Πώς γερνάει το σώμα: Τα 6 στάδια του εκφυλισμού

Πώς γερνάει το σώμα: Τα 6 στάδια του εκφυλισμού
1.5 λεπτό

Καθώς οι τοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες αυξάνονται, η παρουσία τους πυροδοτεί τη γήρανση του σώματος. Μια εξέλιξη καταστάσεων που, αν δεν ελεγχθεί, μπορεί να οδηγήσει στην πλειονότητα των προβλημάτων υγείας. Κάθε μια από τις παρακάτω καταστάσεις/στάδια δείχνει πώς γερνάει το σώμα και συνοδεύεται από αισθητές φυσικές αλλαγές.

1. Έλλειψη ενέργειας

Τα επίπεδα ενέργειας επηρεάζονται άμεσα από τη διατροφή και την ικανότητα του σώματος να διασπά και να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στα τρόφιμα. Τρόφιμα που δεν διασπώνται σωστά, δεν απορροφώνται ή έχουν χαμηλή θρεπτική αξία, μας αφήνουν να νιώθουμε κουρασμένοι, νωθροί και ανήσυχοι.
Η αποτυχία της σωστής πέψης της τροφής την αφήνει σε αποσύνθεση, μετατρέποντάς την σε τοξικές ουσίες που περνούν από το αίμα στους ιστούς. Η μερικώς αφομοιωμένη τροφή μαζί με γαστρικά υγρά (ο χυμός) μεταφέρεται από το στομάχι στο λεπτό έντερο επικαλύπτοντας τα τοιχώματα του εντέρου. Έτσι η περαιτέρω απόφραξη και η μη δυνατή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών συνεχίζει να αποστραγγίζει το σώμα από ενέργεια.

2.Συσσώρευση τοξινών

Η κακή πέψη, η δυσκοιλιότητα και οι ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου μπορούν να οδηγήσουν στην συσσώρευση τοξινών στο σώμα. Η μη σωστή εξάλειψη των αποβλήτων συμβάλλει στη γήρανση. Η έλλειψη καθημερινής εκκένωσης του εντέρου μπορεί να προκαλέσει ανησυχία. Η συσσώρευση τοξινών μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε κυτταρικό επίπεδο.

3. Ερεθισμός

Η αυξημένη παρουσία τοξικών ουσιών στο σώμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Οι ενδείξεις αυτού περιλαμβάνουν φαγούρα, ερεθισμό του δέρματος, εξανθήματα, ναυτία, αϋπνία και αλλαγές στη διάθεση. Αυτά τα συμπτώματα υποδεικνύουν ότι οι οδοί αποβολής του σώματος δεν λειτουργούν σωστά και δεν μπορούν να απομακρύνουν πλήρως τις τοξίνες και τα απόβλητα.

4. Φλεγμονή

Η φλεγμονή χαρακτηρίζεται από πόνο και οίδημα. Η φλεγμονή εμφανίζεται όταν υπάρχει συνεχής ερεθισμός σε περιοχές όπου οι τοξίνες συσσωρεύονται με τον χρόνο. Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι αυτή είναι η αιτία των περισσότερων σημερινών προβλημάτων υγείας.

5. Εξέλκωση

Τα έλκη εμφανίζονται σε κεντρικές περιοχές του σώματος όπου οι υψηλές συγκεντρώσεις τοξινών καταστρέφουν τα κύτταρα και τους ιστούς γύρω τους. Σε αυτό το στάδιο, ο πόνος αυξάνεται καθώς τα νεύρα είναι εκτεθειμένα όταν ο ιστός έχει προσβληθεί από έλκη.

6. Σκλήρυνση του ιστού

Ο σκληρός φλεγμονώδης ιστός εμποδίζει την εξάπλωση των τοξινών έξω από τις περιοχές των ελκών, με αποτέλεσμα το σώμα να γεμίζει τα έλκη με ουλώδη ιστό. Αυτό είναι το τελικό στάδιο όπου το σώμα χάνει τον έλεγχο των κυττάρων του.

Δείτε τι είναι η αποτοξίνωση, πώς επιτυγχάνεται και πώς με το βοτανικό εκχύλισμα Flor Essence μπορείτε βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες.

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share