Ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τα αγγεία σας και το κυκλοφορικό σας

Φλαβονοειδή: Τα καλύτερο φυσικό φάρμακο για την καρδιά-αγγεία
3 λεπτά

Οι Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες (OPCs) που βρίσκονται στα κουκούτσια των σταφυλιών προστατεύουν αποτελεσματικά από την αθηρωμάτωση και την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, από ευρυαγγείες, προβλήματα στα αγγεία, κιρσούς και φλεβίτιδα. Ενισχύουν την αιμάτωση των ματιών και του εγκεφάλου. Δρουν αντιθρομβωτικά και, σε αντίθεση με την ασπιρίνη, βοηθούν στην πρόληψη των ελκών και της γαστρεντερικής αιμορραγίας.

Έρευνα με τα Masquelier’s® Original OPCs σε σχέση με τα αγγεία και τις καρδιαγγειακές επιπλοκές

Η έρευνα διεξήχθη στην Ολλανδία υπό την επίβλεψη του Δρ Jan Andries. Δημοσιεύτηκε στο Center for Cellular Architecture and Dynamics Department of the University of Utrecht.

H έρευνα ασχολήθηκε με τα Masquelier’s® Original OPCs, ένα τιτλοδοτημένο εκχύλισμα φλαβονοειδών που απομονώθηκαν από τα κουκούτσια μιας συγκεκριμένης ποικιλίας σταφυλιών. Στόχευσε στην κατανόηση των τρόπων που τα Masquelier’s® Original OPCs προστατεύουν το αγγειακό τοίχωμα, κι ενδεχομένως μειώνουν τον κίνδυνο αγγειακών διαταραχών και καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Η πρώτη φάση της έρευνας επιβεβαίωσε ότι τα OPCs είναι ικανά να προστατεύουν τα ενδοθηλιακά κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων από οξειδωτικές βλάβες και έτσι να μειώσουν τον κίνδυνο για ενδοθηλιακή δυσλειτουργία και αγγειακές διαταραχές. Η επόμενη έρευνα μελέτησε την προστασία που παρέχουν τα OPCs από την οξείδωση της LDL στο πλάσμα και την αλληλεπίδρασή τους με το αγγειακό τοίχωμα, έναν βασικό παράγοντα που προάγει τη φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και τις καρδιαγγειακές επιπλοκές. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, επειδή δείχνουν ότι τα OPCs, στα επίπεδα που βρισκόταν στην  κυκλοφορία του αίματος μετά την πρόσληψή τους από το στόμα, είναι όντως ικανά να προστατεύουν την LDL από την οξείδωση, ενώ φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικά από την βιταμίνη Ε.

Ο μηχανισμός δράσης των Masquelier’s® Original OPCs είναι η αποτελεσματική σάρωση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται τόσο στην υδατική μεταβολική φάση όσο και στη λιπιδική, προκαλώντας την οξείδωση της LDL και δημιουργώντας φλεγμονές.

Η συνάφεια των δεδομένων από τη μελέτη αυτή είναι προφανής. Η αθηροσκλήρωση, η φθορά και η λειτουργική βλάβη των τοιχωμάτων των αρτηριών μας, είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος η οποία αποτελεί την κύρια αιτία νοσηρότητας, αναπηρίας και σωματικής βλάβης στο δυτικό κόσμο. Οι αγγειακές φλεγμονώδεις διαταραχές μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε στηθάγχη, εμφράγματα και πολλά άλλα θανατηφόρα νοσήματα, ακρωτηριασμούς, κινητικές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, ισχαιμικό επεισόδιο (TIA), αμφιβληστροειδοπάθεια (κακή όραση) και φλεβίτιδα. Επιπλέον, οι επιπλοκές στα αγγεία αποτελούν τη μεγαλύτερη παρενέργεια του διαβήτη.

