Το Ανώτατο Επίπεδο Ποιότητας στα Προβιοτικά !!!

Τι προσφέρουν τα συμπληρώματα προβιοτικών;

Εκτεταμένες επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει τη σπουδαιότητα των προβιοτικών συμπληρωμάτων:

  • Προάγουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού
  • Παράγουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά
  • Βελτιώνουν τη διαθρεπτική απορρόφηση των βιταμινών, των μετάλλων και των αμινοξέων και συνθέτουν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του νευρικού συστήματος
  • Μειώνουν τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια (ακόμα και τη βρεφική ή αυτή που προκαλείται από αντιβιώσεις και ταξίδια)
  • Προλαμβάνουν τροφικές δηλητηριάσεις

Παράγουν ουσίες που συμβάλλουν:

  • Στη μείωση της χοληστερόλης και τη ρύθμιση του σακχάρου
  • Στην καλή ποιότητα της επιδερμίδας
  • Στη διατήρηση της υγείας των οστών

Τα προβιοτικά συστήνονται ευρύτατα στις περιπτώσεις μολύνσεων από μύκητες και βακτήρια όπως π.χ. η Candida, επειδή εγκαθιστούν μεγάλους υγιείς πληθυσμούς φιλικών βακτηρίων που ανταγωνίζονται τους παθογόνους για να επικρατήσουν.

Τα προβιοτικά είναι επίσης απαραίτητα για την πρόληψη και θεραπεία στις άφθες (του στόματος), τις μυκητιάσεις των ποδιών (πόδι του αθλητή), τις κολπικές μυκητιάσεις και την ακμή.

Udo’s Choice: Το Ανώτατο Επίπεδο ποιότητας στην παρασκευή τους

Τα συμπληρώματα προβιοτικών για να έχουν αποτελεσματικότητα, πρέπει να είναι διασφαλισμένο αφενός, ότι τα περιεχόμενα βακτήρια παραμένουν ζωντανά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και αφετέρου ότι θα γίνουν ενεργά μόνο όταν εισέλθουν στον οργανισμό μας και βρουν την κατάλληλη θερμοκρασία, υγρασία και τροφή, οπότε εγκαθίστανται και πολλαπλασιάζονται. Γι αυτό και ο τρόπος παρασκευής τους είναι πολύ σημαντικός.

Η διαδικασία παρασκευής είναι θεωρητικά απλή και ταυτόχρονα σύνθετη στην εφαρμογή της. Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία των ειδικών επιστημόνων, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προβιοτικών της FLORA, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή της υψηλότερης δυνατής στανταρισμένης συγκέντρωσης προβιοτικών.

Καλλιέργεια & ζύμωση

Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε ένα ειδικό μέσο καλλιέργειας και αύξησης όγκου, μέχρι να μεταβούν στη ζύμωση. Η καλλιέργεια προβιοτικών που προκύπτει, από διαυγής γίνεται θολή λόγω της βακτηριακής αναπαραγωγής.

Φιλτράρισμα

Μόλις η ζύμωση έχει ολοκληρωθεί, η καλλιέργεια συμπυκνώνεται για να μειωθεί σε όγκο και να προστατευτεί ζωντανή μέχρι την επόμενη περίπλοκη φάση επεξεργασίας, με την προσθήκη «κρυοπροστατευτικών».

Λυοφιλοποίηση(αφυδάτωση σε συνθήκες κατάψυξης)

Η συμπυκνωμένη βακτηριακή καλλιέργεια καταψύχεται στους – 40oC. Έπειτα, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξάχνωση, ο πάγος μετατρέπεται σε ατμό, παράγοντας μια συμπαγή κρούστα έτοιμη για κονιορτοποίηση (άλεσμα).

Κονιορτοποίηση

Στη συνέχεια η κρούστα αλέθεται προσεκτικά σε λεπτή πούδρα που περιέχει υψηλή βακτηριακή συγκέντρωση. Αυτή είναι πλέον η καθαρή καλλιέργεια.

Ανάμειξη

Η καθαρή καλλιέργεια αναμειγνύεται με φυσικές συσσωματικές ουσίες για να καταστήσει δυνατή την επακόλουθη φάση της τοποθέτησης σε κάψουλες.

Συσκευασία

Η Flora χρησιμοποιεί κάψουλες κατάλληλες για χορτοφάγους που, εξαιτίας της πολύ χαμηλής υγρασίας τους, επιμηκύνουν το χρόνο ζωής των ευαίσθητων στην υγρασία προβιοτικών. Αποκλειστικά γυάλινες σκούρες, ανακυκλώσιμες, μη-αντιδρώσες, κεχριμπαρένιες φιάλες διασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του προϊόντος.

Διατήρηση

Τα προϊόντα διατηρούνται αποκλειστικά στο ψυγείο, ώστε να μην υπάρχει η συνθήκη της υψηλής θερμοκρασίας, που ευνοεί την ανάπτυξη της καλλιέργειας κι έχει σαν αποτέλεσμα την απόπτωση (θάνατο) των φιλικών βακτηρίων. Για όλους του παραπάνω λόγους είναι εγγυημένος ο αριθμός των ζώντων βακτηρίων κατά την παραγωγή και κατά τη λήξη τους και αναγράφεται στην ετικέτα του κάθε προϊόντος.

 

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mai στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

Share