Το Ανοσοποιητικό δείχνει την υποτροπή του καρκίνου!

Μια νέα ανακάλυψη για την υποτροπή του καρκίνου ανοίγει τον δρόμο για νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λιντς ανακάλυψαν ότι η λύση για τον έγκαιρο εντοπισμό των καρκινικών όγκων, όταν επιστρέφει η ασθένεια. βρίσκεται στις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τους νέους όγκους που σχηματίζονται παρουσιάζει μια συγκεκριμένη εικόνα.
Οι επιστήμονες κατέληξαν σ' αυτό το συμπέρασμα έπειτα από έρευνα σε ποντίκια, κατά την οποία οι μεταβολές που γίνονταν στο αίμα τους έδειχναν ότι οι όγκοι επέστρεφαν. Το γεγονός αυτό προκαλούσε στο ανοσοποιητικό μια φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία αποτελούσε ένδειξη για την ύπαρξη κάποιου προβλήματος στον οργανισμό.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακάλυψη αυτή θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της αιτίας που κάνει κάποιους τύπους καρκίνου να βρίσκονται σε αδράνεια για αρκετά χρόνια, προτού επιστρέψουν με πιο επιθετική μορφή.
Επίσης, ο έγκαιρος εντοπισμός τους θα αυξήσει τις πιθανότητες της καταπολέμησης της ασθένειας, ενώ είναι απαραίτητο να γίνεται επειδή μπορεί τα καρκινικά κύτταρα να έχουν αναπτύξει αντίσταση στο ανοσοποιητικό και στις θεραπείες που περιόρισαν τον αρχικό καρκίνο.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον καθηγητή Alan Melcher, «οι υποτροπές εξελίσσονται με τον χρόνο και μπορεί να αποφύγουν τις επιθέσεις του ανοσοποιητικού», ωστόσο όταν οι ειδικοί καταφέρουν να κατανοήσουν καλύτερα τον μηχανισμό της υποτροπής, θα μπορέσουν να αναπτύξουν μια μέθοδο που θα εντοπίζει εγκαίρως όλες τις υποτροπές σε κάθε μορφή της ασθένειας, ώστε να προλαμβάνονται.
Η επιστημονική έκθεση δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine.
 
Πηγή : naftemporiki.gr 

Σχετικά Νέα

Share