Τι σημαίνει η συνέργεια των συστατικών σε τροφές και συμπληρώματα;

συνέργεια
1,5 λεπτό

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο συνδυασμός τροφών μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των θρεπτικών τους συστατικών, πχ. ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C, ενώ αντίθετα δυσαπορροφάται σε συνδυασμό με  γαλακτοκομικά. Λίγοι όμως γνωρίζουμε ότι ο συνδυασμός τροφών μπορεί να αυξήσει πολλαπλασιαστικά τη συνέργεια των ωφέλιμων δράσεων των συστατικών τους.

Κουρκουμίνη με πιπερίνη και μπρόκολο με ραπανάκια

Η κουρκουμίνη (αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στο μπαχαρικό κουρκουμά), δρα πολλαπλασιαστικά όταν συνδυάζεται με την πιπερίνη (ουσία που βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι), εναντίον της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων στο μαστό, λόγω της συνεργικής δράσης των φυτοχημικών που περιέχουν.

Επίσης, η συνδυαστική κατανάλωση της ντομάτας με μπρόκολο αυξάνει πολλαπλασιαστικά τη δράση τους εναντίον της ανάπτυξης καρκινικών όγκων, σε σχέση με το αν καταναλώνουμε σκέτη τη ντομάτα και σκέτο το μπρόκολο. Το ίδιο συμβαίνει όταν καταναλώνουμε μπρόκολο μαζί με ραπανάκια: λόγω της συνεργικής δράσης των ενζύμων που περιέχουν, μεγεθύνεται η αντιοξειδωτική τους ωφέλεια σε σχέση με αν τα καταναλώναμε ξεχωριστά!

Τα παραπάνω παραδείγματα καταδεικνύουν ότι το κάθε συστατικό δρα μεν μεμονωμένα, αλλά η δράση του αυξάνεται γεωμετρικά όταν συνεργάζεται με συγκεκριμένα άλλα συστατικά.

Τι είναι το Flor Essence και η συνέργεια των βοτάνων του

Το Flor•Essence ® είναι μια φόρμουλα 8 βοτάνων οργανικής καλλιέργειας που βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως: τοξίνες, βαρέα μέταλλα, χημικά πρόσθετα, ξενορμόνες κ.ά. προκειμένου να επανέλθουν σε άρτια λειτουργική κατάσταση όλα τα οργανικά του συστήματα. Στην ουσία, ξεκλειδώνει τη νοημοσύνη του ίδιου του οργανισμού να ενεργοποιήσει τους εσωτερικούς μηχανισμούς του, να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό και να αποκτήσει ενέργεια .

Τα «σημεία-κλειδιά» της επιτυχίας του Flor•Essence ® είναι:

-Η συνεργική δράση των βοτάνων του σημαίνει: 1+1=4 αντί του 1+1=2

-Η αλληλεπίδραση όλων των μερών του κάθε βοτάνου (ρίζα, φύλλα) συμβάλλει σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα

-Η διαχείριση των βοτάνων από την καλλιέργεια και τη συλλογή τους έως την επεξεργασία τους και τη διατήρηση συντελεί στο να διαθέτουν το μέγιστο ποσοστό σε βιταμίνες μέταλλα, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και λοιπά οργανοληπτικά στοιχεία.

Βοτανική συνέργεια

Τα οκτώ βότανα του Flor•Essence ®, η κολλιτσίδα, το λάπαθο, το φύκι, τη φτελιά, το νεροκάρδαμο, το κόκκινο τριφύλλι, το ραβέντι και το αγιάγκαθο, σε ακριβείς προκαθορισμένες αναλογίες, ενοποιούνται σε μια εντελώς νέα ουσία, όπου το ένα ενισχύει τα οφέλη του άλλου και δημιουργούν ένα ισχυρό συνεργικό αποτέλεσμα.

Κάθε ένα από τα οκτώ βότανα του Flor•Essence ® αναδεικνύει τη δική του συγκεκριμένη βιολογική δράση και συνεισφέρει τις εντυπωσιακές θεραπευτικές ιδιότητές του με μοναδικό τρόπο. Το παρασκευασμένο βοτανικό μείγμα διαμορφώνεται σαν ένα σύνολο τόσο ενοποιημένο, ώστε να μη μπορεί να περιγραφεί μόνον ως άθροισμα των επιμέρους στοιχείων του.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share