Στα προβιοτικά Udo’s Choice εφαρμόζεται το πιο υψηλών προδιαγραφών επίπεδο ποιότητας παρασκευής.
Η διαδικασία παρασκευής είναι θεωρητικά απλή και ταυτόχρονα σύνθετη στην εφαρμογή της. Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία των ειδικών επιστημόνων έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή της υψηλότερης δυνατής στανταρισμένης συγκέντρωσης προβιοτικών και διασφαλίζει την απόλυτη ποιότητα στα προβιοτικά.
Φάση1: Καλλιέργεια & ζύμωση
Για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων χρησιμοποιείται ένα ειδικό μέσο καλλιέργειας και αύξησης του όγκου τους, μέχρι να μεταβούν στη ζύμωση. Η καλλιέργεια που προκύπτει μετατρέπεται από διαυγής σε θολή λόγω της βακτηριακής αναπαραγωγής.
Φάση 2: Φιλτράρισμα
Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης, η καλλιέργεια συμπυκνώνεται για να μειωθεί ο όγκος της και να προστατευτεί για να μείνει πλήρως ζωντανή μέχρι την επόμενη περίπλοκη φάση επεξεργασίας, με την προσθήκη «κρυοπροστατευτικών».
Φάση 3: Λυοφιλοποίηση (αφυδάτωση σε συνθήκες κατάψυξης)
Η συμπυκνωμένη βακτηριακή καλλιέργεια καταψύχεται πλέον στους – 40oC. Έπειτα, μέσω της εξάχνωσης, ο πάγος μετατρέπεται σε ατμό, αφήνοντας μια συμπαγή κρούστα έτοιμη για κονιορτοποίηση (άλεσμα).
Φάση 4: Κονιορτοποίηση
Στη συνέχεια η κρούστα αλέθεται προσεκτικά σε λεπτή πούδρα που περιέχει υψηλή βακτηριακή συγκέντρωση. Αυτή είναι πλέον η καθαρή καλλιέργεια.
Φάση 5: Ανάμειξη
Η καθαρή καλλιέργεια αναμειγνύεται με φυσικές συσσωματικές ουσίες για να καταστήσει δυνατή την επακόλουθη φάση της τοποθέτησης σε κάψουλες.
Φάση 6: Συσκευασία
Η Flora χρησιμοποιεί κάψουλες κατάλληλες για χορτοφάγους που, εξαιτίας της πολύ χαμηλής υγρασίας τους, επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των ευαίσθητων στην υγρασία προβιοτικών. Αποκλειστικά γυάλινες σκούρες, ανακυκλώσιμες, μη-αντιδρώσες, κεχριμπαρένιες φιάλες διασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του προϊόντος.
Προδιαγραφές διατήρησης για καλύτερο αποτέλεσμα
Στην ετικέτα του προϊόντος αναγράφεται ο ενεργός πληθυσμός κάθε προβιοτικής καλλιέργειας ανά κάψουλα τόσο κατά την παρασκευή όσο και κατά τη λήξη. Όταν το προϊόν διατηρείται στο ψυγείο, μπορεί να υπάρχει μια μέση μηνιαία μείωση του πληθυσμού κατά 2%, γεγονός που σημαίνει ότι τα προβιοτικά παραμένουν εξαιρετικά δραστικά ακόμα και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης! Αν όμως παραμείνει εκτός ψυγείου, μπορεί η μέση μηνιαία μείωση να κυμανθεί από 10% μέχρι 20%. Επομένως, η διατήρηση εντός ψυγείου εγγυάται τη μέγιστη ισχύ και αποτελεσματικότητα, αλλά τα Προβιοτικά Udo’s Choice μπορούν να παραμείνουν εκτός ψυγείου ασφαλώς για λίγες μέρες π.χ. όταν ταξιδεύουμε. Τέλος, μπορούν να καταψυχθούν για επιμήκυνση του χρόνου διατήρησης.
Χρήσιμες Πληροφορίες για τα Προβιοτικά της Flora
• Η λήψη προβιοτικών να απέχει 4 ώρες από πιθανή λήψη αντιβιοτικού
• Να λαμβάνονται με γεμάτο στομάχι που έχει πιο αλκαλικό pH
• Οι κάψουλες μπορούν να ανοιχτούν και να καταναλωθεί το περιεχόμενό τους με τροφή ή νερό (όχι καυτά)
• Μπορούν να καταψυχθούν ώστε να παραταθεί η λήξη τους
Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.
Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr