Συνταγές

Κρεμώδες άλειμμα φουντουκιού με Ω-λιπαρά από το Udo’s Oil

Μπορεί μια από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών να γίνει σούπερ υγιεινό γεύμα; Ναι, με φουντούκια, μαύρη σοκολάτα και καλά λιπαρά! Φτιάξτε τη συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα και δείτε να γίνεται… η αγαπημένη τους!

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια ωμά φουντούκια

50 g μαύρη σοκολάτα (αν είστε vegan, χρησιμοποιήστε σοκολάτα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα)

1/2 φλιτζάνι Udo’s Oil 3.6.9

2/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας, ή και περισσότερο εάν είναι απαραίτητο

1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφένδαμο ή μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

 

Οδηγίες

Ψήστε τα φουντούκια στο φούρνο, στους 180° C για 10 λεπτά.

Αφαιρέστε τις φλούδες από τα φουντούκια. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα τρίβοντας τα πρόσφατα ψημένα φουντούκια μεταξύ των δύο πλευρών μιας στεγνής πετσέτας έντονα.

Βάλτε τα φουντούκια σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν σα χοντρό αλεύρι.

Στη συνέχεια, γεμίστε μια μικρή κατσαρόλα κατά το 1/3 με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα, το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το αλάτι σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε το πάνω από την κατσαρόλα. Ανακατεύετε συχνά ενώ λιώνει το μείγμα.

Απομακρύνετε από τη φωτιά όταν το μείγμα σοκολάτας είναι κρεμώδες και έχει ομογενοποιηθεί.

Προσθέστε το Udo’s Oil 3.6.9 στο μπλέντερ με τα αλεσμένα φουντούκια και ακολούθως το μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε, παίρνοντας με μια σπάτουλα ότι έχει μείνει στα τοιχώματα. Προσθέστε περισσότερο γάλα καρύδας εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά κρεμώδες.

Σερβίρετε αμέσως. Διατηρείται σε ψυγείο για ένα μήνα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mai στο info@medmelon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σχετικά Νέα