Γυναίκα: Ορμονική Ισορροπία Χωρίς Ορμόνες!

Εκχύλισμα από γύρη οργανικών λουλουδιών που φέρνει ορμονική  ισορροπία

Στο πλαίσιο της αναζήτησης  εναλλακτικών  λύσεων για την ορμονική αναπλήρωση  στις γυναίκες, κλινικές μελέτες καταδεικνύουν ότι το Menofema, μια  μη ορμονική βοτανική φόρμουλα, η οποία αποτελείται από εκχύλισμα γύρης οργανικών λουλουδιών, ανακουφίζει τα συμπτώματα που προκαλούν το προεμμηνοπαυσιακό  σύνδρομο (ΠΕΣ), η εμμηνόπαυση και το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο. Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα για τις γυναίκες που ψάχνουν απαντήσεις  από φυσικές, ασφαλείς και  αποτελεσματικές  πηγές, χωρίς να επιβαρύνονται  με φάρμακα και ορμόνες.

Τον Ιούνιο του 2005, ερευνητές ανέφεραν στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Climacteric, ότι: «το Menofema,  μια βοτανική φόρμουλα που φτιάχνεται από εκχυλίσματα γύρης λουλουδιών, ελαττώνει σημαντικά τις εξάψεις και βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις γυναίκες που είναι σε εμμηνόπαυση». Στην έρευνα χορηγήθηκαν τυχαία σε γυναίκες,  είτε 2 κάψουλες  Menofemaκάθε πρωί, ή 2 όμοιες placebo(ψευδοφάρμακο) για περίοδο 3 μηνών. Μετά από παύση 4 εβδομάδων, ζητήθηκε από τις  γυναίκες να αξιολογήσουν 16 συμπτώματα εμμηνόπαυσης χρησιμοποιώντας τη μέθοδο MRS (Menopause Rating Scales).

Στην ομάδα του Menofema, το 65% ανταποκρίθηκε με μείωση των εξάψεων κατά 27%. Η αξιολόγηση του τεστ MRS κατέγραψε παρόμοια αποτελέσματα. Μια συνολική αξιολόγηση της τάσης 15 άλλων παραμέτρων «ποιότητας ζωής» κατέδειξε σαφή οφέλη του οργανικού εκχυλίσματος γύρης.

Το Menofema προσφέρει μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους βελτίωσης της γυναικείας  υγείας. Παρασκευάζεται από τη γύρη 7 συγκεκριμένων ποικιλιών από οργανικά καλλιεργημένα άνθη , που συλλέγονται από συγκεκριμένες  περιοχές στη νότια Σουηδία.

Εξειδικευμένες διαδικασίες υψηλής ποιότητας  χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εκχυλισμάτων , εξομοιώνοντας τη φυσική διαδικασία επικονίασης των λουλουδιών με την ανάμειξη φρέσκιας γύρης και ύπερων. Για να διασφαλιστεί η καθαρότητα, μόνο ένας  τύπος ανθών καλλιεργείται σε κάθε χωράφι και η γύρη συλλέγεται με τα χέρια ακριβώς στον κατάλληλο χρόνο, πριν περισυλλεγεί από τις μέλισσες ή σκορπιστεί από τον αέρα.

Μια ειδική ενζυματική διαδικασία αποσπά τα θρεπτικά στοιχεία από τους κόκκους της γύρης (με όμοιο τρόπο που χρησιμοποιούν οι μέλισσες στη φύση), αφήνοντας το σκληρό εξωτερικό περίβλημα εκτός. Αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα αλλεργιών και καθιστά την εκχυλισμένη γύρη πολύ εύκολα απορροφήσιμη. Κάθε ολοκληρωμένη παρτίδα ελέγχεται σχολαστικά ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης απουσία αλλεργιογόνων.

