Γλυκιές μπάρες δημητριακών

μπάρες δημητριακών

Ακόμα είναι γιορτές αλλά… ετοιμάζεστε σιγά-σιγά και για την επιστροφή στο γραφείο. Αν ψάχνετε μια υγιεινή νοστιμιά που θα σας γεμίσει με ενέργεια χωρίς να σας φουσκώσει… έχουμε τη συνταγή για τις μπάρες δημητριακών που πρέπει να δοκιμάσετε!

Ξεφύγετε από τις συνηθισμένες μπάρες δημητριακών και φτιάξτε τις δικές σας, πεντανόστιμες και γλυκιές, χωρίς ψήσιμο. Γεμάτες φυτικές ίνες, με συστατικά που αναβαθμίζουν την ποιότητα του ύπνου και το ανοσοποιητικό, ενώ είναι πλούσιες σε  πρωτεΐνες και πολύτιμα πράσινα. Θα γίνουν η αγαπημένη σας γλυκιά συνήθεια!

Συστατικά

2 φλιτζάνια βρώμη

100 g αποξηραμένα κεράσια

¼ φλιτζάνι ψημένοι και αλατισμένοι σπόροι κολοκύθας

5 μεζούρες Beyond Greens 

100 g σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας (αν επιθυμείτε επιλέξτε vegan)

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

¾ φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου (χωρίς ζάχαρη)

¾ φλιτζανιού βούτυρο από ξηρούς καρπούς (πχ. αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο)

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¾ φλιτζάνι σοκολάτα ημίγλυκη

 

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά για να αναμειχθούν τα: Beyond Greens, η πρωτεΐνη σοκολάτας, η κανέλα και το αλάτι. Ξεχωριστά, αναμίξτε το βούτυρο αμυγδάλου με το γάλα αμυγδάλου και τη βανίλια.

Συνδυάστε τα μείγματα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει λείο.

Βάλτε τη βρώμη, τα κεράσια και τους σπόρους στο μίξερ και αλέστε τα.

Προσθέστε το μείγμα της βρώμης στο μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια.

Χρησιμοποιήστε το κουτάλι για να τοποθετήσετε το μείγμα σε 2 τετράγωνες φόρμες 9×9 –φροντίστε να «λειάνετε» με το κουτάλι την τελική στρώση.

Βάλτε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατέψτε τη μέχρι να λιώσει. Απλώστε τη σοκολάτα πάνω στις μπάρες και τοποθετήστε τις στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, τις βγάζετε από το ψυγείο, κόβετε τα τετράγωνα σε 16 ορθογώνιες μπάρες και τις παρουσιάζετε σε μεγάλη εορταστική πιατέλα.

Τι είναι το Beyond Greens  που υπάρχει στη συνταγή; Ένα μίγμα από ζυμωμένους με προβιοτικά νεαρούς βλαστούς και πράσινες υπερτροφές. Η κάθε μερίδα του ισοδυναμεί με 2 μερίδες λαχανικών κι έχει 21 θερμίδες.

Καλή όρεξη!

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

Share