Όμορφο δέρμα για πάντα με έλαιο Νυχτολούλουδου!

Όμορφο δέρμα Νυχτολούλουδου
3 λεπτά

Θέλω υπέροχο, απαλό, όμορφο και υγιές δέρμα που λάμπει με ή χωρίς μακιγιάζ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γήρανση, θέλω απλώς να γεράσω καλά. Όταν το δέρμα μου είναι ευερέθιστο, αυτό καθρεφτίζεται στη διάθεσή μου. Το υπέροχο δέρμα με βοηθά να νιώθω υπέροχα.

Εάν είστε σαν εμένα, έχετε δοκιμάσει συμβουλές όπως το πολύ νερό, ο ποιοτικός ύπνος και η προσεγμένη διατροφή. Αυτές οι συμβουλές είναι μια αρχή, αλλά μπορεί να εξακολουθείτε να αγωνίζεστε με τη ξηροδερμία και την ευαισθησία, οπότε χρειάζεται μεγαλύτερη τεχνογνωσία για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Ως διατροφολόγος, ερευνητής και γυναίκα άνω των 40 ετών, έχω έντονο ενδιαφέρον να μάθω με τι τρόπους μπορώ να μεταμορφώσω το δέρμα μου. Αν έχετε τις ίδιες ανησυχίες  μπορείτε απλά να διαβάσετε τα αποτελέσματα της έρευνάς μου.

Επίπεδο 1 – Βασικά λιπαρά

Τρώτε υγιεινά λιπαρά. Το απαλό, λείο, υγιές, όμορφο δέρμα απαιτεί υγιεινά λιπαρά. Γιατί; Τα λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά το απαιτούν για την απορρόφησή τους.

Ενώ τα ανθυγιεινά και κατεστραμμένα λιπαρά συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος1, τα έλαια από λινάρι, ελιά, το αβοκάντο και τα μεσαίας αλυσίδας τριγλυκερίδια (MCT oils), βοηθούν την επιδερμίδα να απορροφά θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, D, E και K.

Επίπεδο 2 – Πρωταρχικά θρεπτικά συστατικά

Κατανοήστε πώς λειτουργούν τα θρεπτικά συστατικά στην υγεία του δέρματος. Τα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η βιταμίνη Ε, συνεργάζονται μεταξύ τους για να βοηθήσουν το σώμα σας να παράξει κολλαγόνο, ένζυμα, DGLA και προσταγλανδίνες, να μειώσουν τη φλεγμονή του δέρματος και την ευερεθιστότητα. Επίσης, βοηθούν στην πλήρη αξιοποίηση δυο σημαντικών και για τη επιδερμίδα  λιπαρών οξέων το LA και το GLA.

Τι να πάρετε: Το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη C και οι βιταμίνες Β παρέχουν υποστήριξη δέρματος.

Επίπεδο 3 – Εκκινήστε την επιχείρηση όμορφη επιδερμίδα

Αυξήστε την ποσότητα συγκεκριμένων λιπαρών στη διατροφή σας. Για όμορφο δέρμα χρειαζόμαστε τα δύο λιπαρά οξέα που αναφέραμε προηγουμένως, το GLA (γάμμα λινολενικό οξύ ) και το LA (Λινολεϊκό οξύ).

Το GLA έχει ως ιδιότητα να ενισχύει την υγρασία, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα5 με αποτέλεσμα ένα δέρμα λείο, που δεν είναι στεγνό ή λεπτό. Το GLA βοηθάει το ξηρό, χαλαρό δέρμα και  μειώνει αποτελεσματικά τα συμπτώματα δερματίτιδας, εκζέματος, ψωρίασης, ακμής και την ερυθρότητα λόγω της ακτινοβολίας UV. Το GLA είναι πολύ σημαντικό και ορισμένα όργανα του οργανισμού μπορούν να το παράξουν. Αδιαμφισβήτητα, το δέρμα δεν το κάνει. Για να έχετε πλούσιο σε GLA δέρμα, πρέπει να το καταναλώσετε.

Η πρόσληψη LA συσχετίζεται με την καλύτερη εμφάνιση του δέρματος1 – δείχνει λιγότερο ζαρωμένο και ξηρό, με λιγότερες λεπτές γραμμές και μεγαλύτερη πυκνότητα. Το LA είναι επίσης σημαντικό για τη λειτουργία φραγμού του δέρματός μας2. Η λειτουργία του φραγμού είναι αυτή που κρατά όλο το νερό που πίνουμε στην επιδερμίδα μας. Προστατεύει από στοιχεία όπως ο ήλιος, ο άνεμος, η ρύπανση και οι ερεθιστικές ουσίες και μειώνει τις συνέπειες της γήρανσης.

