Υγιεινό πρωτεϊνούχο μίλκσεϊκ μπανάνας

Υγιεινό πρωτεϊνούχο μίλκσεϊκ μπανάνας
5 λεπτά

Κάνετε μια υγιεινή στροφή στη γεύση με ένα μίλκσεϊκ με νόστιμη και κρεμώδη γεύση μπανάνας, πλούσιο σε προβιοτικά και πρωτεΐνες κι απαλλαγμένο από ραφιναρισμένη ζάχαρη, με μια έξτρα προσθήκη σε φυτικά ωμέγα-3 από το μίγμα Udo’s Oil 3·6·9!

Αν αγαπάτε την κρέμα μπανάνας αλλά δεν αισθάνεστε καλά με όλη τη ζάχαρη, τα λιπαρά και τις θερμίδες που τη συνοδεύουν, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για το σέικ πρωτεΐνης με κρέμα μπανάνας Healthy Nutty!

Εκτός από φρέσκια μπανάνα, αυτό το σέικ περιλαμβάνει συστατικά όπως ελληνικό γιαούρτι, σκόνη πρωτεΐνης, γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς ζάχαρη, καρύδια, εκχύλισμα βανίλιας και  το μίγμα Udo’s Oil 3·6·9 από τη Flora για ενίσχυση με υγιεινά φυτικά ωμέγα λιπαρά.

Αυτό το σέικ είναι εξίσου νόστιμο με το την κλασική εκδοχή, αλλά αρκετά υγιεινό για να το απολαμβάνετε κάθε μέρα! Χρησιμοποιήστε το ως χορταστικό πρωινό, ως το αγαπημένο σας σέικ πριν ή μετά την προπόνηση ή ακόμα και σαν ένα υγιεινό απογευματινό σνακ.

Χρειάζονται μόνο περίπου 5 λεπτά για να γίνει, ενώ μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε κάποια υλικά με άλλα που έχετε εύκαιρα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

-Μια παγωμένη μπανάνα

-Γάλα αμυγδάλου βανίλιας χωρίς ζάχαρη (ή βρώμης, σόγιας, καρύδας ή κάσιους)

-Ελληνικό γιαούρτι

-Πρωτεΐνη σε σκόνη βανίλιας

Udo’s Oil 3·6·9

-Βρώμη

-Καρύδια

-Εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε τις διατροφικές πληροφορίες και τα οφέλη για την υγεία αυτού του σέικ

Αυτό το ρόφημα πρωτεΐνης «Nutty Banana Cream» έχει εκπληκτική γεύση. Επειδή όμως χρησιμοποιούμε μόνο ολικά συστατικά, αυτό το σέικ είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη. Θα σας δώσει δύναμη στη διάρκεια της ημέρας σας, ενώ υποστηρίζει σωστά το σώμα σας!

Το υγιεινό ρόφημα πρωτεΐνης με κρέμα μπανάνας και ξηρούς καρπούς έχει:

Πρωτεΐνη

Ιδιαίτερα χορταστική, η πρωτεΐνη από το ελληνικό γιαούρτι και η σκόνη πρωτεΐνης μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να μην αισθάνεστε την ανάγκη να τσιμπολογήσετε πρόχειρο φαγητό αργότερα μέσα στην ημέρα. [1

Δεν είναι μόνο αυτό όμως! Η πρωτεΐνη είναι εξαιρετική για την οικοδόμηση μυών και την αποκατάσταση της άσκησης, ενώ σας βοηθά να κάψετε περισσότερο λίπος και να προάγετε έναν υγιή μεταβολισμό.* [2] Είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση υγιών μαλλιών, νυχιών και δέρματος.*

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

*Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση

Η μπανάνα σε αυτό το σέικ είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C (17% ΣΗΔ) και παρέχει βιταμίνη Β6 (22% ΣΗΔ) καθώς και μαγγάνιο (16% ΣΗΔ) και κάλιο (12% ΣΗΔ). [3]

Το ελληνικό γιαούρτι (7 oz.) έχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α (20% της ΣΗΔ), Β12 (43% της ΣΗΔ), Β2 (ριβοφλαβίνη, 35% της ΣΗΔ), φώσφορο (22% της ΣΗΔ), ασβέστιο (18% της ΣΗΔ) και σελήνιο (45% της ΣΗΔ). [4]

Η βρώμη (½ φλιτζάνι) είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1 (15,5% της ΣΗΔ) και Β5 (παντοθενικό οξύ 9% της ΣΗΔ) και μια ποικιλία μετάλλων, όπως μαγγάνιο (63% ΣΗΔ), χαλκό (17,6% ΣΗΔ), μαγνήσιο (13,3% ΣΗΔ), ψευδάργυρος (13% ΣΗΔ) και σίδηρος (10% ΣΗΔ). [5]

Αντιοξειδωτικά

Η βρώμη, τα καρύδια και οι μπανάνες σε αυτό το σέικ είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα.* Τα καρύδια περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτικά από τους άλλους αγαπημένους ξηρούς καρπούς και μπορεί να είναι έως και 15 φορές πιο ισχυρά από τη βιταμίνη Ε. [67]

Φυτικές ίνες

Οι μπανάνες και η βρώμη περιέχουν ένα είδος διαλυτής ίνας που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο που σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το ανθεκτικό άμυλο προάγει επίσης τα υγιή επίπεδα χοληστερόλης και τροφοδοτεί τα υγιή βακτήρια στο έντερο μας.* [8]

