Η Αποτοξίνωση του οργανισμού βάση για καλή υγεία

detox αποτοξίνωση οργανισμού detox
2,5 λεπτά

Τι είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού

Η αποτοξίνωση στην πραγματικότητα σημαίνει τον εσωτερικό καθαρισμό του οργανισμού, δηλαδή την αποβολή των χημικών, των τοξινών και άλλων ουσιών που είναι ξένα με τον οργανισμό. Ιδιαίτερα σε ένα βιομηχανοποιημένο περιβάλλον, η αποτοξίνωση του οργανισμού είναι σημαντική για καλή υγεία.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης αποτελείται από την αναγνώριση και την αποσύνθεση των «απορριμμάτων» του οργανισμού και την συνακόλουθη αποβολή τους μέσω των ούρων, των κοπράνων και του ιδρώτα. Η αποτοξίνωση μπορεί να έχει  θετικό αποτέλεσμα, μεταξύ πολλών άλλων, στις κενώσεις, στον ύπνο, στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στην πέψη, στη διάθεση, στον έλεγχο του βάρους, στα επίπεδα ενέργειας και στην αντοχή. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να είστε ασθενείς για να γίνετε καλύτερα. Τόσο οι υγιείς όσο και οι ασθενείς μπορούν να ευεργετηθούν από την αποτοξίνωση του οργανισμού τους.

Ένα υγιές σώμα αυτό-καθαρίζεται

Ένας οργανισμός που λειτουργεί σωστά θα αποβάλλει όλες τις τοξίνες και τα χημικά από μόνος του. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διακρίνει μεταξύ των ουσιών αυτές που ανήκουν ή δεν ανήκουν στον οργανισμό. Οι ουσίες που αναγνωρίζονται σαν ξένα χημικά (ή xenobiotics) απομακρύνονται από την πλησιέστερη έξοδο. Για παράδειγμα, αν καταπιούμε ένα κέρμα, τελικά αυτό θα εμφανιστεί στη λεκάνη της τουαλέτας. Εάν έχουμε πυρετό, ο ιδρώτας θα εξυπηρετήσει ως μέσο αποβολής των απεκκρινόμενων τοξινών, όπως ακριβώς η διάρροια είναι μια φυσική αντίδραση που στοχεύει στην αποβολή των βλαπτικών βακτηρίων από τα έντερά μας. Με παρόμοιο τρόπο, ένα ανοσοποιητικό σύστημα που λειτουργεί σωστά είναι σε θέση να απενεργοποιήσει και να αποβάλει (καρκινικά) κύτταρα που έχουν μεταλλαχθεί ανώμαλα. Η λειτουργία αυτού του φυσιολογικού συστήματος αποτοξίνωσης εξαρτάται από:
• τη γενετική μας ή την κληρονομημένη ικανότητα
• την έκταση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από τα χημικά που μας κατακλύζουν
• το βαθμό στον οποίο κάθε οργανισμός προστατεύεται ενάντια στην έκθεση σε αυτά τα χημικά.

Έκθεση στις τοξίνες

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το σώμα τους φιλοξενεί όλα τα είδη των ξενοβιοτικών τοξινών. Αυτές μπορεί να είναι άπεπτα υπολείμματα τροφής, καθώς επίσης χημικά ή τοξίνες που παράγει το σώμα από μόνο του. Κατ’ εκτίμηση, αυτές οι τοξίνες μπορούν να ανέλθουν σε αρκετά κιλά κάθε χρόνο! Οι τοξίνες μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μέσω της τροφής (π.χ. φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, φάρμακα), μέσω της αναπνοής (π.χ. καπνός τσιγάρων, καυσαέρια, χρώματα), μέσω της επαφής του δέρματος (π.χ. ρούχα, καλλυντικά) η μέσω της ακτινοβολίας (π.χ. ηλιακό φως, ακτίνες Χ, ακτινοθεραπεία). Παράγοντες όπως το στρες και η έλλειψη ύπνου μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν την παραγωγή βλαπτικών ουσιών, που αποκαλούμε ελεύθερες ρίζες. Συνήθως η παρουσία των τοξινών στον οργανισμό προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων. Αν υπολογιστεί η παρουσία της ποσότητας μιας τοξίνης, μπορεί να μην υπάρχει ένα υπερβολικό ποσό κάποιας συγκεκριμένης . Αλλά όταν αναλογιστούμε την συνολική ποσότητα βλαπτικών παραγόντων που οι οργανισμοί μας καλούνται να διαχειριστούν, τότε δυστυχώς φτάνουμε σε ένα σημαντικό ποσό.
Τα όργανα στο σώμα μας που εργάζονται για να το καθαρίζουν, όπως το ήπαρ και τα νεφρά, πρέπει να δουλεύουν πολύ σκληρά για να απαλλαγούν από αυτές τις τοξίνες. Όταν η ποσότητά τους είναι μεγαλύτερη από αυτήν που το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί, οι πλεονάζουσες τοξίνες αποθηκεύονται σαν απορρίμματα σε όργανα,  αρθρώσεις και συνδετικούς ιστούς. Σε κάποια χρονική στιγμή, αυτές οι αποθηκευμένες τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Ένα υπερφορτωμένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί σωστά.
Απόσπασμα από το βιβλίοΝιώθεις Καλά και Γίνεσαι Καλύτερα της Paula Bakhuis (Ελληνική έκδοση, MedMelon 2009)

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη της διαδικασία της αποτοξίνωσης του οργανισμού:

Κάνε τη Θεραπεία μια καθημερινή Συνήθεια Μέρος 1º :   Flor Essence: Κυτταρική Αποτοξίνωση σε βάθος

Κάνε τη Θεραπεία μια καθημερινή Συνήθεια! Μέρος 2º:  Πού είναι κρυμμένες οι τοξίνες;

Κάνε τη Θεραπεία μια καθημερινή Συνήθεια! Μέρος 3º:  Τι είναι και πως γίνεται η αποτοξίνωση;

Κάνε τη Θεραπεία μια καθημερινή Συνήθεια! Μέρος 4º:  Ολοκληρωμένο Σύστημα Αποτοξίνωσης με Flor∙Essence®

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share