μας και έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους, δεν αποδεχόμαστε ως δεδομένο ότι το κάθε συστατικό είναι αυτό που λέει το συνοδευτικό έγγραφο. Θα το ελέγξουμε διπλά οι ίδιοι για να διασφαλίσουμε ότι δεν έχει υπάρξει νοθεία ή αντικατάσταση. Δυστυχώς, η δημοτικότητα ορισμένων συστατικών στη βιομηχανία συμπληρωμάτων οδηγεί συχνά σε ανεπάρκεια, αυξήσεις τιμών και νοθεία.

Η νοθεία στα συστατικά

Για παράδειγμα, το elderberry έκανε ρεκόρ πωλήσεων φέτος. Δυστυχώς, η νοθεία που έγινε στο συγκεκριμένο συστατικό έγινε μεγαλύτερο θέμα από το ίδιο το συστατικό. Σε προηγούμενη χρονιά, κάτι ανάλογο έγινε με το γαϊδουράγκαθο και οι έλεγχοι που ακολούθησαν σε εμπορικά προϊόντα με τυποποιημένο γαϊδουράγκαθο, έδειξαν ότι το συντριπτικό ποσοστό περιείχε είτε λιγότερη ποσότητα από την αναγραφόμενη στην ετικέτα είτε ακόμα και καθόλου γαϊδουράγκαθο, αλλά άσχετα βότανα. Άλλη έρευνα σε προβιοτικά συμπληρώματα κατέδειξε ότι η ποσότητα του ενεργού πληθυσμού ζώντων βακτηρίων είτε ήταν πολύ μικρότερη της αναγραφόμενης είτε τα προβιοτικά βακτήρια που περιείχε δεν είχαν ουδεμία δυνατότητα αποικισμού σε άνθρωπο.

Η διασφάλιση της Flora

Στη Flora συνεργαζόμαστε μόνο με ελεγμένους και αξιόπιστους προμηθευτές και   πραγματοποιούμε συνεχείς εσωτερικούς ελέγχους στα συστατικά μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι καθετί που χρησιμοποιούμε είναι 100% καθαρό. Στην περίπτωση των βοτάνων και της περιεκτικότητας στη δραστική τους ουσία – πχ. στο elderberry – ο προμηθευτής μας τυποποιεί το εκχύλισμα elderberry για το περιεχόμενο ανθοκυανιδίνης και στη Flora κάνουμε ελέγχους HPLC για να το επιβεβαιώσουμε. Ο έλεγχος ταυτότητας είναι ουσιαστικός και όχι τυπικός. Στην περίπτωση των προβιοτικών, επιλέγονται και ελέγχονται οι καλλιέργειες για την ανθεκτικότητά τους και την αποικιστική τους ικανότητα και καταμετρώνται στο τελικό προϊόν μόνο τα ζώντα βακτήρια που υπάρχουν σε κάθε κάψουλα. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τα ίδια τα οφέλη για την υγεία είναι πολύ σημαντικά για να θεωρηθούν δεδομένα.

Αυτό το κείμενο είναι μια απλή προσέγγιση σε ό, τι συμβαίνει «πίσω από την κουρτίνα» στη Flora, για να είστε σίγουροι ότι το προϊόν Flora που κατεβάζετε από το ράφι, το ψυγείο ή που προστίθεται στο διαδικτυακό σας καλάθι, έχει την κορυφαία ποιότητα που θα σας κερδίσει και θα υποστηρίξει την υγεία σας.

 

Η φιλοσοφία της Flora

Σχετικά με το ποια είναι η Flora, μπορείτε να δείτε την πράσινη φιλοσοφία της εταιρείας, την οικολογική ευαισθησία και τη δραστηριοποίησή της σε αυτούς τους τομείς καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, εδώ:

  1. https://bit.ly/3jd4Lqj
  2. https://bit.ly/3jfnSQE
  3. https://bit.ly/3jdU0UA
  4. https://bit.ly/3gXAN8k
  5. https://bit.ly/2T4Sfyg

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

Share