Ω 3 και Ω 6 λιπαρά: Χρειαζόμαστε και τα 2;

Ω 3 και Ω 6 λιπαρά οξέα
1.5 λεπτό

Η άποψη ότι χρειάζεται να λαμβάνουμε μόνο Ω 3 λιπαρά οξέα ενώ τα Ω 6 είναι βλαβερά ή περιττά, παραβλέπει 3 κρίσιμα στοιχεία στην επιχειρηματολογία της:

  1. Τα περισσότερα από τα Ωμέγα-6 που έχουμε στη διατροφή μας είναι κατεστραμμένα

Τα Ω-6 λιπαρά προέρχονται από φυτικά έλαια. Όμως αυτά τα έλαια έχουν υποβληθεί σε μεγάλο βαθμό σε επεξεργασία με δραστικές χημικές ουσίες για να εξασφαλιστεί η μακρά διάρκεια ζωής τους. Αυτός ο «εξευγενισμός» που συνεπάγεται έκθεση σε θερμότητα, οξυγόνο και χημικές ουσίες καταστρέφουν τα Ω- 6 λιπαρά οξέα κι όχι μόνο δεν είναι πλέον ωφέλιμα αλλά γίνονται επιβλαβή για την υγεία. Τα κύτταρά μας δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα κατεστραμμένα Ω- 6 κι αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε συμπτώματα ανεπάρκειας σε Ω- 6, ιδιαίτερα αν παίρνουμε συμπληρώματα με πολλά Ω-3.

  1. Eίναι εύκολο να το παρακάνουμε με την πρόσληψη Ω-3 και τα Ω-6 να καταστούν ανεπαρκή στον οργανισμό μας

Πάρα πολλά Ω-3 μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια των Ω-6. Οι επιπτώσεις για την υγεία από την ανεπάρκεια σε Ω-6 μπορεί να είναι εξίσου δραματικές όσο και η ανεπάρκεια σε Ω-3.

  1. Xρειαζόμαστε αρκετά κι από τα Ω-3 & τα Ω-6 για καλή υγεία

Καθώς ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράξει μόνος του, απαιτείται η άμεση λήψη τους από τη διατροφή μας, σε αναλογία 1:1. Δεν είναι μόνο η αναλογία σημαντική, αλλά και οι ποσότητες των Ω-3 και Ω-6 που λαμβάνουμε.
Η δυτική διατροφή περιέχει πολύ λίγα  Ω3 και, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σχετικά λίγα άθικτα Ω6. Για τη βέλτιστη υγεία, είναι σημαντικό για μας, να αυξήσουμε την πρόσληψη των Ω3 και να αλλάξουμε την πρόσληψη κατεστραμμένων Ω6 με ανεπεξέργαστα και άθικτα Ω6. Πράγματι, αν αυξήσουμε την ποσότητα των Ω3 θα χρειαστεί να αυξήσουμε και τα Ω6, ώστε να μην οδηγηθούμε σε ανεπάρκεια.

Πολυβραβευμένο Udo’s Oil Blend: πρόσληψη ιδανικής αναλογίας Ωμέγα 3 – 6

Ο πρωτοπόρος στην έρευνα της διατροφικής αξίας των ελαίων και των λιπαρών οξέων Udo Erasmus, προτείνει μια πρόσθετη πρόσληψη καλής ποιότητας Ω3 και Ω6, σε αναλογία 2:1. με ταυτόχρονη μείωση των κατεστραμμένων Ω-6 εξευγενισμένων ελαίων που χρησιμοποιούμε.

Ο Udo ανέπτυξε το πολυ-βραβευμένο  Udo’s Oil Blend από σπόρους λιναριού, σουσαμιού, νυχτολούλουδου & ηλίανθου, έλαιο καρύδας, λεκιθίνη σόγιας, έλαια πίτουρων και φύτρων ρυζιού και βρώμης. Όλα μαζί αυτά δίνουν μια αναλογία 2:1 σε Ωμέγα 3 – 6, που όταν προστεθεί στην υπάρχουσα διατροφή μας, θα φέρει την αναλογία πιο κοντά στο ιδανικό 1:1, έτσι ώστε τα κύτταρα στο σώμα μας να μπορούν να λειτουργήσουν άριστα και να διασφαλίσουμε ότι δε θα αφήσουμε τους οργανισμούς μας ανεπαρκείς σε Ω-λιπαρά.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share