Η ταυτόχρονη πρόσληψη των δυο αυτών λιπαρών είναι σημαντική. Για να επιτύχετε τα βέλτιστα επίπεδα GLA στο σώμα σας, θα χρειαστείτε και το LA! Εάν δεν καταναλώνετε LA, θα εξαντλήσετε το GLA.

Τι να πάρετε: Συμπληρώστε τον οργανισμό σας με λιπαρά οξέα και συγκεκριμένα λαμβάνετε τόσο GLA όσο και LA λιπαρά οξέα που τρέφουν το όμορφο δέρμα, από μια πηγή όπως το έλαιο νυχτολούλουδου. Παρόλο που η ελιά και το αβοκάντο είναι υγιεινά λιπαρά, δεν παρέχουν αυτά τα λιπαρά οξέα. Η λήψη του GLA και του LA από το έλαιο νυχτολούλουδου – Evening Primrose Oil (EPO)- μπορεί να αναγεννήσει το δέρμα, να καταπολεμήσει τον ερεθισμό, την εμφάνιση της γήρανσης και άλλες παθογένειες του δέρματος4. Το Evening Primrose Oil (EPO) από κίτρινο αγριολούλουδο είναι μια πηγή GLA και LA. Δείχνει ότι βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων3 και βελτιώνει το έκζεμα3.

Το Udo’s oil 3.6.9 της Flora περιέχει εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό έλαιο νυχτολούλουδου, μαζί με βιολογικά έλαια από λινάρι, σουσάμι φύτρες ρυζιού και βρώμης κ.ά., ώστε να αποδίδει μια ισορροπία σε Ω3 και Ω6 2:1 και να είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση.

Επίπεδο 4: Ποσότητα ανάλογη των συνθηκών και της ηλικίας

Καταναλώστε τη σωστή ποσότητα LA και GLA. Δεν χρειάζονται όλοι την ίδια ποσότητα. Oι άνδρες διαφέρουν με τις γυναίκες σε σχέση με το δέρμα και ο βαθμός γήρανσης της επιδερμίδας είναι διαφορετικός. Το δέρμα των ανδρών τείνει να είναι σταθερό κατά τη διάρκεια της ζωής, αλλά οι γυναίκες έχουν μια τεράστια πτώση στην παραγωγή κολλαγόνου που ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών, οδηγώντας την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τα νύχια να γίνουν αδύναμα, ξηρά, εύθραυστα ή λιγότερο ανθεκτικά. Οι γυναίκες στην περιεμμηνόπαυση αρχίζουν να έχουν τεράστια πτώση στα λιπαρά οξέα και οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση δε μπορούν να σχηματίσουν πλέον το GLA λιπαρό οξύ από άλλες διατροφικές πηγές, παρά μόνο το χρειάζονται αυτούσιο!

Τώρα που μπορείτε να επιλέξετε πώς θα τροφοδοτήσετε την επιδερμίδα σας, δώστε της λίγο χρόνο, λάβετε τα σωστά λιπαρά οξέα κι αυτά θα αλλάξουν τη σύνθεση των λιπαρών οξέων της επιδερμίδας σημαντικά. Έτσι θα αποκτήσετε ένα όμορφο δέρμα και το καλύτερο πρόσωπο σας θα βγει προς τα έξω!

Dana Green Remedios
  1. Dietary nutrient intakes and skin-aging appearance among middle-aged American women. Maeve C Cosgrove, Oscar H Franco, Stewart P Granger, Peter G Murray, Andrew E Mayes. https://academic.oup.com/ajcn/article/86/4/1225/4649573
  2. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Tzu-Kai Lin, 1 Lily Zhong,2,* and Juan Luis Santiago3,* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/
  3. Discovering the link between nutrition and skin aging. Silke K. Schagen, 1, † Vasiliki A. Zampeli, 1, 2, † Evgenia Makrantonaki, 1, 2 and Christos C. Zouboulis1,*  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/
  4. Evening Primrose (Oenothera biennis) Biological Activity Dependent on Chemical Composition. Magdalena Timoszuk, Katarzyna Bielawska, and Elżbieta Skrzydlewska*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6116039/
  5. Systemic evening primrose oil improves the biophysical skin parameters of healthy adults. Muggli R. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18492193

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share