Τι σχέση έχει η “ζύμωση” με την υγεία;

ζύμωση υγεία
2,5 λεπτά

Το Beyond Greens είναι μια οργανική φυσική πολυβιταμίνη κι έχει δημιουργηθεί με φυσική ζύμωση νεαρών βλαστών με προβιοτικά για εύκολη πέψη & μέγιστη απορρόφηση.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς είναι η ζύμωση και πως επιτυγχάνεται:

◾ η διαδικασία της χημικής διάσπασης μιας ουσίας από βακτήρια, ζύμες ή άλλους μικροοργανισμούς, που κατά κανόνα συνεπάγεται «αναβρασμό» και έκλυση θερμότητας
◾ η διαδικασία της ζύμωσης εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην παραγωγή μπύρας, κρασιού, γιαουρτιού, τουρσιών, κατά την οποία τα σάκχαρα μετατρέπονται σε οξέα, αέρια και αιθυλική αλκοόλη

Τι σημαίνουν όλα αυτά και τι σχέση έχει η ζύμωση με την υγεία;

Πολλοί άνθρωποι, όταν ακούνε τη λέξη «ζύμωση», σκέφτονται πράγματα όπως το αλκοόλ, τη σήψη των τροφίμων ή δύσοσμα αέρια. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι έχουν αξιοποιήσει τη ζύμωση εδώ και χιλιάδες χρόνια για να διατηρούν τα τρόφιμά τους, να αυξήσουν τη θρεπτική τους αξία, να τα καταστήσουν πιο εύπεπτα, να τα κάνουν πιο νόστιμα ή ακόμα να παρασκευάζουν αλκοολούχα ποτά.

Στη ζύμωση, τα βακτήρια ή οι ζυμομύκητες τρώνε τα σάκχαρα ή τους υδατάνθρακες (συμπεριλαμβανομένων των πολυσακχαριτών στις φυτικές ίνες) που υπάρχουν στις  τροφές. Όταν το κάνουμε σκόπιμα, και όχι κατά λάθος (επειδή π.χ. έχουμε ξεχάσει ένα μπουκάλι γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου για εβδομάδες), έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τα ευεργετικά βακτήρια (προβιοτικά) και τη διατροφική μαγιά για να επιτύχουμε τη ζύμωση. Αυτή παράγει ουσίες όπως το γαλακτικό οξύ, λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας ή αλκοόλη, ανάλογα με την πηγή της τροφής και το είδος των βακτηρίων ή των ζυμομυκήτων που χρησιμοποιήσαμε. Όλοι γνωρίζουμε το γιαούρτι, το τουρσί, το κρασί, τη μπύρα και άλλες κοινές τροφές και ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση. Δεν επωφελούνται όμως μόνον οι άνθρωποι από τη ζύμωση αλλά και τα ζώα, όπως οι πίθηκοι, οι άλκες και οι νυχτερίδες που είναι γνωστό ότι απολαμβάνουν την αλκοόλη που παράγεται από υπερώριμα φρούτα ζύμωσης στην άγρια φύση.

Η ζύμωση που συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας και συμβάλλει στην υγεία

Η ζύμωση συμβαίνει και εντός του οργανισμού, στο έντερο, όπου τα βακτήρια “επεξεργάζονται” τις τροφές και ιδιαίτερα τις ίνες. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια και φούσκωμα σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά όταν η διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα. Η ζύμωση των λαχανικών και των φυτικών ινών με προβιοτικά – πριν τα καταναλώσουμε – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασπαστούν τα κυτταρικά τοιχώματα (κυτταρίνη) των λαχανικών, να γίνει ευκολότερη η πέψη και η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Η ζύμωση είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των βιταμινών Β στις τροφές και παράγει επιπρόσθετα κι άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που είναι ευεργετικά για την υγεία του γαστρεντερικού. Αυτό τέθηκε ως στόχος όταν προχωρήσαμε στην ανανέωση και τον επανασχεδιασμό του Beyond Greens της σειράς Udo’s Choice.

Το Beyond Greens

Το Beyond Greens είναι ένας συνδυασμός οργανικών φυλλωδών λαχανικών, πράσινων βλαστών που έχουν υποστεί ζύμωση με προβιοτικά, ολικών τροφών, βοτάνων και superfoods που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά. Αυτά τα υψηλής ποιότητας, οργανικά συστατικά έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή διατροφή. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Beyond Greens είναι ότι περιέχει οργανικούς βλαστούς κριθαριού, βρώμης, σιταριού, μηδικής και χόρτων ζυμωμένων με Lactobacillus plantarum και Saccharomyces boulardii.

Το Lactobacillus plantarum είναι ένα προβιοτικό που βρίσκεται στα φυτά καθώς και στο σάλιο μας. Το Saccharomyces boulardii είναι ένας τύπος προβιοτικής μαγιάς, η οποία αρχικά βρέθηκε σε τροπικά φρούτα κι έχει ερευνηθεί για τα ευεργετικά αποτελέσματά της στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου. Επειδή οι φυτικές ίνες και τα λαχανικά, όπως το σιταρόχορτο, μπορούν να προκαλέσουν αέρια ή φούσκωμα σε μερικούς ανθρώπους, αποφασίσαμε με την ανανέωση αυτού του προϊόντος, να χρησιμοποιήσουμε ωμούς βλαστούς που έχουν υποστεί ζύμωση. Έτσι γίνεται ιδανικό για ένα ευρύτατο φάσμα ανθρώπων ώστε να ωφεληθούν από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Σημείωση: 2 μερίδες πράσινων υπερτροφών ισοδυναμούν με 8 gr Beyond Greens

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share