Νέα χρονιά: ας αποφασίσουμε να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας!

ας αποφασίσουμε να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας
2 λεπτά

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε ένα κοινό πρόβλημα. Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά στη συνέχεια οι πολυάσχολες ζωές μας, μας παρεμποδίζουν να τις πραγματοποιήσουμε. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να τρώμε πιο υγιεινά, αλλά αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να το ξεκινήσουμε, όταν προερχόμαστε από την  υπερβολική χαλάρωση των διακοπών. Αυτή τη χρονιά ας αποφασίσουμε να “καθαρίσουμε” τον οργανισμό μας!

Οι πολλές δραματικές αλλαγές είναι αναποτελεσματικές

Αν προσπαθήσουμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές, μπορεί να νιώθουμε φανταστικά για μια εβδομάδα ή για δύο, αλλά τελικά η προετοιμασία των τροφίμων ή η πολυάσχολη ζωή μας  οδηγούν στο να επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες. Αντί αυτού, ας δοκιμάσουμε έναν ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Απλά αλλάξτε ένα ή δύο πράγματα. Για το ξεκίνημα, αρκεί. Όταν αυτές οι αλλαγές γίνουν συνήθεια, τότε προσθέστε ένα άλλο.

Ξεκινήστε με ένα μεγάλο πράγμα που θέλετε να αλλάξετε

Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτή την εποχή του Ιανουαρίου για να αλλάξουμε κάτι που έχουμε στο μυαλό μας εδώ και πολύ καιρό. Το κλειδί είναι να κάνουμε μόνο αυτή τη μία αλλαγή. Μην προσπαθήσετε να προσθέσετε και μια δέσμη άλλων μικρών αλλαγών. Πχ. ο Ιανουάριος μπορεί να αρχίζει συνήθως με μια δέσμευση να σταματήσετε το αλκοόλ για μία έως τέσσερις εβδομάδες. Το χρονικό πλαίσιο εξαρτάται από το πόσο ισχυρή είναι η θέλησή σας.

Στη συνέχεια, προσθέστε μερικά ακόμα μικρά πράγματα που θέλετε να αλλάξετε

Το σώμα σας θέλει να επιστρέψει σε ορισμένες υγιεινές συνήθειες τον Ιανουάριο. Ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι εντελώς εξαντλητικός, οπότε και το σώμα σας «πονάει» για καλή υγιεινή διατροφή. Μόλις η μεγάλη σας αλλαγή σταθεροποιηθεί, προσθέστε αργά μερικές μικρές αλλαγές κάθε μία ή δυο εβδομάδες.

Μερικές εύκολες ιδέες

Προσθέστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Η προσθήκη μιας ακόμη δόσης φρούτων ή λαχανικών στη διατροφή σας θα κάνει το σώμα σας πολύ χαρούμενο. Δύο έως τρεις δόσεις περισσότερες θα κάνουν το σώμα σας να τραγουδήσει! Ρίξτε ένα μήλο στην τσάντα σας το πρωί για ένα απογευματινό σνακ. Κόψτε μερικά καρότα ή σέλινο το Σαββατοκύριακο και βάλτε τα σε μεμονωμένα δοχεία, ώστε να είναι εύκολο να τα φτιάξετε για μεσημεριανό γεύμα.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Στο σώμα μας αρέσει περισσότερο ο ύπνος κατά τη διάρκεια των μεγάλων χειμερινών νυχτών. Δοκιμάστε να πέσετε στο κρεβάτι στις 10 το βράδυ για μερικές εβδομάδες και θα παρατηρήσετε ότι η ενέργεια σας ανεβαίνει. Ίσως αυτό το δεύτερο φλιτζάνι καφέ να μην σας είναι πια απαραίτητο.

Κινηθείτε

Μελέτες έχουν δείξει ότι 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα (ή 30 λεπτά 5 φορές την εβδομάδα) είναι σαν ένα μαγικό χάπι για την υγεία μας. Δοκιμάστε ένα μεσημεριανό περίπατο ή παρκάρετε λίγο πιο μακριά από τη δουλειά σας. Πηγαίνετε για μια μεγαλύτερη πεζοπορία το Σαββατοκύριακο με τους αγαπημένους σας.

Πιείτε μια ζεστή κούπα Flor-Essence για έναν ήπιο, καθημερινό καθαρισμό

Ας αποφασίσουμε να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας. Αυτή είναι η πιο εύκολη αλλαγή που μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάθε Ιανουάριο. Βοηθάτε το σώμα σας να αποτοξινωθεί απαλά με μια δόση 30ml τσαγιού Flor-Essence σε ζεστό νερό. Το Flor-Essence προέρχεται από μια παλιά φόρμουλα που χρησιμοποιούσαν οι ινδιάνοι Ojibwa, προκύπτει από την υγρή εκχύλιση 8 βοτάνων και υποστηρίζει την αποτοξίνωση σε ολόκληρο τον οργανισμό. Είναι ήπια αλλά αποτελεσματική φόρμουλα και υποστηρίζει καθημερινά όλες τις διαδικασίες φυσικής κάθαρσης του σώματός μας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share