Το Menofema έχει υποβληθεί σε πολλές κύριες κλινικές μελέτες από το 1991. Κάθε μελέτη, που δημοσιεύθηκε ή παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο, κατέδειξε σημαντική βελτίωση στο ΠΕΣ και στα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα μετά από μόλις 2 μήνες συνεχούς λήψης. Αν και δεν έχει καμία γνωστή άμεση ορμονική επίδραση, το Menofemaέχει τα ακόλουθα αποτελέσματα σε συμπτώματα που συνήθως μαστίζουν τις γυναίκες κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής τους: * Λιγότερα πρηξίματα και κατακράτηση υγρών * Λιγότερες κράμπες και πόνους * Βελτιωμένη διάθεση και λιγότερη ευερεθιστότητα * Πιο ξεκούραστος ύπνος * Λιγότερες εξάψεις και εφιδρώσεις * Συνολικά περισσότερη ευεξία

Στο 6ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικολογίας, που πραγματοποιήθηκε το 2005 στο Ελσίνκι της Φιλανδίας,  ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα  έρευνας,  στην οποία συμμετείχαν 120 γυναίκες για περίοδο 4 μηνών. Το Menofema επέφερε κατά 48% μείωση των συμπτωμάτων  τους. Η εκτίμηση των 10 κυριοτέρων ΠΕΣ συμπτωμάτων, με τη χρήση της κλίμακας VAS, είχε ανάλογα αποτελέσματα. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Menofema  μειώνει τα κύρια συμπτώματα του ΠΕΣ, ειδικά σε γυναίκες που ανέφεραν κόπωση,  θυμό, εχθρικότητα και δυσφορία, ως τα πλέον κυρίαρχα συμπτώματα» είπαν οι ερευνητές.

Το Menofema δεν είναι γύρη μελισσών

Παρασκευάζεται από γύρη που συλλέγεται πριν την έλευση μελισσών και είναι  μια ουσία με μεγάλη πυκνότητα σε θρεπτικά στοιχεία, που χρησιμοποιείται από παλιά για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων και ασθενειών. Η γύρη κάθε λουλουδιού  έχει διαφορετικό φαρμακολογικό αποτέλεσμα. Η γύρη μελισσών περιέχει  άγνωστη ποικιλία γύρεων, επειδή οι μέλισσες τη συλλέγουν από ακαθόριστο αριθμό διαφορετικών λουλουδιών. Η γύρη ανθών στο Menofema όμως, είναι ένα συγκεκριμένο μίγμα από 7 ξεχωριστά άνθη, το κάθε ένα καλλιεργημένο οργανικά σε συγκεκριμένα λιβάδια.

Το 2002, μετά από τα αποτελέσματα του Women’sHealthInitiative, που ανέφερε σημαντικούς κινδύνους για έμφραγμα και καρκίνο στις γυναίκες που χρησιμοποιούν χημική ορμονική θεραπεία, δεκάδες εκατομμύρια γυναικών σταμάτησαν να χρησιμοποιούν ορμονική θεραπεία και τα ποσοστά καρκίνου του στήθους μειώθηκαν σημαντικά στην περίοδο που ακολούθησε αυτήν τη μαζική αποχή από τα συνθετικά οιστρογόνα και  την προγεστερόνη. Όμως οι γυναίκες  έχουν ανάγκη υποστήριξης για τις εξάψεις και την απώλεια οστικής μάζας. Αν και «νέα» φαρμακευτικά  σκευάσματα  βγήκαν στην επιφάνεια, είναι ξεκάθαρο ότι  ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών θα προτιμούσε να έχει μια αποτελεσματική αλλά ασφαλή προσέγγιση. ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ! ΑΝΘΙΣΕ!

Βιβλιογραφικές  Αναφορές

K. Winther et al.”A herbal remedy made from pollen extracts, reduces hot flashes and improves quality of life in menopausal women: a randomized, placebo-controlled, parallel study.” Climacteric 2005 Jun;8(2):162-70 

C. Hedman and K. Winther.“Assesment of the Effects of the Herbal Remedy Menofema on the Symptoms of Premenstrual Syndrome: A Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study.” Current Therapeutic Research; Vol.63, No 5, May 2002

Αναδημοσίευση από το “The Doctors’ Prescription for Healthy Living”, October 2007

Σχετικά Νέα

Share