Τι σχέση έχει το DHA με τη γνωστική λειτουργία;

DHA γνωστική λειτουργία
1,5 λεπτό

Το EPA και το DHA είναι παράγωγα των Ω3 λιπαρών οξέων και παίζουν πολυπαραγοντικό ρόλο στην υγεία μας. Είναι σημαντικά για την καρδιά, τον εγκέφαλο, τις αρθρώσεις, την επιδερμίδα, τη διάθεση, την αντιφλεγμονώδη δράση τους, την ορμονική λειτουργία κ.ά..

Τα Ω3-λιπαρά στο έλαιο των Krills είναι συνδεμένα σε φωσφολιπίδια

Τα krills, τα οποία μοιάζουν με μικρές γαρίδες, ζουν κυρίως στην Ανταρκτική και είναι μια πλούσια, καθαρή και αειφορική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων – EPA και DHA. Τα EPA και DHA στα krills είναι συνδεμένα με φωσφολιπίδια -ένα συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών- γι’ αυτό και απορροφώνται κατά 45% περισσότερο από ότι αυτά των ιχθυελαίων και δεν αφήνουν μυρωδιά ψαρίλας.

Αντίθετα, τα Ω-λιπαρά στα ψάρια είναι συνδεμένα με τριγλυκερίδια και, λόγω της αργής απορρόφησής τους, νιώθουμε τη μυρωδιά της ψαρίλας στο στομάχι μας ή στον ιδρώτα μας.

To συνδεμένο με φωσφολιπίδια DHA είναι σημαντικό για τον εγκέφαλο

Τι δείχνει η έρευνα των Muldoon MF1, Ryan CM, Sheu L, Yao JK, Conklin SM, Manuck SB:

Τα υπάρχοντα στοιχεία συνδέουν τη λήψη Ω-3 λιπαρών οξέων με καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και μείωση του κινδύνου για γνωστικές διαταραχές στην υπόλοιπη ζωή. Σε αυτή την έρευνα, εξετάστηκαν πιθανές συσχετίσεις μεταξύ των Ω3 λιπαρών οξέων που είναι συνδεμένα με φωσφολιπίδια και την καλή γνωστική λειτουργία σε ενήλικες μέσης ηλικίας. Οι συμμετέχοντες ήταν 280 εθελοντές ηλικίας μεταξύ 35 και 54 ετών, χωρίς σημαντικές νευροψυχιατρικές διαταραχές. Οι διαιτητικοί βιοδείκτες ήταν τα παράγωγα των Ω3 λιπαρών: το α-λινολενικό οξύ (ALA), το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το εικοσιδυοεξενοϊκό οξύ (DHA) συνδεμένα σε φωσφολιπίδια. Πέντε διαστάσεις της γνωστικής λειτουργίας αξιολογήθηκαν με μια νευρο-ψυχολογική εξέταση διάρκειας 75 λεπτών. Η μεγαλύτερη ποσοτικά λήψη DHA συσχετίστηκε με την καλύτερη απόδοση στη μη λεκτική λογική, την πνευματική ευελιξία, τη μνήμη και το λεξιλόγιο (P <or = 0,05). Μεταξύ των τριών Ωμέγα- 3 λιπαρών, το DHA συνδέεται με τις κύριες πτυχές της γνωστικής απόδοσης σε υγιείς ενήλικες <55 ετών. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το DHA σχετίζεται με την υγεία του εγκεφάλου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Το O-Krill 3 Brain Support

Το O-Krill 3 Brain Support είναι μια φόρμουλα για την υγεία του εγκεφάλου, την πνευματική και την ψυχική υγεία.

Περιέχει Ω3 λιπαρά – EPA και DHA – από krills, είναι εμπλουτισμένο με DHA από άλγη, κουρκουμίνη (στην πατενταρισμένη μορφή CurcuWIN® που είναι 46 φορές πιο απορροφήσιμη από την απλή κουρκουμίνη) κι ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β.

Συμβάλλει σε:

√ Καλή εγκεφαλική λειτουργία.

√ Πνευματική και νοητική απόδοση.

√ Ψυχική υγεία.

√ Υγιή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

√ Φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και των θηλαζόντων βρεφών μέσω της πρόσληψης από τη μητέρα.

Επικαιροποίηση: το O-Krill 3 Brain Support έχει σταματήσει να διατίθεται. Στη θέση του διατίθεται το O-Krill 3 Cardio Support, που περιέχει τα συμπυκνωμένα ωμέγα 3 λιπαρά από krills και συμβάλλει στην καρδιακή και την εγκεφαλική υγεία.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

Share