Ωμέγα λιπαρά και Αθλητισμός

Ωμέγα λιπαρά και Αθλητισμός
1.5 λεπτό

Τα Ωμέγα Λιπαρά Οξέα συμβάλλουν στην αθλητική απόδοση και έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό. Κάθε κύτταρο, ιστός, αδένας και όργανο εξαρτάται από την παρουσία των EFAs (Essential Fatty Acids – Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα). Αποτελούν το κύριο δομικό υλικό κάθε κυτταρικής μεμβράνης, είναι αναγκαία για την κυτταρική διαίρεση και ανάπτυξη και ρυθμίζουν τη ζωτική κυτταρική δραστηριότητα. Η παρουσία τους συμβάλλει στη βέλτιστη λειτουργία των κυττάρων και τον ενεργειακό μεταβολισμό.

Διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την ενέργεια και την αντοχή

Από όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα ωμέγα-3 είναι το υψηλότερο ενεργειακά μόριο. Τα αυξημένα σε καθημερινή λήψη ωμέγα-3 αυξάνουν τον ρυθμό οξείδωσης, την παραγωγή ενέργειας και τον μεταβολικό ρυθμό. Περισσότερη ενέργεια είναι τότε διαθέσιμη για κυτταρικές λειτουργίες και απόδοση.

Ωμέγα Λιπαρά και Πρωτεΐνες

Τα Ω-λιπαρά είναι αναγκαία για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Χωρίς αυτά, οι πρωτεΐνες μπορούν να είναι πολύ τοξικές. Αυτό αναδείχθηκε για πρώτη φορά σε μια μελέτη με πειραματόζωα στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι ερευνητές έβαλαν σκύλους σε καθεστώς ασιτίας για μερικές εβδομάδες και μετά τάισαν κάποιους μόνο πρωτεΐνες. Αυτοί πέθαιναν γρηγορότερα απ’ αυτούς που συνέχιζαν να μην τρώνε καθόλου! Με άλλα λόγια, η πρωτεΐνη ήταν τοξική για τους πεινασμένους σκύλους. Αλλά όταν τους έδωσαν τις ίδιες πρωτεΐνες με Ω-λιπαρά, οι σκύλοι ανάρρωναν πολύ γρήγορα από την ασιτία. Άνθρωποι σε δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες, δίαιτες μυϊκής ανάπτυξης ή χαμηλών λιπαρών ή λιποφοβικές μπορεί να εμπλακούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Όταν απουσιάζουν τα Ω-λιπαρά, οι πρωτεΐνες μπορούν να βλάψουν το ήπαρ, τους νεφρούς και άλλα εσωτερικά όργανα.

Udo’s Oil: Οργανικό /Αφομοιώσιμο / Χορτοφαγικό

Μετά από 20 χρόνια έρευνας, δύο διαφορετικές μελέτες μέτρησαν τα αποτελέσματα του Udo’s Oil στην απόδοση των αθλητών. Γνωρίζουμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός, όπως οι περισσότερες μηχανές, χρειάζεται «λάδι» για την βέλτιστη λειτουργικότητά του. Αθλητές σε όλο τον κόσμο αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη, βελτιωμένη αντοχή και ταχύτερη ανάκαμψη χρησιμοποιώντας το Udo’s Oil.

ag“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το λάδι ήταν το κλειδί για τη «μεταμόρφωση» στη φυσική μου κατάσταση. Φαίνεται ότι όσο περισσότερο λαμβάνω το λάδι, τόσο καλύτερα γίνονται τα πράγματα! Καθώς η φλεγμονή στον οργανισμό μου υποχωρεί, το σώμα μου συνεχίζει να βελτιώνεται. Είμαι απολύτως ο εαυτός μου και αυτή η προοπτική με συναρπάζει! Ο τρόπος που βγάζω τη δύναμή μου όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά ΑΥΞΗΘΗΚΕ, τα επίπεδα ενέργειάς μου είναι απίστευτα σταθερά και η αντοχή μου αυξήθηκε δραστικά”.

Antony Galvan – Ποδηλάτης Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share