Τα αντιοξειδωτικά σταματούν τη γήρανση!

αντιοξειδωτικά γήρανση
2,5 λεπτά

Η επίδραση των αντιοξειδωτικών στην αποτροπή της γήρανσης είναι πολύ σημαντική. Και όταν μιλάμε για γήρανση δεν αναφερόμαστε μόνον στις επιπτώσεις της στην εμφάνισή μας, αλλά κυρίως στη γήρανση των οργανικών συστημάτων μας. Ας δούμε τι κάνουν τα αντιοξειδωτικά και πώς αποτρέπουν τη γήρανση.

Οι ελεύθερες ρίζες

Τα αντιοξειδωτικά είναι πολλά, κάποια βρίσκονται στο σώμα μας, ενώ άλλα τα λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας. Όλα όμως δρουν για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες προκύπτουν από τις φυσιολογικές μεταβολικές διεργασίες που επιτελούνται στο σώμα μας, βρίσκονται σε όλους τους ζώντες οργανισμούς και δημιουργούνται ως «υποπροϊόντα» των διαδικασιών της οξείδωσης. Όταν όμως πλεονάζουν υπερβολικά, η φυσική αντιοξειδωτική δυνατότητα του οργανισμού δεν αρκεί και έτσι γίνονται επικίνδυνες: δρουν επιθετικά κατά των κυττάρων, προσβάλοντας την μεμβράνη και τον πυρήνα τους και  καταστρέφοντας το γενετικό υλικό DNA και RNA, επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας, των οργάνων συνολικά και ευνοούν την εμφάνιση παθογενειών όπως αθηροσκλήρωση, διαβήτη κ.ά.

Όλα τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα

Ο οργανισμός μας χρειάζεται όλα τα αντιοξειδωτικά, επειδή το κάθε ένα επιτελεί ένα διαφορετικό ρόλο. Η βιταμίνη C εξουδετερώνει τις υδατοδιαλυτές ελεύθερες ρίζες, η βιταμίνη Ε τις λιποδιαλυτές, το Συνένζυμο Q10 προστατεύει το καρδιαγγειακό, το σελήνιο βοηθά στην υπέρταση, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις χρωστικές των σκουρόχρωμων φρούτων και λαχανικών όπως τα καροτενοειδή, οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή.

Οι Ανθοκυανιδίνες προστατεύουν το καρδιαγγειακό και το κυκλοφορικό σύστημα

Μια ομάδα φλαβονοειδών είναι οι ανθοκυανιδίνες, οι οποίες βρίσκονται στα μπλε, μωβ και κόκκινα φρούτα και λαχανικά. Προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, τα αγγεία – μικρά και μεγάλα – και τις φλέβες. Καταπολεμούν τα προβλήματα που έχουν σχέση με την κακή κυκλοφορία του αίματος, τα αδύναμα αγγεία και φλέβες και τις ευρυαγγείες. Επίσης  προλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση που προκαλείται από υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, όταν αυτή οξειδώνεται. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Το Beyond Grape Seed  συνδυάζει με μοναδικό τρόπο αντιοξειδωτικά από κουκούτσια σταφυλιών, μύρτιλλα και cranberries, υποστηρίζοντας το κυκλοφορικό και το κολλαγόνο

Το Beyond Grape Seed της Flora περιέχει μια ομάδα ανθοκυανιδινών – τις ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες ή OPCs – που προέρχονται από τα κουκούτσια των σταφυλιών και υποστηρίζονται από 60 και πλέον χρόνια κλινικών ερευνών για τη βιοδιαθεσιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους, με επιπρόσθετα φλαβονοειδή από cranberries και μύρτιλλα.

Τα OPCs στο Beyond Grape Seed είναι τα ταχύτερα αφομοιώσιμα και άμεσα βιοδιαθέσιμα αντιοξειδωτικά. Η αφομοίωσή τους ξεκινά μόλις 10 λεπτά μετά τη λήψη τους και παραμένουν στην κυκλοφορία μέχρι 72 ώρες.

Τα αυθεντικά Masquelier’s® OPCs είναι 20 φορές πιο ισχυρά από τη βιταμίνη C και 50 φορές πιο ισχυρά από τη βιταμίνη Ε στην ικανότητα εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών.

Τα OPCs προσκολλώνται στο κολλαγόνο, μπλοκάροντας τις καταστρεπτικές ενέργειες των ενζύμων, όπως η κολλαγενάση. Αυτή η προστατευτική δράση ενισχύει την πρωτεΐνη του κολλαγόνου βελτιώνοντας την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητά του.

Beyond Grape Seed: Ισχυρή αντιοξειδωτική φόρμουλα ευεργετική για ολόκληρο το σώμα:

Καρδιαγγειακό: Υποστηρίζοντας την καλή καρδιακή λειτουργία και διατηρώντας φυσιολογική τη ροή του αίματος

Κυκλοφορικό: Προάγοντας την υγεία του κυκλοφορικού, εμποδίζοντας τις ευρυαγγείες και δυναμώνοντας τα τοιχώματα των αγγείων

Αγγεία των ποδιών: Διατηρώντας την ελαστικότητα των αγγείων κι ενισχύοντας τις αδύναμες και πρησμένες φλέβες των ποδιών. Βοηθά επίσης, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη μη σύνθετη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια (CVI), όπως το οίδημα, την αίσθηση του “βάρος” και το μυρμήγκιασμα στα πόδια

Αθηρωμάτωση: Αποτρέποντας τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, μέσω της μείωσης της οξείδωσης της χοληστερόλης

Επιδερμίδα: Προστατεύοντας το κολλαγόνο από τα καταστρεπτικά ένζυμα και τις ελεύθερες ρίζες, βοηθά στη μείωση των ορατών σημαδιών της πρόωρης γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και το ζαρωμένο δέρμα.

Αλλεργίες: Τα OPCs στο Beyond Grape Seed μπλοκάρουν την αποδέσμευση ισταμίνης, ανακουφίζοντας έτσι από αλλεργίες

Μολύνσεις του ουροποιητικού: Η μεγάλη ποσότητα από συμπυκνωμένα αποξηραμένα cranberries βοηθά στην αποτροπή του πολλαπλασιασμού των μικροβίων στην ουροδόχο κύστη

Όραση: Τα μύρτιλλα βελτιώνουν την ικανότητα όρασης, βελτιώνουν την αιμάτωση των ματιών μέσω των αγγείων και δρουν προστατευτικά σε παθήσεις όπως το γλαύκωμα, ο καταρράκτης, η ωχρή κηλίδα, η αμφιβληστροειδική αιμορραγία (των διαβητικών) και η φωτοευαισθησία

Μη γενετικά τροποποιημένο (non GMO) + Κατάλληλο για χορτοφάγους

Μπορείτε να αναζητήσετε κοντινό σημείο πώλησης, εισάγοντας τον ταχυδρομικό σας κώδικα ΕΔΩ. Πριν μεταβείτε στο σημείο, επικοινωνήστε μαζί του ώστε να βεβαιωθείτε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για σημεία πώλησης στο τηλ. 2310 449 441 ή με αποστολή e-mail στο info@medmelon.gr 

Σχετικά Νέα

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

100% Οργανικά Συμπληρώματα Διατροφής

Διανέμουμε αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο τα προϊόντα της Καναδικής εταιρείας Flora από το 2006.

Κατηγορίες Νέων

Κατηγορίες Προϊόντων

Κατηγορίες Υγείας

Πρόσφατα Νέα

Share