Τρία βήματα για πιο νεανική επιδερμίδα!

Τρία βήματα για πιο νεανική επιδερμίδα!
3 λεπτά

Όσο περνάει ο χρόνος, παρατηρώ όλο και περισσότερο την επιδερμίδα μου, να έχει χάσει τη νεανική της εμφάνιση. Τα μάτια μου φαίνονται πιο πρησμένα μετά από μια νύχτα με λίγο ύπνο. Οι ρυτίδες μου είναι πιο αισθητές μετά από ένα δεύτερο ποτήρι κρασί. Το δέρμα μου δεν έχει την ελαστικότητα που είχε παλιά.

Είναι γεγονός. Όσο μεγαλώνουμε, η ποιότητα της επιδερμίδας μας υποβαθμίζεται.

Η διατροφή, η ενυδάτωση, η έκθεση στον ήλιο, η άσκηση που επιλέγουμε, η απώλεια ή η αύξηση βάρους και οι διατροφικές ανεπάρκειες αρχίζουν να αποτυπώνονται με ακρίβεια στο πρόσωπό μας.

Δεν θα ήταν καλύτερα αν η ηλικία μας φαινόταν πρώτα σε μια άλλη περιοχή του σώματός μας -όπως τα πέλματα των ποδιών μας;

Γιατί γερνάει το δέρμα;

Το δέρμα μας γερνάει γιατί γίνεται ξηρότερο, λεπτότερο και λιγότερο ελαστικό. Η παραγωγή κολλαγόνου παίζει τεράστιο ρόλο στην ελαστικότητα και την πυκνότητα της επιδερμίδας μας καθώς επιβραδύνεται με κάθε δεκαετία που περνάει. Κι αυτό σημαίνει  πως στα πενήντα μας, είναι πολύ χαμηλή ή ανύπαρκτη, αναγκάζοντας το δέρμα μας να χαλαρώσει και να ζαρώσει.

Τεχνητές θεραπείες

Πολλές θεραπείες ομορφιάς στα ιατρεία των δερματολόγων περιλαμβάνουν τη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα μας. Οι δαπανηρές και οδυνηρές θεραπείες όπως η θεραπεία με λέιζερ και τα χημικά πίλινγκ λειτουργούν, τραυματίζοντας το δέρμα μας, ώστε το σώμα μας αντιδρώντας, να αναγκαστεί να παράξει περισσότερο κολλαγόνο.

Η φυσική θεραπεία για πιο νεανική επιδερμίδα

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να αυξήσετε την πυκνότητα της επιδερμίδας σας να  και να παράξετε περισσότερο κολλαγόνο.

Βήμα 1 – Παράξτε περισσότερο κολλαγόνο με το Florasil

Το Florasil είναι μια πλούσια πηγή πυριτίου που προέρχεται από το φυσικό εργοστάσιο του φυτού Equisetum Arvense. Είναι αυτός ο τύπος διοξειδίου του πυριτίου που διατηρεί διασημότητες όπως ο Goldie Hawn και ο Joan Collins να φαίνονται σχεδόν αιώνια νέες.

Το Florasil παρέχει πυρίτιο στο σώμα, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό του κολλαγόνου στην πιο απορροφήσιμη μορφή του. Το FloraSil «γεμίζει» το δέρμα και βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας.

Κι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα όταν παίρνετε το Florasil: βοηθά τα μαλλιά, τα νύχια, τους τένοντες, τους χόνδρους, τα δόντια, ακόμα και τα οστά σας. Το πυρίτιο έχει κλινικά αποδειχθεί ότι ενισχύει τα οστά σας και ότι βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου – γι’ αυτό είναι πολύ περισσότερο από ένα συμπλήρωμα ομορφιάς!

Βήμα 2 – Μείνετε ενυδατωμένοι

Τα τελευταία χρόνια, έχω παρατηρήσει ότι το πρόσωπό μου είναι ηλικίας περίπου 5-10 ετών νεότερο, όταν απολαμβάνω ένα επιπλέον ποτήρι νερό ή δύο. Αυτό οφείλεται στην αφυδάτωση.

Επειδή πάντα πίνω πολύ νερό, βλέπω αυτές τις επιπλέον ρυτίδες μόνο όταν είμαι αφυδατωμένη. Αλλά πολλοί από εσάς μπορεί να είστε χρόνια αφυδατωμένοι και αυτό είναι γραμμένο σε όλο το πρόσωπό σας.

Επικεντρωθείτε στο να παραμένετε ενυδατωμένοι για μια ολόκληρη εβδομάδα και παρακολουθήστε το δέρμα σας να βελτιώνεται.

Η διατροφή σας, η υγρασία του δωματίου, το επίπεδο της φυσικής σας δραστηριότητας και το πόσο μιλάτε κατά τη διάρκεια της μιας μέρας θα επηρεάσουν την ποσότητα νερού που χρειάζεστε. Αντί να μετράτε ποτήρια νερό, προσέξτε τα ούρα σας. Είστε ενυδατωμένοι όταν τα ούρα σας έχουν ανοιχτό κίτρινο διαυγές χρώμα.

Βήμα 3 – Ενυδατώστε από μέσα προς τα έξω με υγιεινά λιπαρά

Μια συνολική υγιεινή διατροφή δίνει στο δέρμα σας μια όμορφη λάμψη, και τα καλά λιπαρά είναι το κλειδί.

Το ξηρό δέρμα που χρειάζεται πολλή ενυδατική κρέμα ουρλιάζει για περισσότερα λιπαρά στη διατροφή σας. Τα μάτια, τα μαλλιά, τα νύχια και οι αρθρώσεις σας θα είναι πιο ευτυχισμένα με περισσότερα καλά λιπαρά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού – 1 κουταλιά της σούπας Udo’s Oil στο γεύμα σας για να ξεκινήσετε και αυξήστε εάν είναι απαραίτητο. Το Udo’s Oil είναι ένα μίγμα από Ω-λιπαρά που προέρχονται από λιναρόσπορο, νυχτολούλουδο, καρύδα, σουσάμι κ.ά. οργανικούς σπόρους.

Άλλα παραδείγματα υγιεινών λιπαρών είναι το έλαιο νυχτολούλουδου, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το παρθένο λάδι καρύδας και τα μη επεξεργασμένα φυτικά λίπη. Απολαύστε τα μέχρι το δέρμα σας να λάμψει.

Το δέρμα σας είναι μια αντανάκλαση της υγείας σας, τρώτε λοιπόν καλά, πίνετε πολύ νερό και πάρτε λίγο διοξείδιο του πυριτίου για όμορφο, λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Lisa Kilgour

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share