Οι ελεύθερες ρίζες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση των αγγειακών φλεγμονωδών διεργασιών, αφού το έναυσμα για την αγγειακή φλεγμονή είναι η οξείδωση του πλάσματος λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL). Το συγκεκριμένο προϊόν έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), έδειξε ότι, σε συγκεντρώσεις βιολογικά σχετικές με τον ανθρώπινο οργανισμό, οι φλαβονοειδείς ενώσεις Masquelier’s® Original OPCs είναι ένας σημαντικός διατροφικός παράγοντας που μειώνει την εμφάνιση των φλεγμονωδών αντιδράσεων οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πολλές καρδιαγγειακές επιπλοκές. Εάν μπορούμε να προστατεύσουμε τη χοληστερόλη (LDL) από την οξείδωση, μειώνουμε τις φλεγμονώδεις αποκρίσεις του σώματος και αυξάνουμε τις πιθανότητες ενός υγιούς μέλλοντος για το αγγειακό μας σύστημα.

Επιπρόσθετα, τα OPCs εμποδίζουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων του αίματος, και βελτιώνουν την απορρόφηση της βιταμίνης C. Αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου, της ελαστίνης και άλλων ενώσεων που αποτελούν τη βάση των υγιών τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, της επιδερμίδας και των συνδετικών ιστών. Τα OPCs προσκολλώνται στο κολλαγόνο, όπου μπλοκάρουν τις βλαπτικές συνέπειες των αποσυνθετικών ενζύμων, όπως η κολλαγενάση. Βοηθούν στον σχηματισμό των γεφυρών υδρογόνου, που συγκρατούν συνεκτικά τα νήματα του κολλαγόνου μεταξύ τους.

Τα OPCs και τα φλαβονοειδή που προέρχονται από εκχύλισμα μύρτιλλου μπορούν να δράσουν γρήγορα στην επισκευή και την αναγέννηση των διαρρηγμένων τριχοειδών (ευρυαγγείες) και των αιμοφόρων αγγείων ενώ εμποδίζουν την εναπόθεση της αθηρωματικής πλάκας. Ενισχύουν πραγματικά τις φλέβες που ταλαιπωρούνται από φλεβίτιδα και αποκαθιστούν την ελαστικότητα τους. Βοηθούν στη θεραπεία των κιρσών και συμβάλλουν στη μείωση του πόνου, την αίσθηση καψίματος, της φαγούρας και της διάτασης των φλεβών. Μειώνουν το οίδημα, γεγονός ευεργετικό για άτομα που πάσχουν από υψηλή πίεση του αίματος, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και αθλητικούς τραυματισμούς. Τα OPCs έχουν επίσης αποδειχθεί ευεργετικά για τη θεραπεία της κούρασης των ματιών, τη νυχτερινή τύφλωση, τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, τον καρκίνο, την αρθρίτιδα, το άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα, τις αλλεργίες, τη ρινορραγία και την ουλίτιδα.

Δρουν αντιθρομβωτικά και σε αντίθεση με την ασπιρίνη, οι ενώσεις αυτές βοηθούν στην πρόληψη των ελκών και της γαστρεντερικής αιμορραγίας αντί να τα προκαλούν.

Το Beyond Grape Seed περιέχει τα αυθεντικά Masquelier’s® Original OPCs και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό

Το Beyond Grape Seed περιέχει τα αυθεντικά Masquelier’s® Original OPCs και πρόσθετα φλαβονοειδή από cranberries και μύρτιλλα.

– Είναι 20 φορές πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό από τη βιταμίνη C και 50 φορές πιο ισχυρό από τη βιταμίνη Ε

– Προστατεύει το γενετικό μας υλικό από τη γήρανση που προκαλούν το οξυγόνο, ο ήλιος κι η ηλικία και δρα σαν καλλυντικό «από μέσα»

– Ενισχύει το κυκλοφορικό και προστατεύει στο σύνολό τους τα αγγεία του σώματος

– Ανακουφίζει από πόνους και οιδήματα που προκαλούν οι ευρυαγγείες και οι αδύναμες φλέβες των ποδιών

– Εμποδίζει την εναπόθεση χοληστερίνης και το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας

– Είναι ευεργετικό για την όραση

– Τα συμπυκνωμένα cranberries βοηθούν στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share