Προβιοτικά

Μια τροφή που έχει υποστεί φυσική ζύμωση, το ελληνικό γιαούρτι είναι μια φυσική πηγή ζωντανών προβιοτικών, ενός φιλικού τύπου βακτηρίων που ζει στο πεπτικό μας σύστημα. Εκτός από την προαγωγή της υγείας του εντέρου και της υγιούς ανοσίας, τα προβιοτικά επίσης στην παραγωγή ορισμένων βιταμινών.* [9]

Απαραίτητα λιπαρά οξέα

Η τυπική δυτική δίαιτα μπορεί να παρέχει πολύ περισσότερα ωμέγα-6 από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. [10]

Τα υγιή για την καρδιά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα απαιτούνται για υγιείς κυτταρικές μεμβράνες και παραγωγή ενέργειας.* Προάγουν επίσης την ισορροπία των ορμονών ενώ βελτιώνουν το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τη διάθεσή μας.* Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών. * [11]

Το μίγμα Udo’s Oil 3·6·9

Μια φυτική φόρμουλα, το Udo’s Oil 3·6·9 Blend από τη Flora παρέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα (λίπη που πρέπει να λαμβάνουμε μέσω της διατροφής) στην τέλεια αναλογία 2:1, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουμε την απαραίτητη ενίσχυση με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρειάζεται το σώμα μας.

Το Udo’s Oil είναι ένα 100% φυτικό, υγιεινό μείγμα ελαίων που περιλαμβάνει βιολογικό λινάρι, σουσάμι και ηλιόσπορο. Έχει μια πλούσια, ξηρή και βουτυρώδη γεύση που είναι η τέλεια εναλλακτική λύση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για όσους δεν τρώνε ή δεν μπορούν να φάνε ψάρι. Είναι επίσης μια υπέροχη προσθήκη σε μια ποικιλία συνταγών.

Το Udo’s Oil 3·6·9 Blend παρέχει 6 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ανά μερίδα και είναι:

-Πιστοποιημένο βιολογικό

-Μη ΓΤΟ

-Χωρίς Γαλακτοκομικά και γλουτένη

-Αγνό και kosher

-Βιώσιμη πηγή

Πώς να φτιάξετε αυτό το υγιεινό ρόφημα πρωτεΐνης με κρέμα μπανάνας και ξηρούς καρπούς

Το να φτιάξεις αυτό το σέικ είναι τόσο εύκολο! Απλά ρίξτε τα πάντα στο μπλέντερ και επεξεργαστείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε σαντιγί σε αυτό το σέικ. Για να το διατηρήσετε υγιεινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έκδοση χωρίς ζάχαρη ή μια σαντιγί με βάση την καρύδα για μια φυτική επιλογή.

Μερικά ψίχουλα κράκερ Graham από πάνω θα σας κάνουν να νιώσετε ότι τρώτε αληθινή τάρτα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

• Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια ώριμη μπανάνα.

• Αυτό το σέικ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις μπανάνες που μαυρίζουν. Απλώς καταψύξτε τες και μετά χρησιμοποιήστε τις όποτε επιθυμείτε.

• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελληνικό γιαούρτι βανίλιας ή φυτικό γιαούρτι βανίλιας αντί για απλό ελληνικό γιαούρτι. Αυτό όμως θα αυξήσει τη γλυκύτητα και την τελική περιεκτικότητα σε ζάχαρη του σέικ.

• Μπορείτε να καταψύξετε τυχόν υπολείμματα. Τα αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο να ξεπαγώσουν.

• Για να έχετε περισσότερα χόρτα στη διατροφή σας, προσθέστε μια χούφτα σπανάκι για να ενισχύσετε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά αυτού του σέικ. Αυτό θα αλλάξει το χρώμα του τελικού σέικ, αλλά δεν θα επηρεάσει τη γεύση.

Υγιεινό καρυδάτο πρωτεϊνούχο σέικ με κρέμα μπανάνας

Αυτό το σέικ περιέχει περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη σκόνη πρωτεΐνης και το ελληνικό γιαούρτι που χρησιμοποιείτε. Για να γίνει αυτή η συνταγή φιλική προς τους vegan, χρησιμοποιήστε γιαούρτι φυτικής προέλευσης και σκόνη πρωτεΐνης.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 5 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 120ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

• 1 μέτρια παγωμένη μπανάνα

• 1/2 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι (με γιαούρτι καρύδας χωρίς γαλακτοκομικά)

• 1/4 φλιτζάνι βρώμη

• 1/2-1 μεζούρα σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας

• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού Udo’s Oil 3·6·9 Blend

• 1 κουταλιά της σούπας καρύδια

• ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

• σαντιγί καρύδας (προαιρετικά)

• 1 κράκερ Graham, θρυμματισμένο (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

1 – Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2- Ρίξτε σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια προσθέστε από πάνω σαντιγί από κρέμα καρύδας και κράκερ Graham/γκοφρέτα βανίλια ή τρίμματα μπισκότων αν θέλετε.

3 – Σερβίρετε και απολαύστε το Healthy Nutty Banana Cream Pie Protein Shake!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

• Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε μη ζαχαρούχο γάλα σας αρέσει από καρύδα, κάσιους, σόγια ή βρώμη.

• Εάν κάνετε οποιεσδήποτε αντικαταστάσεις, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τα συστατικά για τη γλυκύτητα.

• Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο πιο γλυκιά και τολμηρή θα είναι η γεύση της.

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share