Ανακύκλωση: Ανακυκλώνουμε τα σωστά απορρίματα;

τι επιτρέπεται στην ανακύκλωση
1 λεπτό

Ας ξαναθυμηθούμε τι ανακυκλώνουμε και τι όχι.

Η ανακύκλωση έχει μπει στη ζωή μας εδώ και πολλά χρόνια. Όμως πόσοι από μας ανακυκλώνουμε σωστά; Κοινώς, ποια είναι τα σωστά σκουπίδια για τον μπλε κάδο;

Τι επιτρέπεται να πάει στην ανακύκλωση:

Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ ρίχνουμε ΜΟΝΟ τις ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ από:

-Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.

-Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.

-Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, μεμβράνη περιτυλίγματος, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.

-Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, νερό, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.

-Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.

Όλες οι παραπάνω συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές. Γι’ αυτό είναι καλό να απομακρύνουμε τα υπολείμματα ή να σκουπίζουμε τις συσκευασίες που είναι λερωμένες.

Και τι απαγορεύεται να πάει για ανακύκλωση:

Σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, τζάμια, χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, μικρά κομμάτια από χαρτί (κάτω από μέγεθος Α4) και νάιλον, βιοδιασπώμενες σακούλες, αφρολέξ, cd, φωτογραφίες, φιλμ, ακτινογραφίες, γάντια, οδοντόβουρτσες.

Οι λαμπτήρες, οι μπαταρίες και τα φάρμακα έχουν άλλη διαχείριση καθώς περιέχουν επικίνδυνες ύλες και θα πρέπει να εναποθέτονται σε ειδικά προκαθορισμένα σημεία.

Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

Όλοι είμαστε ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον. Η ενημέρωση και η σωστή πρακτική μετουσιώνουν την ευαισθησία μας σε αποτελεσματικότητα.

Στην καναδική εταιρεία συμπληρωμάτων Flora, οι άνθρωποί της σκέφτονται ουσιαστικά για το αποτύπωμά μας στον πλανήτη. Έτσι, η οικογένεια της Flora δρα καθημερινά με γνώμονα την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, με κάθε δυνατό τρόπο.

Σχετικά Νέα

Share