Όσο μεγαλώνουμε, τόσο χάνουμε φιλικά βακτήρια.

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο χάνουμε φιλικά βακτήρια.
2,5 λεπτά

Οι μεγαλύτεροι ενήλικες χρειάζονται συμπλήρωση προβιοτικών

Είναι γνωστή πλέον η σπουδαιότητα των προβιοτικών για την ανθρώπινη υγεία από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής μας. Πληθώρα μελετών επιβεβαιώνουν τους πολλαπλούς ρόλους τους, επισημαίνουν όμως ταυτόχρονα τον αυξανόμενο ρυθμό ελάττωσης του πληθυσμού των φιλικών βακτηρίων στον οργανισμό μας λόγω γήρανσης ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 55 ετών. Όπως είναι επόμενο, αν δεν υπάρξει συμπλήρωση του ελλείποντος προβιοτικού πληθυσμού, μπορεί να προκύψουν προβλήματα όσο μεγαλώνουμε στην υγιή λειτουργία του πεπτικού ή και ευρύτερα στον οργανισμό μας.

Μελέτη για του πολλαπλούς ρόλους των προβιοτικών στους ηλικιωμένους

Μια τέτοια σχετική μελέτη Probiotics and prebiotics in the elderly by J.M.T. Hamilton-Miller, Professor in Department of Medical Microbiology, Royal Free and University College Medical School, London, UK; j.hamilton-millerrfc.ucl.ac.uk αναφέρει«…Τα προβιοτικά έχουν αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές ότι είναι αποτελεσματικά σε μια ευρεία ποικιλία συνθηκών. Παρόλο που οι μελέτες αυτές δεν αφορούν πάντα ειδικά τα ηλικιωμένα άτομα, είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα ισχύουν ιδιαίτερα για αυτή την ομάδα. Μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα είναι ότι τα προβιοτικά μπορεί να έχουν κάποιο ρόλο στην πρόληψη της κακοήθειας.

Οι μελέτες in vitro και σε ζώα υποδεικνύουν διάφορες πιθανές αντικαρκινογόνες δράσεις, ενδεχομένως τροποποιώντας τα ένζυμα των κοπράνων, έτσι ώστε η παραγωγή πιθανών καρκινογόνων ουσιών, όπως νιτρώδεις και αζω-ενώσεις, να ελαχιστοποιείται. Η δράση των προβιοτικών στην αύξηση της δραστικότητας των ΝΚ (Natural Killer) κυττάρων, των οποίων οι στόχοι περιλαμβάνουν καρκινικά κύτταρα, μπορεί επίσης να έχει ρόλο στην πρόληψη της ανάπτυξης καρκίνων. Υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας από τις επιδημιολογικές μελέτες, μερικές από τις οποίες δείχνουν μικρότερη συχνότητα εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου που συνδέονται με την τακτική κατανάλωση ζυμωμένων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας υποδηλώνει ότι τρία προβλήματα που είναι κοινά στους ηλικιωμένους, δηλαδή ο υποσιτισμός, η δυσκοιλιότητα και η μειωμένη αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού που οδηγεί σε μειωμένη ικανότητα αντοχής στη μόλυνση και τη φλεγμονή, μπορούν να επηρεαστούν ευεργετικά από τα κατάλληλα προβιοτικά. Περαιτέρω έρευνα είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό των μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων και των πλέον κατάλληλων προβιοτικών στελεχών.»

Συμπέρασμα

Είναι προφανές ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικες είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στους παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την εντερική τους υγεία, όπως αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό, φλεγμονές, λήψη φαρμάκων κ.ά. Η προσθήκη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των καλών βακτηρίων, διατηρώντας την ισορροπία με τα “κακά” βακτήρια και βοηθώντας φυσικά στη διατήρηση μιας υγιούς μικροχλωρίδας.

Δείτε πώς επιλέγουμε το προβιοτικό που θα εμπιστευτούμε ώστε να πάρουμε το μέγιστο όφελος, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Το Senior’s Probiotic της Flora

Γι’ αυτό το λόγο η Flora έχει σχεδιάσει ένα διαφορετικό μείγμα προβιοτικών, το Senior’s Probiotic, για να ενισχύσει  τη φυσιολογική εντερική μικροχλωρίδα των ενηλίκων μετά τα 55. Η συγκεκριμένη φόρμουλα δίνει έμφαση στις καλλιέργειες  που είναι απαραίτητες για τις μεγαλύτερες ηλικίες και η συστηματική λήψη βελτιώνει τις ανοσολογικές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες του οργανισμού των ηλικιωμένων.

Οι μεγαλύτεροι ενήλικες χρειάζονται πολλά μπιφιδοβακτήρια για καλύτερη εντερική υγεία. Τα μπιφιδοβακτήρια εξελίσσονται σύμφωνα με την ηλικία και μειώνονται προοδευτικά όσο μεγαλώνουμε και προς το τέλος της ζωής μας.

Η δράση του Senior’s Probiotic

Το  Senior’s Probiotic περιέχει το κατάλληλο μίγμα από καλλιέργειες ειδικά προορισμένες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το παχύ έντερο, βακτηριακές  λοιμώξεις, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, έλλειψη βιταμινών Β κ.ά., οι οποίες:

  • Βελτιώνουν την πέψη
  • Προάγουν την ομαλή κινητικότητα του παχέος εντέρου και βοηθούν σε καταστάσεις ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδας, δυσκοιλιότητας ή διάρροιας και τροφικών δυσανεξιών
  • Μειώνουν τα συμπτώματα της ευαισθησίας στη λακτόζη
  • Βοηθούν στη σύνθεση του συμπλέγματος των βιταμινών Β
  • Δρουν ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις, τις ανώμαλες κυτταρικές διαιρέσεις και βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την αντίσταση του οργανισμού σε φλεγμονές
  • Χωρίς γλουτένη + Κατάλληλο για χορτοφάγους + Ανεπεξέργαστο

Δείτε όλη τη σειρά των προβιοτικών της Flora για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share