Η Αποτοξίνωση ως βάση για καλή υγεία (3ο μέρος)

διαδικασία αποτοξίνωσης
2,5 λεπτά

Αποτοξίνωση- Η σάουνα, ο υποκλυσμός, η νηστεία, η χρήση χλωροφύλλης, τα συμπληρώματα με φύκια ή το τσάι τσουκνίδας, όλα αυτά είναι τρόποι για να βοηθηθεί το σώμα στη διαδικασία αποτοξίνωσης. Οι Ινδιάνοι το αποκαλούν ακόμα «Εξυγίανση του Σώματος και του Πνεύματος». Το Βοτανικό τσάι των Ojibwa, που είναι το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, προάγει μια διαρκή και διεξοδική αποτοξίνωση. Για το λόγο αυτό, συνιστάται η καθημερινή του χρήση, αν και όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν εξυγιαντική θεραπεία για πολλές εβδομάδες ή μήνες. Η αποβολή των τοξινών έχει ως συνέπεια την «ηρεμία» στο μεταβολισμό. Έτσι βελτιώνεται η οξεο-βασική ισορροπία, η οποία ενδυναμώνει την ανοσοποιητική λειτουργία. Επίσης η αποτοξίνωση μπορεί να βελτιώσει την εντερική χλωρίδα, δρώντας σαν φρένο στην ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και μολυσματικών παραγόντων στο πεπτικό, και βοηθά στην ομαλοποίηση των στομαχικών οξέων.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν ξεκινά η διαδικασία αποτοξίνωσης;

Η Rogers χρησιμοποιεί την ακόλουθη περιγραφή:

Η Φάση Ι λαμβάνει μέρος μέσα στο κύτταρο (στο διαλυτό κυτταρόπλασμα ή αλλιώς κυτοσόλιο ή κυτταρικό υγρό) και περιλαμβάνει χημικές αντιδράσεις (οξείδωση, αναγωγή και υδρόλυση) που εκκινούν την απομάκρυνση των χημικών – λιγότερο τοξικών πια – από τον οργανισμό. Σημαντική συμβολή στη Φάση Ι έχουν τα ένζυμα.

Η Φάση ΙΙ της αποτοξίνωσης συμβαίνει επίσης μέσα στο κύτταρο, κατά μήκος μιας μοριακής αλυσίδας (ενζύμων) που ονομάζεται σύστημα του κυτοχρώματος Ρ-450. Ευρισκόμενο στις κυτταρικές μεμβράνες, το σύστημα αυτό διεκπεραιώνει μια διαδικασία που ονομάζεται σύζευξη. Κατά τη διάρκειά της, ομάδες χημικών  συμπεριλαμβανόμενης της γλουταθειόνης και άλλων ενώσεων του θείου προσκολλώνται στο χημικό «εισβολέα» με σκοπό να τον απενεργοποιήσουν, να τον κάνουν μη-τοξικό. Η προσθήκη αυτών των ενώσεων εξυπηρετεί στην αύξηση του μεγέθους, της πολικότητας (ηλεκτρικό φορτίο) και της διαλυτότητας του «εισβολέα» ώστε να αποβληθεί έξω από τον οργανισμό και να απεκκριθεί.

Η πρακτική της αποτοξίνωσης

Η περιγραφή της Rogers για την διαδικασία αποτοξίνωσης έχει αξιοσημείωτες  ομοιότητες με τις εμπειρίες πολλών καρκινοπαθών που έχουν χρησιμοποιήσει το τσάι. Αυτοί παρατήρησαν ότι ο όγκος τους έγινε σκληρότερος στην υφή (και ομαλότερος στην επιφάνεια, όπως συχνά φάνηκε κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων), ενώ στη συνέχεια έφτασαν σε κάποιου είδους σημείο αντιστροφής, όταν ο όγκος έγινε πιο μαλακός στην υφή και κατόπιν συρρικνώθηκε. Σε εκατοντάδες επιστολές από ανθρώπους που είχαν χρησιμοποιήσει το τσάι, υπήρχαν αναφορές για ευρήματα απορριμματικού υλικού στα κόπρανά τους μετά από αρκετές εβδομάδες ή μήνες.

Η θεωρία αποτοξίνωσης  της Rogers μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί η διαδικασία αποτοξίνωσης μπορεί να σε κάνει να νιώθεις πολύ κουρασμένος στην αρχή, ενώ μετά από λίγο καιρό, τα επίπεδα ενέργειας αυξάνουν. Για κάθε ένα μόριο (για παράδειγμα) φυτοφαρμάκου που ενώνεται με γλουταθειόνη ώστε να αποβληθεί με τα κόπρανα, ένα μόριο γλουταθειόνης (το συζευγμένο) χάνεται επίσης. Αυτό κοστίζει στον οργανισμό ενέργεια και θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για να συντεθεί γλουταθειόνη. Το συμπέρασμα είναι ότι το έργο της αποτοξίνωσης απαιτεί ενέργεια και θρεπτικές ουσίες.

Όταν οι θρεπτικές ουσίες που απαιτούνται για την παραγωγή γλουταθειόνης δεν είναι πλέον διαθέσιμες ή δεν υπάρχουν, οι τοξίνες μπορεί να συσσωρευθούν και να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Επομένως, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ένα διαιτητικό συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, ώστε να υποστηρίξουμε την αποτοξινωτική διαδικασία και να αποφύγουμε ανεπάρκειες ή ελλείψεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Νιώθεις Καλά και Γίνεσαι Καλύτερα” της Paula Bakhuis (Ελληνική έκδοση, MedMelon 2009) σχετικά με τη διαδικασία αποτοξίνωσης

Tο Flor Essence είναι ένα ήπιο αποτοξινωτικό εκχύλισμα από 8 βότανα

Tο Flor Essence βοηθά στην αποτοξίνωση και την αποβολή των τοξινών μέσω όλων των οδών αποβολής του οργανισμού, με έναν ήπιο αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Συνδυάζοντας την παράδοση, την ιστορία και τη διαχρονική αποτελεσματικότητα, το Flor• Essence® μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο καθαριστικό των κυττάρων ή ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής προληπτικής ρουτίνας για διατήρηση της καλής υγείας.

Ειδικά για την αποτοξίνωση του ήπατος δείτε το Milk Thistle Plus που περιέχει σιλυμαρίνη.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share