Τα 8 κορυφαία βότανα που υποστηρίζουν την κυτταρική υγεία

Τα 8 κορυφαία βότανα που υποστηρίζουν την κυτταρική υγεία
4 λεπτά

Το σώμα μας περιέχει περίπου 37,2 τρισεκατομμύρια κύτταρα -χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βακτήρια του μικροβιώματος- και παράγει 25 εκατομμύρια νέα κύτταρα κάθε δευτερόλεπτο. Έχουμε πάνω από 200 διαφορετικούς τύπους κυττάρων που, όταν συνδυάζονται μαζί, συνθέτουν τις διάφορες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των οστών και των οργάνων. Αυτά είναι υπεύθυνα για την πρόσληψη και τη μετατροπή των θρεπτικών συστατικών σε ενέργεια καθώς και για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος συνολικά. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί τα κύτταρα του σώματός μας συχνά αναφέρονται ως τα «δομικά στοιχεία της ζωής» και αυτός είναι ο λόγος που παρουσιάζουμε τα βασικά βότανα που υποστηρίζουν την κυτταρική υγεία.

Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το σώμα μας, είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη υγεία των κυττάρων σε αυτό, προστατεύοντάς τα από φθορές και βλάβες. Βλάβες και φθορές συμβαίνουν μέσω της παραγωγής ελεύθερων ριζών από την οξείδωση που προκαλείται φυσιολογικά στον οργανισμό και επιταχύνεται λόγω του τρόπου ζωής. Τα πάντα, από την κακή διατροφή, την έκθεση σε τοξίνες έως το χρόνιο στρες μπορούν να συμβάλλουν στο οξειδωτικό στρες.

Έκθεση σε τοξίνες

Κι ενώ ίσως νομίζουμε ότι η έκθεση σε τοξίνες δεν αφορά εμάς, θα εκπλαγείτε με το πόσες τοξίνες κρύβονται στο φαγητό που τρώμε και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, όπως:

  • Μακιγιάζ, αρώματα και άλλα καλλυντικά
  • Οικιακά καθαριστικά
  • Κεριά και αποσμητικά χώρου
  • Πλαστικά δοχεία
  • Συμβατικά φρούτα και λαχανικά

Σίγουρα μπορούμε να δείχνουμε την απαραίτητη επιμέλεια και να επιλέγουμε προϊόντα χωρίς τοξίνες και βιολογικά τρόφιμα όποτε είναι δυνατόν, αλλά είναι αδύνατο να αποφύγουμε εντελώς τις τοξίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματός μας για να βοηθήσουμε στην υποστήριξη της κυτταρικής υγείας.

Τα παρακάτω 8 βότανα, όπως αποδείχθηκε πολλές φορές σε μελέτες και έρευνες διαχρονικά, έχουν την ικανότητα  να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την αποτοξίνωση και την κυτταρική υγεία.

  1. Κολλιτσίδα

Η ρίζα του φυτού διαθέτει ικανότητες αποτοξίνωσης ανώτερου επιπέδου, ειδικά όταν πρόκειται για βαρέα μέταλλα. Έχει φυσικές διουρητικές ιδιότητες, ώστε να μπορεί να ξεπλύνει τα υγρά και τις τοξίνες από το σώμα, γεγονός που είναι πολύ διεγερτικό για το λεμφικό σύστημα. Μια εκτεταμένη μελέτη (Tian, X., Guo, L., Hu, X. et al. Protective Effects of Arctium lappa L. Roots Against Hydrogen Peroxide-Induced Cell Injury and Potential Mechanisms in SH-SY5Y Cells. Cell Mol Neurobiol 35, 335–344, 2015 ) έδειξε την ικανότητά της να προστατεύει μέχρι και τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες αυξάνοντας τα ένζυμα εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών.

  1. Λάπαθο

Ένα άλλο διουρητικό βότανο που βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του οιδήματος σε όλο το σώμα.

