Τα φλαβονοειδή των σταφυλιών είναι φυσικό διαλυτικό του αίματος

φλαβονοειδή σταφυλιών, φυσικό διαλυτικό του αίματος
1.5 λεπτό

Σύμμαχοι της καρδιάς, τα μωβ σταφύλια, βοηθούν στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος, προστατεύοντάς μας από εμφράγματα, τα οποία συμβαίνουν όταν θρόμβοι αίματος προσκολλώνται σε εναποθέσεις λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών της καρδιάς, “στραγγαλίζοντας” την παροχή του αίματος. Έτσι, οτιδήποτε αποτρέπει τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και τη δημιουργία θρόμβων -όπως τα φλαβονοειδή των σταφυλιών- είναι ιδιαίτερα επιθυμητό! Τα φλαβονοειδή είναι μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία και βρίσκονται σε διάφορες τροφές. Το γκρέιπφρουτ και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχουν πολλά φλαβονοειδή, αλλά διαφορετικά από εκείνα που βρίσκονται στα μωβ σταφύλια.

Έρευνες υπέρ του χυμού από μωβ σταφύλι

Οι ερευνητές έχουν συγκρίνει το χυμό του μωβ σταφυλιού με τους αντίστοιχους χυμούς πορτοκαλιού και γκρέιπφρουτ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χυμός σταφυλιού είναι καλύτερος για την καρδιά. Κλινική έρευνα σε ανθρώπους έχει δείξει ότι τόσο η ασπιρίνη όσο και το κόκκινο κρασί επιβραδύνουν τη δραστηριότητα των αιμοπεταλίων κατά περίπου 45%, ενώ 255-340 γραμμάρια χυμού μωβ σταφυλιού την μειώνει κατά περίπου 75%.
Η αντιπηκτική επίδραση του χυμού σταφυλιού, που παρατηρείται επίσης στο εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιών, που ονομάζεται OPCs (ολιγομερείς προκυανιδίνες), στο εκχύλισμα της φλούδας του σταφυλιού, στο εκχύλισμα από μύρτιλλο, κράνμπερι και γκίνγκο, οφείλεται σε συγκεκριμένα φλαβονοειδή που περιορίζουν το ιξώδες των αιμοπεταλίων. Και σε αντίθεση με την ασπιρίνη, οι ενώσεις αυτές βοηθούν στην πρόληψη των ελκών και της γαστρεντερικής αιμορραγίας, αντί να την προκαλούν.
Επιπλέον, όταν οι άνθρωποι πίνουν χυμό μωβ σταφυλιών μία φορά την ημέρα, τα οφέλη διαρκούν για αρκετές ακόμη ημέρες άρα αυτά τα φλαβονοειδή παρέχουν προστασία ανά πάσα στιγμή. Νέα έρευνα έχει επίσης δείξει ότι ακριβώς αυτά τα φλαβονοειδή από μούρα και σταφύλια (φλαβανόλες και προκυανιδίνες) έχουν ανασταλτική δράση επί της δραστηριότητας του ενζύμου μετατροπής αγγειοτενσίνης Ι (ACE). Τα συνθετικά φάρμακα αναστολής ACE συνταγογραφούνται από τους γιατρούς ως το νούμερο ένα, για τη θεραπεία πρώτης γραμμής σε ασθενείς με καρδιολογική πάθηση υψηλού κινδύνου.

Πώς να το εντάξετε στη διατροφή σας

Συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, η οποία περιέχει πέντε με επτά μερίδες την ημέρα από λαχανικά, φρούτα και χυμούς. Τα συμπληρώματα OPCs παρέχουν τα αμέτρητα οφέλη των σταφυλιών χωρίς όλα τα σάκχαρα του χυμού σταφυλιών ή του αλκοόλ του κόκκινου κρασιού.

Tο εκχύλισμα από κουκούτσια μωβ σταφυλιών (Masquelier’s® Original OPCs) και τα εκχυλίσματα από τα μούρα κράνμπερις και μύρτιλλα είναι τα βασικά  συστατικά του Beyond Grape Seed. Το Beyond Grape Seed είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό με πολλαπλά οφέλη για τα αγγεία, την καρδιά, τα μάτια, το ουροποιητικό  και την επιδερμίδα.

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share