Εύκολοι τρόποι για να εντάξετε τα Φυτικά Ω-λιπαρά στην καθημερινή σας διατροφή

φυτικά ω-λιπαρά
2 λεπτά

Ο συγγραφέας του άρθρου Nick Joly είναι χορτοφάγος και επί του παρόντος ακολουθεί μια 80% ακατέργαστη διατροφή. Μετά από μια περίοδο ωμοφαγίας, επιθύμησε ένα ζεστό, χορταστικό σάντουιτς, με φυτικά ω-λιπαρά :

Ήμουν περίεργος για το πώς θα μπορούσα να ενσωματώσω στη διατροφή μου τα Ωμέγα-3-6-9. Εξακολουθούμε συνεχώς να ακούμε για την αξία των Ωμέγα λιπαρών και είναι γεγονός ότι τα Ωμέγα-3- 6 – 9 είναι σημαντικά και απαραίτητα για την υγεία μας – όμως το σώμα μας δεν μπορεί να τα παράξει μόνο του!  Δυστυχώς, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, όλες οι μάρκες που βρήκα προέρχονται από ζωικά λίπη! Κάθε ετικέτα που διάβασα έγραφε: “περιέχει ιχθυέλαια”. Όχι, ευχαριστώ!

Το Udo’s Oil Omega 3 + 6 + 9 Blend της Καναδικής εταιρίας Flora ήταν η εξαίρεση! Τα κυριότερα συστατικά είναι το λινάρι, ο ηλιόσπορος, ο σουσάμι, η καρύδα και το έλαιο νυχτολούλουδου. Εξαιρετικά συστατικά! Επιπρόσθετα, είναι βιολογικά, χορτοφαγικά, μη γενετικά τροποποιημένα, ανεπεξέργαστα και φρέσκα. Για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω ότι έχω ακούσει να υπάρχει οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο προϊόν που να ακούγεται τόσο καλό.

Έχω χρησιμοποιήσει το Beyond Greens της Flora σε αυτή τη συνταγή Nutrient Green Hulk Smoothie πριν από λίγο καιρό. Έτσι ήμουν ενθουσιασμένος στην προοπτική να δοκιμάσω το Udo’s Oil, Omega 3 + 6 + 9 Blend και να καταλήξω σε έναν έξυπνο, αλλά εύκολο τρόπο να το προσθέσω σε τρόφιμα που μου αρέσουν.

Είτε πρόκειται για σάντουιτς, σαλάτες, σούπες, ή ακόμα και σα ντιπ, αυτή η συνταγή με αβοκάντο και φυτικά ω-λιπαρά  Udo’s Oil Omega 3 + 6 + 9 Blend είναι πραγματικά εύκολη να τη φτιάξετε – και χρειάζεστε μόνο 4 συστατικά!

Χορτοφαγικό ντιπ με αβοκάντο & λεμόνι και φυτικά ω-λιπαρά από το Udo’s Oil  Omega 3 + 6 + 9 Blend

Μερίδες=2

Συστατικά

1 ώριμο αβοκάντο

2 κουταλιές της σούπας Udo’s Oil Omega 3 + 6 + 9 Blend

Χυμός ενός λεμονιού

Αλάτι & πιπέρι για γαρνίρισμα 

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, αναμίξτε το αβοκάντο, το Udo’s Oil Omega 3 + 6 + 9 Blend, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Εάν είναι πολύ ξινή η γεύση για τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χυμό του μισού λεμονιού αντί του ολόκληρου.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα Ωμέγα-3 -6 -9:

  • Ο καθένας χρειάζεται τα λεγόμενα Θεμελιώδη Λιπαρά Οξέα (ALA και LA). Αυτά είναι τα “απαραίτητα λιπαρά οξέα” που ο οργανισμός μας δε μπορεί να παράξει μόνος τους και πρέπει να τα λάβουμε από τη διατροφή μας. Το Udo’s Oil Omega 3 + 6 + 9 Blend περιέχει και τα δύο αυτά βασικά έλαια.
  • Τα συμπληρωματικά έλαια (τα Ωμέγα-3 στη μορφή “DHA” και “EPA”), από την άλλη πλευρά, μπορούν να παραχθούν από το σώμα μας. Είναι αρκετά αστείο, ότι αυτά κυκλοφορούν τόσο πολύ, ενώ τα Θεμελιώδη Λιπαρά Οξέα είναι αυτά που το σώμα μας χρειάζεται περισσότερο, αφού δε μπορεί να τα παράξει μόνο του!
  • Τα θεμελιώδη έλαια (ALA και LA) αποτελούν το 97% των λιπαρών που χρειάζεται ο οργανισμός μας (και δεν μπορεί να παράξει).
  • Τα συμπληρωματικά έλαια (“DHA” και “EPA”) αποτελούν το 3% των λιπαρών που χρειάζεται ο οργανισμός μας, (και ΜΠΟΡΕΙ να παράξει), όμως αυτά είναι που πωλούνται στα περισσότερα ράφια.
  • Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι τα ALA και τα LA παράγουν DHA και EPA, οπότε αν πάρετε μια κάψουλα / λάδι που έχει ALAs και LAs, είστε πλήρως καλυμμένοι!

Συνταγή για σάντουιτς με βάση το Χορτοφαγικό ντιπ με αβοκάντο & λεμόνι

Συστατικά:

3 φέτες ψωμιού vegan, πολύσπορο

Όση ποσότητα θέλετε από το παραπάνω ντιπ

1 φέτα τόφου, ελαφρώς καβουρδισμένο με λάδι καρύδας + σκόνη κάρι

Μανιτάρια, ελαφρώς ψημένα με λάδι καρύδας

Φέτες ντομάτες & αγγούρια

Ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο

1 ελιά για την κορυφή

Nick Joly

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share