  1. Φτελιά

Έχει μια φυσιολογική καθαρτική δράση και επιπρόσθετα δρα σαν ήπιο διουρητικό για να αποβάλει αποτελεσματικά τις τοξίνες από το σώμα. Εξαιτίας αυτού, η φτελιά βρίσκεται συνήθως σε πολλά φυσικά προϊόντα αποτοξίνωσης του ήπατος. Επίσης, η έρευνα δείχνει ότι υποστηρίζει την ικανότητα καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών που εμπλέκονται στη φλεγμονή (Langmead, L., Dawson, C., Hawkins, C., Banna, N., Loo, S. and Rampton, D.S. (2002), Antioxidant effects of herbal therapies used by patients with inflammatory bowel disease: an in vitro study. Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 16: 197-205).

  1. Αγιάγκαθο

Αν και συχνά συγχέεται με το γαϊδουράγκαθο (που είναι μέρος της ίδιας φυτικής οικογένειας και έχει τις δικές του αποτοξινωτικές ιδιότητες), το αγιάγκαθο είναι τόσο δραστικό ώστε παλιότερα το χρησιμοποιούσαν και ως θεραπευτικό μέσο (π.χ. βουβωνική πανώλη). Στις μέρες μας, χρησιμοποιείται συνήθως ως πεπτικό βοήθημα λόγω της ικανότητάς του να διεγείρει το γαστρικό οξύ.

  1. Νεροκάρδαμο

Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, αυτό το σταυρανθές λαχανικό είναι μέρος της ίδιας οικογένειας με το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Γενικότερα, τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την κυτταρική υγεία, καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από υπερβολική οξείδωση. Το οξειδωτικό στρες εξαλείφει επίσης την αντιοξειδωτική δυνατότητα του οργανισμού μας, αφήνοντας τις ελεύθερες ρίζες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες, καθιστώντας απαραίτητη την πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Το νεροκάρδαμο επίσης είναι ένα θειούχο λαχανικό το οποίο υποστηρίζει τη μεθυλίωση – τη βιοχημική λεωφόρο του οργανισμού που ελέγχει μια ποικιλία βιοχημικών διεργασιών  συμπεριλαμβανομένης της αποτοξίνωσης.

  1. Κόκκινο τριφύλλι

Το δραστικό μέρος του βοτάνου είναι το λουλούδι του κόκκινου τριφυλλιού. Είναι ένα από τα σημαντικότερα δραστικά βοτανικά στοιχεία δεδομένου ότι λειτουργεί για τη συλλογή και αποβολή τοξινών από το λεμφικό σύστημα, το συκώτι και το σπλήνα.

  1. Τούρκικο Ραβέντι

Η ρίζα του ραβεντιού είναι ένα ακόμα βοτανικό στοιχείο με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και έχει μια ηρεμιστική δράση στο πεπτικό σύστημα και σε καταστάσεις  όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα, καούρα και πόνο στο στομάχι.

  1. Φύκι Kelp

Το Kelp είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου, που είναι το τέταρτο πιο άφθονο μεταλλικό στοιχείο στο σώμα μας, υπεύθυνο για περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των οδών αποτοξίνωσης.

Το Flor · Essence περιέχει και τα 8 ισχυρά βότανα

Αντί να λαμβάνουμε πολλά διαφορετικά συμπληρώματα, είναι ευκολότερο και  αποτελεσματικότερο να ενσωματώσουμε το σύνολο αυτών των βοτάνων στην καθημερινή μας ζωή. Η Flora το κάνει εφικτό μέσω του μοναδικού βοτανικού τσαγιού Flor · Essence που περιέχει και τα 8 ισχυρά βότανα.

Σχεδιασμένη ως πλήρες καθαριστικό του οργανισμού, η φόρμουλα των 8 βοτάνων λειτουργεί υποστηρίζοντας συνεργικά πολλαπλές οδούς αποβολής των τοξινών για τον καθαρισμό του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. Απλά προσθέστε 30 ml ή περισσότερο σε ζεστό νερό το πρωί. Έτσι, αντί για ένα ακόμα συμπλήρωμα σε μορφή κάψουλας, μπορούμε να απολαύσουμε αυτά τα βότανα ως τσάι. Επιπλέον, είναι οργανικό, χωρίς γλουτένη, kosher, non-GMO και vegan, ώστε να αισθανόμαστε βέβαιοι ότι αυτό που βάζουμε στο σώμα μας θα αυξήσει ουσιαστικά την κυτταρική μας υγεία με απόλυτη ασφάλεια.

Dr. Will Cole, IFMCP, DC, ιατρός.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share