Τι είναι η βιολογική ηλικία;

βιολογική ηλικία υγεία
3 λεπτά

Η βιολογική ηλικία, σε αντίθεση με τη χρονολογική ηλικία, αποτυπώνει την εσωτερική υγεία, δηλαδή της κατάστασης της κυτταρικής υγείας. Αυτή επηρεάζεται από τις γενετικές καταβολές και τον τρόπο ζωής. Είναι ένα μέτρο της «πραγματικής» ηλικίας επειδή απεικονίζει το πόσο καλά φροντίζουμε ή όχι το σώμα μας μετρώντας τις ζημιές που έχουμε κάνει διαχρονικά. Για παράδειγμα, ένα καλά συντηρημένο αυτοκίνητο θα τρέχει για πολύ καιρό. Το ίδιο αυτοκίνητο, ανεπαρκώς συντηρημένο, θα καταρρεύσει μέσα σε λίγα χρόνια.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

Υπάρχουν διάφορα τεστ και βιολογικοί δείκτες που μπορούν να δώσουν μια εικόνα της βιολογικής ηλικίας και της κυτταρικής υγείας. Μερικοί δείκτες περιλαμβάνουν τη μεθυλίωση του DNA, το μήκος των τελομερών,  τους δείκτες από την εξέταση αίματος (γλυκόζη, χοληστερόλη, αριθμός αιμοπεταλίων κλπ.). Μια εξέταση είναι γνωστή ως «επιγενετικό ρολόι», μια βιοχημική ανάλυση των επιπέδων μεθυλίωσης του DNA, που είναι γνωστό ότι μειώνονται με την ηλικία. Η θεωρία της βιολογικής γήρανσης είναι ότι η γήρανση και η ασθένεια αρχίζουν στο κύτταρο. Καθώς οι κυτταρικές λειτουργίες μειώνονται, αυτό οδηγεί σε μείωση της λειτουργίας των ιστών και των οργάνων.

Όταν πρόκειται για τη γήρανση και τη μακροζωία, πιστεύεται ότι το 20% καθορίζεται από τα γονίδια και το 80% από το πώς εκφράζονται τα γονίδια. Σκεφτείτε το γονιδίωμά σας ως το πιάνο και τον πιανίστα ως το επιγενόμετρο. Η γονιδιακή έκφραση ή επιγενετική μπορεί να επηρεαστεί από πάσης φύσεως παράγοντες του τρόπου ζωής: δίαιτα, άσκηση, ύπνο, άγχος, σχέσεις κλπ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επηρεάσουμε την κυτταρική μας υγεία και ίσως ακόμη και να επιβραδύνουμε τον ρυθμό βιολογικής γήρανσης.

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ: ΑΙΤΙΕΣ ΓΗΡΑΤΟΣ

Ενώ το λίγο άγχος (hormesis: η βιολογική απάντηση σε καταστάσεις στρες) μπορεί να είναι ωφέλιμο, το υπερβολικό μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας. Το οξειδωτικό στρες ή η βλάβη από ελεύθερες ρίζες στο σώμα θεωρείται ότι είναι μία από τις κύριες αιτίες της γήρανσης των κυττάρων, καθώς οι επίκτητες βλάβες στο DNA μας, η κυτταρική δυσλειτουργία και τα σφάλματα στην έκφραση γονιδίων συσσωρεύονται αργά με την πάροδο του χρόνου και η ικανότητα του σώματος μας να διατηρεί την  ισορροπία μειώνεται με την ηλικία.

Flor · Essence® και Κυτταρική Υγεία: Πολυφαινόλες

Το Flor · Essence παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της βιολογικής ηλικίας υποστηρίζοντας την απομάκρυνση των αποβλήτων και των τοξινών σε κυτταρικό επίπεδο μέσω διαφόρων οδών απομάκρυνσης από το σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη πέψη, η οποία μας επιτρέπει να απορροφήσουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την  τροφή. Επίσης, το Flor · Essence προστατεύει τον οργανισμό από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, υποστηρίζοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρώντας τη βέλτιστη ενέργεια και ζωτικότητα.

Το Flor · Essence αποτελείται από οκτώ βότανα που υποστηρίζουν την αποτοξίνωση μέσω των διαφόρων οδών αποβολής (ήπαρ, νεφρά, πνεύμονες, δέρμα, έντερα, λεμφικό σύστημα): Κολλιτσίδα, Λάπαθο, Φτελιά, Νεροκάρδαμο, Κόκκινο τριφύλλι, Αγιάγκαθο, Φύκι kelp, Τούρκικο ραβέντι. Κάθε ένα από αυτά τα οκτώ βότανα αποτελείται από εκατοντάδες «συστατικά» ή φυτοθρεπτικά συστατικά. Το Flor · Essence έχει ερευνηθεί διεξοδικά σε βάθος δεκαετιών και έχουν αναγνωριστεί 43 βασικές ενώσεις «κλειδιά»- δείκτες που λειτουργούν αρμονικά για να υποστηρίξουν το σώμα στην εξισορρόπηση του οξειδωτικού στρες και την εξάλειψη των αποβλήτων και των τοξινών.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά:

Apigenin: Βρίσκεται στο Νεροκάρδαμο και το Λάπαθο. Μεγάλες ποσότητες υπάρχουν επίσης στο χαμομήλι. Καταπραϋντικό, αγχολυτικό, προ-τεστοστερόνη.

Καφεϊκό οξύ / Χλωρογενικό οξύ: Βρίσκεται στην κολλιτσίδα. Αντιοξειδωτικό, μειώνει τις πλάκες της β-αμυλοειδούς πρωτεΐνης, αυξάνει την κυτταρική παραγωγή ΑΤΡ, είναι αντιφλεγμονώδες, υποστηρίζει υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Quercetin: Βρίσκεται στο Κόκκινο τριφύλλι. Προστατεύει τη δραστηριότητα των σιρτουϊνών (οικογένεια πρωτεϊνών που ρυθμίζουν την υγεία των κυττάρων, την επιδιόρθωση του DNA, την αντοχή στο κυτταρικό στρες, την αποτοξίνωση, τον ενεργειακό μεταβολισμό και τη γονιδιακή έκφραση). Είναι αντιοξειδωτική, αντι-αλλεργική, νευροπροστατευτική, αντιφλεγμονώδης, υποστηρίζει υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης και υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Λουτεολίνη: Βρίσκεται στο Λάπαθο. Προωθεί τη δραστηριότητα των σιρτουϊνών, υποστηρίζει υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα, είναι αντιοξειδωτική και νευροπροστατευτική.

Emodin: Βρίσκεται στο Τουρκικό ραβέντι. Είναι αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, ηπατοπροστατευτικό και αντιφλεγμονώδες.

Cnicin: Βρέθηκε στο Αγιάγκαθο. Πικρό, αντιφλεγμονώδες, ηπατοπροστατευτικό.

Το Flor · Essence είναι ένα ήπιο, αποτοξινωτικό που δρα σε όλα τα οργανικά συστήματα, υποστηρίζει την υγιή λειτουργία όλων των οργάνων αποβολής τοξινών και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες σε κυτταρικό επίπεδο. Για καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να λαμβάνεται σταθερά καθημερινά, με άδειο στομάχι, για αρκετές εβδομάδες έως μήνες.

Robert Dadd

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share